Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Чого чекати від Олександра Хацкевича в «Динамо» Выбор редакции

2017-06-04 19:57 Я бачив очно не один матч команд Олександра Хацкевича. Звичайно, що враження вже трохи притупилися, бо ... Чого чекати від Олександра Хацкевича в «Динамо»

Я бачив очно не один матч команд Олександра Хацкевича. Звичайно, що враження вже трохи притупилися, бо із тих пір вже пройшло декілька років. Але все одно, загальні риси залишилися Нагадаю, що Хацкевич працював спочатку із дублюючим складом, а потім із тими самими гравцями пішов працювати в Першу лігу

( фото Динамо від Шуріка)

Надійний захист

Найголовніше враження футболу Олександра Хацкевича – надійний захист.

Його команди завжди побудовані так, що на перший план виходить безпека власних воріт. Це досягається завдяки кількісній обороні, ігровій дисципліні та простоті дій.

За воротарську позицію між собою в «Динамо» -2 сперечалися Олександр Волинець та Георгій Бущан. Конкуренцію виграв перший, бо він хоч був менше талановитий, менше виручав, але був надійним воротарем, який просто грав стабільно. Я думаю, що основним воротарем «Динамо» буде Максим Коваль, який хоч теж має помарки та помилки у своїй грі, але він стабільніший від Артура Рудька.

В центрі захисту діяли два здорових, фізично сильних захисники – Віталій Ягодінскіс та Антон Братков. Обоє дуже гарно почували себе у фізичній боротьбі, грі головою, але із тактичною підготовкою, пасом були великі проблеми. У збірній Білорусії грав Єгор Філіпенко. Теж височенний захисник, який сильний у силовій боротьбі, але дуже слабкий тактично та індивідуально. Я думаю, що чогось такого варто чекати і в першій команді. Наприклад, пари Хачеріді – Кадар у центрі поля. Навряд чи у новому сезоні «Динамо» буде грати у особливо комбінаційний футбол, а центральним захисникам потрібно буде розпочинати атаки. Коли немає простору.

У збірній Білорусії надійний захист( точніше три ряди оборони, або автобуси із окопами) дали можливість брати очки із Францією та Словаччиною. Але що робити в ситуаціях, коли пропустили першим, або потрібно атакувати? У збірної Білорусії кожен момент створювався великими муками.

Ключовим футболістом у середині поля у «Динамо» -2 був Олександр Цибульник. Роботяга із хорошим ударом, виконує величезний об’єм роботи на полі, але із конструктивом, загостренням були проблеми. За характеристиками, стилем нагадували самого Хацкевича як гравця. Напевно, тому свого часу у Сергій Рибалки нічого не вийшло працюючи із Хацкевичем. Сподіваюся, що із другого разу щось вийде, хоча навряд. Така ж доля спіткала і Євгена Морозенка, який мав світлу голову та вміння вести гру.

Підводячи певні підсумки можу сказати, що,на мою думку, головний критерієм опорного півзахисника у новому «Динамо» будуть оборонні функції. Тому, не особливо здивуюся, якщо Рибалка влітку покине команду, або йому будуть шукати нову позицію. В принципі, повинні залишитися Сидорчук та Шеперелев. Свої шанси матимуть Корзун, Буяльський та Федорчук.

Побудова атаки, або Артем Беседін може втратити своє місце в основі

І в дублюючому складі та Першій Лізі нічого не вийшло Олега Маїка та Романа Яремчука із Хацкевичем. Обоє силові нападаючі із вмінням грати головою. Щось подібне за стилем на Беседіна. На противагу цьому у Хацкевича основним нападаючим був Дмитро Хльобас. Швидкий, із гарним ривком, вмінням діяти не стандартно, ось приблизні характеристики цього гравця.

Взагалі, в Перші лізі атака будувалася не через якусь організацію гри чи комбінаційний футбол, а більше давалася можливості індивідуальних дій. Той же Алієв, КаверінКоркішко багато брали ініціативу на себе. У дублі атака трималася на індивідуальних сторонах гравців, яких відправляли із першої команди. Тоді проблеми почалися у Мілевського, Алієва до переводу в «Динамо»-2. Не знаю, індивідуально Беседін точно не сильний гравець. Тому варто чекати ще більшої залежності від Андрія Ярмоленка.

Ставка на досвід та ніякої молоді

За час роботи Хацкевича в системі «Динамо» жоден гравець не дійшов до першої команди. Є гравці, які працювали із ним, а потім стали гравцями першої команди. Мова про Сергія Рибалку, Віталія Буяльського, Сергія М’якушка, Романа Яремчука. Але до їхнього прогресу Олександр Миколайович немає ніякого відношення. Ці футболісти зробили ривок у кар’єрі завдяки оренді. Так Буяльський та М’якушко отримали прогрес у «Говерлі» Грозного. Рибалка в Чехії, а Яремчук в «Олександрії».

Навпаки, Хацкевич більше схильний до довіри досвіду. Так у збірній Білорусії ставка робилася на Олександра Глеба якому вже 35-36 років. Грав не менше досвідчений Єгор Калачов. У дублюючому складі знаходилося місце всім гравцям, які не мали місяця в першій команді. У «Динамо»-2 грали Юссуф, Алієв, Каверін той же Коркішко.

Невдала селекція.

Тренуючи дубль Хацкевич мав можливість проводити власну селекцію. Так до «Динамо» були запрошенні Ягодінскіс, Карп, Маїк, Лазарович. За цих футболістів були заплачені гроші. Спочатку вони грали в дублюючому складі, а потім пішли разом із тренером до Першої ліги. Ніхто не залишив свого сліду. Чесно кажучи, я навіть не знаю, де вони зараз

Висновки

  1. Не варто чекати атакуючої гри, футбол у Хацкевича буде доволі закритим, раціональним, прагматичним, де велика увага буде приділятися обороні власних воріт В кращому разі нас чекають нудні перемоги 1-0, 2-0.

  2. Не варто чекати довіри до молоді. В кращому випадку Шепелев, Беседін та Яремчук( якщо не залишить команду) залишаться в першій команді. Багатьом молодим гравцям варто думати про оренду.

  3. Я думаю, що варто очікувати перехід на схему 4-2-3-1. Гра із трьома центральними захисниками є новою для Хацкевича. Навряд чи він продовжуватиме роботу Реброва у цьому напрямку. Не виключав би варіанті із двома форвардами. Таку практику новий тренер практикував у молодіжних командах.

  4. Не варто розраховувати на новачків. Новий тренер буде працювати із тими, хто вже є в команді.

  5. Я думаю, що склад буде приблизно такий: Коваль- Пантіч( Морозюк), Хачеріді( Пантіч), Віда( Кадар не виключав би в такому разі продаж хорвати), Антунеш( Кадар)- Сидорчук, Шепелев( Федорчук, Буяльський, Рибалка, Федорчук)- Ярмоленко, Гармаш( Рибалка, Хльобас), Циганков( Дерліс)- Кравевець( Беседін, Мораєс, Яремчук. Якщо буде гра в два нападаючих, так тоді Гармаш виявиться зайвим, а пару форвардів складе один силовий нападаючий, а інший – швидкий. Наприклад, Мораєс- Беседін, Кравець – Яремчук.

  6. Залежність від Андрія Ярмоленка тільки зросте.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.06.2017, 19:57
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть