Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ті ж граблі, або чому "Шахтар" повторює всі помилки "Динамо" Выбор редакции

2017-05-07 10:36 "Шахтар" у цьому сезоні став заслужено чемпіоном. Дійсно, команда Фонсеки була найсильнішою в чемпіонаті. Ніяких заперечень ... Ті ж граблі, або чому "Шахтар" повторює всі помилки "Динамо"

"Шахтар" у цьому сезоні став заслужено чемпіоном. Дійсно, команда Фонсеки була найсильнішою в чемпіонаті. Ніяких заперечень у мене немає.

( фото офіційного сайту "Шахтаря")

Велику роль в цьогорічному чемпіонстві "Шахтаря" зіграли проблеми "Динамо". Буквально все стало ясно вже буквально в жовтні.Пригадайте, що три роки тому в більш сильному чемпіонаті, маючи ¼ фіналу ЛЄ «Динамо» в чемпіонаті не поступалося, маючи тільки декілька нічий. Зараз же «Шахтар» вже має одну поразку, та й гра у деяких весняних матчах не вселяє оптимізму. Це ніяк не принижує здобуття золотих медалей. Чужі проблеми – мало кого хвилюють. Потрібно віддати належне Фонсеці, які зміг утримати команду та мотивацію маючи 13 очків переваги перед початком другої частини чемпіонату та програшу «Сельті»

Але у мене не покидає враження, що «Шахтар» йде по тій же дорозі, робить ті ж помилки, які робило «Динамо» перед тим, як впасти в кризу.

Вчасно не продали певних гравців. В команді є ряд гравців, які не приховують свого бажання залишити «Шахтар». Я так зрозумів, що рішення по них немає. Навряд чи знайдеться клуб, який захоче платити суму, яку хоче «Шахтар» за Бернарда, Тайсона, Марлоса( якщо не помиляюся, так за Бернарда хочуть 20-25 мільйонів за рік до завершення контракту). ЛЧ –це звичайно круто, але вона не допомогла втримати в Києві Мбокані, Ленса, Драговіча та інших. Якщо не відпустити бразильців – можуть бути великі проблеми із мотивацією в чемпіонаті. Навіть, якщо «Шахтар» зможе домовитися із кимось із бразильців про новий контракт. Чи не повториться історія із Мбокані, Беланда в «Динамо»? Тут виходить така ситуація, що на цих гравцях вже багато не заробиш, а якщо вони залишаться – можуть бути великі проблеми із мотивацією.

( фото офіційного сайту "Шахтаря)

Відсутність роботи із молоддю .«Динамо» майже не звертало увагу на власну молодь( виходили тільки у непотрібних матчах). Коли прийшов відповідний момент, коли молоді гравці повинні були показати себе – виявилося, що ніхто не готовий. Готуй санні влітку. Аналогічна ситуація складається і в "Шахтарі", де Фонсека довіряє молоді тільки у не потрібних матчах. Приклад Матвієнко показав, що поки перспективні молоді гравці ще у команді є . Зараз активно пишуть та говорять, що Сергій Болбат повертається із оренди в «Локерені» та замінить Тайсона. Хоч хтось вірить, що Болбат, який не завжди грає у основі, не завжди грає успішно, зможе замінити Тайсона?

Українська селекція. Багато «Динамо» виграло від Федорчука, Андрієвський, Гладкого, Громова, Морозюка, Мораєса? Майже нічого. Приблизно таку саму користь Шахтарю приносять Данченко, Бланко – Лещук, Танковський. Я думаю, що від Хочолави теж нічого гарного не варто чекати. Якщо не немає можливості проводити якісну селекцію, так можливо краще більше довіряти увагу власним гравцям.

Золота клітка. «Динамо» вчасно не відпустила певний гравців вважаючи, що не зможе їм знайти заміни. Від такої позиції отримали регрес певних гравців. Всі бачить, що зараз відбується із Хачеріді. Рибалка програє конкуренцію молодому Шепелеву. Буяльський сидить міцно на лавці. Ярмоленко та Гармаш зараз вдихнули ковток свіжого повітря, але загальні перспективи є доволі туманні. В «Шахтарі» вже зараз видно, що Степаненко проводить не кращі матчі. Дуже блідо виглядає Коваленко. Ракицький вже 3-4 роки на одному рівні. Що буде зараз, коли він підписав новий контракт на 5-ть років? Напевно, що ніхто не знає

Потрібно вчасно йти. Останнє враження найбільш пам’ятне. Легенди «Динамо» Олег Гусєв та Олександр Шовковський могли піти чемпіонами із високо піднятою головою, а пішли із ганьбою: Шовковський дав старт провалу в ЛЧ, а Гусєв виглядав, як обуза останні пів року. «Шахтар» підписав ще на рік Срну. Не відома поки доля Кучера. Якщо влітку підуть бразильці – може бути дуже боляче. Помилки та слабкі сторони ветеранів будуть видно ще більше.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.05.2017, 10:36
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть