Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Чому від нової форми «Шахтаря» віє сепаратизмом

2017-06-28 20:47 Чому від нової форми «Шахтаря» віє сепаратизмом

Гравці «гірників» взяли у часть у зйомці проморолика, який повинен донести головну ідею зміни екіпірування домашньої форми команди.

У ролі акторів виступили Бернард, Факундо Феррейра, Віктор Коваленко, Ярослав Ракицький та капітан Даріо Срна. Знімальний процес проходив на заміській базі команди в Святошино і в одній з київських фотостудій. Сценарій кліпу розробляв відомий український режисер Мар'ян Бушан.

Режисер пояснив, що - «Шахтар» дуже сумує за рідним Донецьком, «Донбас Ареною» і своїми уболівальниками, а ностальгія за домівкою лягла в основу ролика. Клуб хоче створити таку історію, яка відображала б сьогоднішній побут команди, адже футболісти більшу частину часу перебувають у роз'їздах, але при цьому вони не опускають руки і вірять, що повернуться. У новій формі закодована частинка дому «Шахтаря».

На перший погляд, досить логічний крок, але чи насправді все так романтично в новому піар-ході донецької команди? Традиційні кольори «гірників» помаранчево-чорні, що символізують вугілля і вогонь, від яких і пішла друга назва команди «гірники». Адже ні для кого не секрет, що землі Донбасу є багатими на вугілля, з якого в основному і живуть донеччани.

Не можна не провести паралель між основними кольорами «Шахтаря» і такою в'їдливою для більшості українців «георгіївською стрічкою», яка ще використовувалась в системі державних нагород Російської імперії у другій половині XVIII — початку XX століть.

Далі - ще цікавіше. В новій домашній формі «Шахтаря», яка буде представлена перед матчем за Суперкубок України, традиційні чорні смужки стали зовсім не чорними - їх розбавив діамантово-синій колір в стилі підсвітки «Донбас Арени». Це офіційна романтична версія.

Але є і друга сторона «медалі», а саме не можливо не помітити певну схожість зі стягом квазіутворення «ДНР», на якому в самому центрі майоріє синя смужка. Можливо, історія з нагадуванням про «Донбас Арену» - це просто ширма, за якою ховаються зовсім інші настрої проросійського «шахтарівського» керівництва?

Історія з асоціацією синього кольору з підсвіткою донецького стадіону наводить на певні думки, що змушують задуматись про їх правдивість. Адже такий улюблений синій колір на формі «гірників» можна було замінити синім чи жовтим, який гордо красується на прапорі України.

Ідея була б непоганою, але «Шахтар» вирішив піти іншою дорогою, яка може принести нові чутки про любов до «русского міра». Адже аргументом в правдивості нашого припущення є заборона для футболістів «Шахтаря» висловлюватись про війну на Донбасі, про що щиро розповів наївний закарпатець Василь Кобін. Співпадіння? Не думаю.

sector.depo.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

28.06.2017, 20:47
auto-vitalino
Автор:
Статус:
Старожил (668 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть