Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ще раз про матч ДК ШД (не про футбол)

2017-04-26 19:21 Думав, чи постити це, чи ні, бо тема досить слизька, але раз вона (тема) все одно ...

Думав, чи постити це, чи ні, бо тема досить слизька, але раз вона (тема) все одно не влягається, хай буде.

Ще під час матчу обурювався акції, влаштованій ультрас ДК. Весь сектор в білому одязі, білих масках, білих капюшонах та величезний текстовик "100% білий". Для мене цей перфоманс одразу здався 100% расистським.

Але мені величезна кількість людей, включно з кількома українськими спортивними журналістами палко пояснювали, що ніякого расизму нема, я додумую та перебільшую. Ультрас навіть не думали мімікрувати під Ку-клус-клан, і все це моя хвора фантазія.

Вже після матчу я дізнався, що акція ця готувалась заздалегідь і мала назву Білашиза. Усіх вболівальників (як ультрас, так і кузьму) закликали прийти на стадіон в білому одязі. Чому - не пояснювалось. Нащо стаду пояснення - сказано, зроблено. Після матчу соцмережі заполонили пости з тегами #білашиза, в яких вболівальники не могли натішитись ясравості та незабутності перфомансу, влаштованого на стадіоні. Нікого при цьмоу не цікавить, чому одвічно "білоблакитне" Динамо раптом стало "100% білим". І схоже, мало кому в голову прийшла думак, що весь цей захід не має ніякого відношення до футболу.

Тепер факти.

Акцію влаштовував фанклуб Динамо Київ - White boys club. Це виключно праворадикально налаштована організація (про що говорить вже її назва). Фотографії стилізованої під символіку третього рейху емблеми Динамо на фоні Аушвітцу викликають обурення навіть у праворадикальних же угрупувань ультрас інших європейьских клубів (фотографії можна знайти, просто забивши в Ґуґл назву фанклубу).

Але у нас цей фан-клуб мало того, що спокійно існує, так ще й цільком офіційно і неприховано підтримується клубом Динамо Київ. Наприклад, представники фанклубу перед грою робили запис відеозвернень гравців Динамо, які також (зрозуміло, без пояснень) закликали усіх приходити в білому на стадіон. Це говорить про те, що двері клубу відкриті для представників цього угрупування.

https://www.youtube.com/watch?v=PmKmt6viRZY

Після матчу з'явились фотографії з сектора, де представники фан-клубу вже не просто "чимось нагадують" Ку-клус-клан, а вдягнені безпосередньо в відомі білі капюшони зі свасткою. При цьому, одразу з'явились коментарі, що це все провокація російських спецслужб, які намагаються очорнити наш футбол. Але якщо на фотографіях зі свастикою фсбшники - чому ці фотографії гордо виставляються на форуми самими представниками White boys club?

http://z6.invisionfree.com/UltrasTifosi/index.php?showtopic=4518&st=25234&#entry40034352

Ні, звичайно, майже усі фанклуби або право-, або ліворадикальні. Але! Що стосується Динамо Київ - ми робимо висновок, що футбольний клуб (з незрозумілих підстав) офіційно співпрацює з фанклубом, який не приховує своєї праворадикальної ідеології. Мало того, не запобігає, а навпаки допомагає цій организації влаштовувати глобальні расистськи акції на стадіоні, задовільняючи тим самим свої хворобливі схильності і підключаючи до акції нічого не розуміючих людей, які як стадо, не задумуючись, вдягаються в біле і йдуть на стадіон разом з ультрас підтримати улюблену команду. Більше того, після матчу офіційні акаунти клубу постять в соцмережі фотографії з акції Білашиза (яка вже на стадіоні непомітно перетворилась в "100% Білі"). Звичайно на цих фотографіях немає свастики та костюмів Ку-клус-клану. Але зміст від цього не міняється. Я ні за що не повірю, що в Динамо Київ не розуміють, яким був зміст акції.

І про файера та дими. Матч проходив за посилених заходів безпеки (навіть з рюкзаками не пускали на стадіон), але на сектор пронесли не один, не два, не десять, а сотні піротехнічних засобів. Що теж дає підстави думати, що проносились вони зі згоди клубу. Бо файер - це не коробок сірників. І знайти його при потрійному контролі дуже легко.

А ще дуже ціаквить, чому українська спортивна (і не тільки) преса не приділяє цьому ніякої уваги. Зустрів декілька статей зі змістом приблизно: "поведінка фанатів була сумнівною, невідомо, що скаже інспекція УЄФА, яка була присутня на цьому матчі, щоб перевірити готовність стадіону до фіналу Ліги Чемпіонів 2018". Замість глибокого розслідування - як і чому клуб навіть не намагається запобігати відвертим глобальним виявленням расизму та фашизму на своїх домашніх матчах, ми побачимо довгі сюжети про договірний матч в другій лізі. Якось так.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.04.2017, 19:21
auto-van-mroshko
Статус:
Читатель (16 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 1

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть