Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

"Спор до дыр", або важливість спортивного директора у сучасному футболі

2017-05-06 08:55 Влітку новим спортивним директором "ПСЖ" стане Антеро Енріке. На цій посаді він замінить Патріка Клюйверта. Хто ...

Влітку новим спортивним директором "ПСЖ" стане Антеро Енріке. На цій посаді він замінить Патріка Клюйверта. Хто такий містер Енріке? Це колишній спортивний директор "Порту". На цій посаді в португальському клубі він працював останні 10-12 років. Восени минулого року звільнився. Раніше його хотів запросити "Челсі".

Але тоді не зрослося. Схоже, що всю владу у "Порту" отримав агент Жорже Мендеш. Президенту клубу Да Кошті -вже доволі віковий чоловік. Напевно, вплив його вже не значний. Часи запрошення до складу "Порту" Фалькао, Халка, Хамеса та багато інших припадають якраз на час роботи Антеро Енріке в клубі. Раніше вважалося, що головним у такому вдалому підбору гравців є головний селекціонер Гонсалвеш. Але працюючи після "Порту" в "Шахтарі"( донецький клуб свого часу дуже серйозні гроші за цього фахівця) привіз до команди Алана Патріка, Дентіньо, Нема, Бернарда та Феррейру. Думаю, що ніхто із них не виправдав сподівань та вкладених грошей. Тільки за офіційними даними Бернард обійшовся у 25 мільйонів євро, та має 300 тисяч євро на місяць. За чотири роки виступів виходить майже 40 мільйонів.Скаут переглядає гравців, збирає інформацію, а спортивний директор разом із тренером роблять вибір.

Клуби, які мають дуже багато грошей, рано чи пізно приходять до висновку, що без якісного менеджера вдалих трансферів не буде. Пригадайте, скільки мучився "МС" поки до команди прийшли колишні менеджери "Барселони" на чолі із Чікі Бегиристаином. Зараз все змінилося в кращу сторону, не ідеально, але є загальна структура, є розуміння куди рухається клуб та як будує власну селекцію. "ПСЖ" теж інвестував у трансфери величезні гроші, але окрім титулів на рівні Франції поки нічим похвастатися не може. Пішов Ібра і команда дуже багато втратила. Як можна було підписувати Крихов’яка? Це абсолютно інородне тіло для Парижа. Питань по Бен – Арфа, Хесе, Гуедушу не менше. Я впевнений, що із приходом нового Енріке у трансферах Парижа буде повний лад.

Я не розумію, чому українські команди не запрошують людей, які вміють підбирати гравців? Хіба це не буде дешевше? Я вже навіть не кажу, що на цьому можна робити бізнес. Коли були гроші в "Динамо", так трансферна політика особливо не вражала. Ленс та Драговіч реально принесли користь на футбольному полі та були продані за хороші гроші. Всі інші – мимо, або майже мимо. Це при тому, що витрачалися десятки мільйоні. Зараз грошей немає. Якісних трансферів теж немає. Із всіх вільних агентів тільки якусь корись принесли Морозюк та Мораєш. Шандор Варга по старій дружбі привіз нам Кадара. Поки тут більше запитань, ніж відповідей. Роботи Олексія Михайличенка не видно взагалі. В українському футболі таке поняття, як спортивний директор відсутнє взагалі. Мені навіть важко сказати у яких команд є взагалі така посада. А на сьогоднішній день –це одна із самих важливих та ключових посад у футболі.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

06.05.2017, 08:55
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси - : - 23 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть