Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

«Time to go» Выбор редакции

2017-06-13 15:31 З одної сторони президент «Динамо» Ігор Суркіс говорить, що буде радий кожній гривні в казну клубу, ... «Time to go»

З одної сторони президент «Динамо» Ігор Суркіс говорить, що буде радий кожній гривні в казну клубу, а із іншої – в команді зараз є ряд гравців, які вже переросли дубль( грають там по три сезони), але до першої команди так і не доросли.

В новому сезоні новим тренером дублюючого складу буде Юрій Мороз.

Я думаю, що він прийде не сам, а разом із гравцями команди Ю -19, які в минулому сезоні виступали в юнацькій ЛЧ. Такий досвід вже був у «Динамо» . Свого часу вже покійний Валентин Белькевич вигравши перший чемпіонат Ю -19 із поколінням гравців 1995( Яремчук, Харатін, Бурда, Кузик) року народження перейшов разом із гравцями до дублюючого складу.

Тим паче, що новий тренер киян Олександр Хацкевич більше довіряє досвіду, ніж молодості. Зараз вже повернули Гусєва до команди. Білоруському тренеру потрібні бійці, які будуть битися на полі. Не знаю, наскільки це може бути доречним із молодими футболістами. Аби хоч в команді утрималися ті молоді гравці, хто при Реброві встиг закріпитися в першій команді( Шепелев, Циганков, Беседін)

Я введу до того, що по сьогоднішнім гравцям дублю, або гравцям 1995-1996 року, який вже зараз 20-22 роки слід приймати рішення. Якщо це актив, так його варто розвивати. На рівні дублюючого складу вони вже прогресувати навряд чи зможуть. Якщо це є обуза, так із нею варто прощатися.

Георгій Бущан. В команді цей уродженець Одеси вже не один рік. Свого часу ще при Сьоміні залучався до першої команди. Зараз Жорі вже 23. За цей час від так і не зіграв в офіційних матчах за першу команду. Весною свої контракти перепідписали Коваль та Рудько. Є молодий Маханьков, якому потрібно надавати ігрову практику в дублі.

( фото офіційного сайту Динамо)

Зураб Очігава/ Микита Бурда. Обоє хлопців 1995 року народження. У 22 вже не потрібно бути перспективним, час показувати свої сильні якості. В першій команді «Динамо» є Віда, Пантіч, Кадар, Хачеріді. Я впевнений, що Хацкевич повернеться до схеми із двома центральними захисниками. У такому випадку, якщо навіть піде Віда або Хачеріді молоді захисники будуть 4-ми – 5-ми в команді. Тобто, особливої практики не отримають. Є ще варіант за яким Бурду та Очігаву будуть використовувати, як флангових захисників. В принципі, у Хацкевича у молодіжних командах та збірній Білорусії навіть для флангових захисників головне була надійність, а не вміння підключатися до атаки. В будь –якому разі, у 22 роки потрібно стабільно грати. Як мінімум комусь одному час йти.

Павло Лук’янчук. Незважаючи на проблеми із захистом у цьому сезоні Лук’янчук у цьому сезоні так і не зіграв за першу команду «Динамо». Тільки був у заявці в останньому матчі проти « Чорноморця». Павло дуже гарно вміє читати гру, вміє починати атаки, діяти під пресингом, але не дуже сильний у силовій боротьбі. У Хацкевича в центрі захисту грають рослі, габаритні захисники. Так було у молодіжних командах «Динамо» та збірній Білорусії. Уродженцю Запоріжжя Лук’янчуку немає чого ловити у такому футболі. Третій чи четвертий сезон сидіти в дублі теж якось не доречно. Особливо враховуючи, що футболісту вже 21. Тим паче, що Попов та Миколенко вже підпирають

Олександр Осман. Цей вихованець харківського « Металіста» тільки в цьому сезоні став основи дубля. Раніше ігрову практику отримував Євген Макаренко, або грав Богдан Михайличенко. Перший восени грав за основну команду, а зимою взагалі залишив клуб, а другий –постійно травмований. В принципі, Осман проявив себе доволі добре, але в першій команді є Антунеш та Кадар, а у Ю -19 капітан Дубінчак. Було б логічно припустити, що Юрій Мороз буде більше довіряти Дубінчаку, якого гарно знає по юнацькій команді.

Богдан Михайличенко. Цей уродженець Борисполя у дублі вже сезоні три, але прогресу поки немає. Тільки одні травми. Всю осінь майже пропустив. На зборах отримав травму. Тут потрібно щось змінювати. Для гри на фланзі півзахисту не вистачає швидкості, в центрі поля габаритів, ось Мельгоса знайшов йому місце лівого захисника. Ситуацію із цією позицією я описав вище. Богдану вже 20-ть років. Тут потрібно думати, як чинити далі.

Павло Оріховський. Цьому вихованцю житомирського футболу вже 21 рік. Восени виходив за першу команду, причому робив це доволі успішно, але весною навіть не потрапляв до заявки. Сидіти в дублі вже немає сенсу. Тим паче, що потрібно давати дорогу Алібекову, Смірному, Шапаренку, Булеці. В першій команді є Сидорчук, Буяльський, Шепелев, Рибалка, Корзун, Федорчук. Навряд чи тут знайдеться місце молодому вихованцеві.

Микита Кравченко. Цей уродженець Донецької області дуже сильно провів весну у дублі. Забивав та віддава, став справжнім майстром стандартів. Сергій Ребров навіть довірив йому матч проти « Чорноморця». Але то скоріше була вимушена міра пов’язана із дискваліфікацією Морозюка. Для конкуренції Морозюку на правому фланзі Кранченко немає відповідної швидкості тай навиків( рідна позиція в центрі поля). В середині поля він не виграє конкуренцію у Ярмоленка, Гармаша, Циганкова та інших. Для того ,щоб реально претендувати на місце в старті потрібно набиратися досвіду

Маким Казакв ,Дмитро Мадріченко та Ростислав Тарнауха навіть на рівні дублю виглядають не кращим чином. Час давати дорогу іншій молоді.

Олексій Щебетун. В першій команді є Беседін, Яремчук, Мораєс, Гладкий, Кравець. У Ю -19 хороший сезон провели Русін та Алексеєв. Для основної команди цей вихованець запоріжського футболу явно не дотягує, а в дублі вже підпирає молодь. Немає особливого сенсу у 20-ть років сидіти третій сезон в дублі. Потрібні нові можливості та виклики. Я знаю, що минулого літа « Ворскла» бачила заміну Шиндеру саме в Щебутуну, але там щось не домовилися та взяли гравця із молодіжки «Шахтаря». Сам по собі Олексій Щебутун багато в чому схожий за стилем гри на Беседніна, такий собі силовий напдаючий, який загострений на завершення. Дуже залежний від передач. Індивідуальна майстерність не сама висока.

Правда є тут ще такий аспект, як юнацька ЛЧ. Навіть якщо перша команда «Динамо» туди не пройде, молодь, як чемпіон країни буде там грати. У цьому сезоні точно зможуть грати гравці 1999 року народження. Це є Булеца, Миколенко, Попов, Алексеєв, Русін, Янаков. Не знаю, як буде із 1998, який представляють Шапаренко, Дубінчак, Леднев, Алібеков. За правилами можна заявляти 4 старших гравців. В цьому сезоні тільки Тимчик, Шапаренко, Дубінчак, Алібеков, Михайличенко та Калюжний грали із попередньої команди. Причому двоє останніх відігравали другорядні ролі, а Алібеков позаминулого року грав тільки в плей –офф. Я думаю, що і цього літа Ю -19 поповниться не тільки власними вихованцями випускниками клубної школи, але і будуть запрошенні гравці із інших клубів.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.06.2017, 15:31
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть