Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Втрачена ментальність і де її знайти? Выбор редакции

2017-05-25 20:36 Цієї весни я не писав анонсів перед матчами. Чи то не було тяги, можливо не завжди ... Втрачена ментальність і де її знайти?

Цієї весни я не писав анонсів перед матчами. Чи то не було тяги, можливо не завжди вистачало вільного часу. Та й сьогодні день далеко не легкий. Роботи багато. Та все ж в середині є прагнення написати декілька власних думок. Ми знову підходимо до третього за останній місяць матчу між Динамо і Шахтарем.

І підходимо ми у дуже важкому емоційному, психологічному стані. Вболівальник повністю зневірився у власній команді, у її гравцях, у тренері. Відповідно і очікування повністю відсутні. Впевнений, що більшість чекає чергової поразки, невиразної гри і знову все тих же самих гравців на полі. Бо тренер продовжує гнути власну лінію. Є обойма, є стартові одинадцять гравців. І щось змінити можуть тільки травми, дискваліфікації, якість дивні обставини. Та все ж я хочу декілька думок написати.
Особисто я не очікую якогось чуда. Треба бути реалістами, що всі матчі цього чемпіонату за грою Динамо не програло. Як і не програло кубок. Та результати ми всі знаємо. По суті є лише перемога у липні, у матчі за суперкубок. Потім нічия в Харкові і поразки, поразки, поразки. Стабільність – показник класу. Всі наші поразки – не результат відсутності проблем в організації. Бо футбол у цих матчах завжди дуже обережний, силовий і майже без моментів. Виграє той, хто забиває більше. І той, хто не гребує при цьому нічим. Легко згадати останній матч чемпіонату і робота ліктями від Срни. Як і фол на Гармаші, коли Срна вже був на картці. Якщо він собі таке дозволяє, то впевнений, що йому це можна. Тому велика доля у перемогах впевненість. І не важливо чи є там фактор суддівства. Там точно є фактор впевненості у своїх силах. Це можна тільки зламати грою. Динамо повинно грою втоптати супротивника, знищити його ментально, добити. Це тільки переконлива перемога, так як втоптали Шахтар ПСЖ, Баварія і Реал. Просто втоптали, знищили. Це і є сила команди.

Ментальність переможця – вже половина перемоги. Це є та доля, яка при рівній майстерності, рівних умовах має вирішальний фактор. Це та краплина, яка дає можливість зіграти у вирішальні моменти за межами можливостей. І тут є величезна робота тренера, величезна робота гравців над собою. Переможцями люди є від природи, це можна і треба розвивати. Для перемоги не достатньо вміти грати, треба мати харизму, стержень, змістовність. Саме цього і не вистачає більшості гравців. Саме робота над ментальністю в команді не поставлена. Бо Ребров вважає, що якщо ти в Динамо, то не можеш ментально програвати. Та ми програєм. Динамо - дуже вихована команда із гравцями, які гребують складними методами для досягнення результатів. А в таких матчах треба наступати собі на горло і рвати, рвати в кожному епізоді. Ми ж бачимо інтелігентний футбол, перекатування круглого. Де те, що було у Клебера, у Мілі, у Родріго, у Боднара і у інших гравців. Це вміння грати жорстко, за гранню, я навіть сказав брутально. У мене і зараз перед очима розбите лице Клебера, коли він забивав головою, а йому зламали ногою ніс. Все добре в міру. Та для перемоги і такі засоби мають право на життя.

Виконавча майстерність… так, це другий кит. Бо ж голи забиваються саме на виконанні. От Ярмоленко проти Евертона. Команда ментально відчувала, що сильніша. Саме тому він так впевнено забивав з дальньої дистанції. А тут… а тут він то не дотягнеться до м’яча нормально, то вдарить ледь, а позиція для удару була краща ніж у Марлоса, то вже в пусті ворота не поцілить. От це і є майстерність, в якій закладена ментальність, впевненість у власних силах, відчуття переваги над суперником. Коли є таке відчуття, то і гра відбувається по іншому.

Чи готові сьогоднішні гравці ментально перемагати Шахтар? Молодь так, а досвідченні гравці вже ні. Після стількох поразок втрачається впевненість. Так, є голосні заяви деяких гравців, та це заяви лише заради заяв. Саме тому повинні грати ті, хто ментально переможці. Динамівська молодь рве Шахту на всіх рівнях. Вони ментально переможці. Вони ментально інакше не розуміють. Та чи очікувати завтра молодь? Чи очікувати від тренера сюрпризу і повністю оновлений склад? Завтра дізнаємось. Тільки це єдина можливість здобути перемогу і побудувати команду, яка буде ментально переможницею. Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.05.2017, 20:36
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть