Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Шанс на сильніший чемпіонат, або ковток свіжого повітря

2017-06-12 13:47 Із великим оптимізмом зустрів інформацію, що Даріо Друді із нового сезону буде працювати в « Карпатах». ... Шанс на сильніший чемпіонат, або ковток свіжого повітря

Із великим оптимізмом зустрів інформацію, що Даріо Друді із нового сезону буде працювати в « Карпатах». Зазвичай, за останні роки від нас тільки йдуть. Йдуть цілі команди в небуття, гравці, тренери. А тут молодий, амбітний тренер із знанням своєї справи приходить у наш чемпіонат. На мою думку, від такого можуть виграти всі: сам молодий тренер, «Карпати» наш чемпіонат та в тому числі «Динамо»

Даріо Друді

( фото СпортАрени)

Друді – молодий аргентинський тренер, який проходив своє становлення у Іспанії. Сам він із футбольної родини, тато Даріо теж працював тренером, а зараз працює скаутом. Довгий час працював у системі «Вільярреалу» із молодими гравцями. За оцінками фахівців академія «Жовтої субмарини» є одною із найбільше сильніших у Іспанії та одною із найбільш прогресуючих є Європі. Останні роки працював помічником тренера Марселіно, який вивів команду до ½ фіналу ЛЄ сезону 2015-2016 та здобув право грати у кваліфікації ЛЧ. Минулого літа отримав пропозицію очолити академію кропивницької «Зірки». Після того, як власник кропивницької команди Максим Березкін звільнив тренера, який вивів команду до УПЛ та ніяк не міг домовитися із потенційними новими тренерами свій шанс отримав Друді. Я це сприймав спочатку, як фарс. Молодий тренер, без досвіду, без мови, без розуміння реалій нашої країни та нашого футболу, але виявилося, що це свіжий ковток повітря у нашому футболі. Зазвичай наші команди не соромляться грати у відверті автобуси, навіть рити окопи біля власного штрафного майданчика в першу чергу думаю про безпеку власних воріт, особливо це стосується новачків елітного дивізіону, або команд із слабких складом. Наші тренери зазвичай продовжують футбольні традиції СССР, хоча країни такої вже немає більше 25-ти років. Так от, Друді став для мене справжнім ковтком свіжого повітря. «Зірка» почала грати у футбол. Футбол від якого отримуєш реальне задоволення. Намагалися триматися м’яч, виходити із оборони через пас, активні фланги. І це при тому, що склад «Зірки» був доволі посередній . Навіть проти «Динамо» та «Шахтаря» не змінювали своїм переконанням. Був свідком матчу команди Друді на Олімпійському проти «Динамо». «Зірка» приїхала грати у футбол незважаючи на статус суперника. Програли, але зробили це гідно, маючи власні моменті. Та й глядачам матч сподобався.

(фото офіційного сайту Зірки)

Далі власник «Зірки» Максим Березкін вирішив, що він є футбольним генієм і з кожним новим тренером гра команди стане кращою. Команду довірили молодому тренеру та колишньому відомому форварду Роману Монарьову та теоретику Догадайло. На багажі Друді осінь команда ще провела на рівні, а зимою провалила збори( більшість поразок) та весною постала відверто сірою командою. В той же час Даріо Друді отримав пропозицію від « Монако». В такий клуб із такою роботою із молоддю аби кого не зовуть. Нашим клубам, нашим збірним Друді виявився не цікавий, а команді, яка стала чемпіоном Франції, дійшла до півфіналу ЛЧ молодий тренер підійшов.

УПЛ

На жаль, наш чемпіонат із кожним роком втрачає. Йдуть не тільки гравці, тренери та цілі команди, але і видовище, інтрига та гра. На початку весняної стадії стало зрозуміло майже все. Залишалося тільки питання, хто буде зайвим у єврокубках.

Деякі матчі дивитися просто було не можливо. Для прикладу матчі «Чорноморця» навівали відверту нудьгу. «Олександрія» маючи величезні проблеми із складом( травми), втративши всю свою зіграність та гру змогла утриматися у зоні ЛЄ. «Олімпік» став претендентом на бронзу та пряме потрапляння до групи . Дожилися… « Ворскла» десь потонула у середині турнірної таблиці. Ні гри не результату, ні футболістів. «Сталь» незважаючи на амбіції власників постійно перебуває в перебудові. У « Волині « постійні борги. «Зоря» провалила весну. Насамперед, тому що немає ніякої конкуренції. Радував «Дніпро», але, на жаль, наступний сезон буде без симпатичної команди Михайленка

Якщо наш чемпіонат буде мати ще одну сильну, видовищну команду, так від цього виграють і вболівальники, і наші гранди, яким буде цікавіший чемпіонату, і конкуренція збільшиться. Я введу до того, що нашій першості потрібні команди, які ставлять перед собою серйозні завдання, мають фінансову базу, а не тільки амбіції. В принципі, якщо Друді все таки буде працювати у Львові « Карпати» мають шанс бути не тільки в першій шістці, але і реально боротися за бронзу. Всі передумови для цього є

« Карпати» Після того, як команду залишив хорват Ігор Йовічевіч не вистачає стабільності. Кожного року новий тренер, нова гра, нові гравці. У власника клубу Димінського є фінансові можливості, є інфраструктура( база, стадіон), вболівальники( чого немає ні в «Зорі», ні в «Олімпіка»), є власна школа. Тобто, все необхідне є для того, що ставити перед собою серйозні завдання та їх виконувати. Тільки потрібна людина, яка зможе всі ці фактори об’єднати та використати. На мою думку, Даріо Друді для цього є майже ідеальною кандидатурою:

  1. Аргентинський тренер маючи слабших гравців( гравці із Першої ліги та вільні агенти) показав гру і результату у «Зірці». Без адаптації, без розкачки. У « Карпатах» все –таки склад буде по сильніше та зіграніше.

  2. Друді грає у відкритий, атакуючий футбол. В такій системі гри швидше прогресують молоді гравці. Виходячи із наявності власної школи, це може бути дуже актуальним для « Карпат»

  3. У « Карпат» є сильна власна школа. В той же час Друді у Іспанії якраз спеціалізувався на роботі із молодими футболістами. Я думаю, що молоді футболісти знайдуть багато спільного із молодими тренером.

  4. Не секрет, що львівський клуб працює на експорт в Іспанію. Для гравців « Карпат» це буде такий собі перший крок адаптації до можливих нових вимог та умов.

  5. Даріо Друді приходить до « Карпат» не тільки із власною командою( один тренер у сучасному футболі навряд чи дасть результат) однодумців, але із чітким уявленням, як він хоче працювати та які цілі перед собою ставить.

  6. Вдала селекція. У «Зірку» були запрошенні люди, які відразу підсилили гру команду та стали системостворюючими в команді розуміючи футбол головного тренера. Були запрошенні центральний захисник, опорнник та нападаючий. На противагу цьому « «Карпати» взяли воротаря маючи вже двох власних, опорника також не маючи проблеми на цій позицій. Відчуйте різницю.


«Динамо»

Може із цього мати користь із улюблений клуб. По – перше, наш чемпіонат має можливість отримати ще одну цікаву команду. По – друге, в системі київського клубу є ряд гравців, які вже переросли дубль, але не дотягують до першої команди( завтра я напишу про це більше детально). Багато із них три останні роки працювали за іспанською системою підготовки гравців разом із Вісенте Гомесом, а потім Унаї Мельгосою. Поїхав Андрієвський та Калітвінцев до Одеси. Там Бабич грає у свій футбол. Є хоч крапля прогресу? Поїхав Цуріков до «Олександії». Абсолютно нічого. Добре, що хоч у Яремчука там виходило. В той же час, у Львові розкрився гірник Матвієнко. Гладкий провалив першу половин сезону у Києві, а у Львові відразу став забивати. При Друді цей процес може стати ще кращим. Так у Кропивницькому розкрився Бацула про якого мало хто знав до цього. Вихованець «Динамо» Щедрий заграв у зовсім інший футбол, хоча до цього у « Волині» та Першій Лізі разом із «Зіркою» був доволі посереднім гравцем .Розкрився інший вихованець «Динамо» Павло Полегенько, який до цього грав у Першій Лізі за «Говерлу» та ніяк не міг собі знайти клуб після завершення контракту із «Динамо». Той же молодий Збрунь отримав виклик до молодіжної збірної на Кубок Лобановського. Я введу до того, що для багатьох молодих гравців київського клубу це був би граний шанс перезавантажити власну кар’єру.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.06.2017, 13:47
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть