Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Томаш Кендзера: переваги та недоліки переходу до «Динамо»

2017-07-05 18:11 Польські ЗМІ повідомоляють, що київське «Динамо» близьке до підписання контракту із правим захисником познанського «Леха» Томашем ... Томаш Кендзера: переваги та недоліки переходу до «Динамо»

Польські ЗМІ повідомоляють, що київське «Динамо» близьке до підписання контракту із правим захисником познанського «Леха» Томашем Кендзерою. Сума трансферу може скласти від 1.5 до 2.4 мільйона євро. Я слідкую за чемпіонатом Польщі. Маю певні уявлення про цього гравця. Тим паче, що не так давно у тій же Польщі проходив молодіжний ЧЄ, де Кандзера грав за свою молодіжну збірну.

Тому вражень вистачає.

( фото Спорт Арени)

«Лех»

В цьому сезоні команда із Познані майже до останнього туру претендувала на чемпіонство. Грала у фіналі Кубку Польщі. Тобто, сезон однозначно можна назвати вдалим. «Лех» себе показав, як доволі організована команда, яка показує доволі цікавий футбол. Атака виглядала набагато цікавіше, від захисту.

«Динамо» має гарну трансферну історію із «Лехом». Так саме із цієї команди до Києва приїхав Лукаш Теодорчик, а минулої зими Томаш Кадар. Напевно, що зв’язки між клубами є доволі серйозними.

Зимою до Познані перейшов український захисник « Карпат» Володимир Костевич. Так от він за пів року виступу в Польщі був визнаний кращий лівим захисником чемпіонату. Правда за визначенням вболівальників. Я в міру можливостей слідкував за виступами Костевича. На мою думку, суттєво його гра не змінилася із тим, що було в Львові. Активний гравець, який може грати від штрафної до штрафної весь матч, роблячи прострільні передачі та простріли у штрафну суперника. Але правда ці передачі далеко не завжди точні та якісні. Також нікуди не зникла нестабільність гравця. Може зіграти вдалий матч, а може провалитися, як це було у фіналі Кубку проти « Арки». На фоні сильний суперників виглядав не переконливо. Особливо у виконанні своїх прямих обов’язків.

Як я вже писав вище із зими у «Динамо» виступає Томаш Кадар, який до цього теж грав у Польщі. Так виступаючи за «Лех» угорець мав доволі хорошу пресу на був на гарному рахунку, а коли приїхав до України виявилося, що це є доволі посередній гравець. За пів року я нічого особливого у Кадарі не розгледів. У нас є не гірші захисники. Можливо, це просто адаптація. Хоча яка може бути адаптація для гравця, який має досвід виступу у Європі та своїй збірній? Я введу до того, що рівень першості Польщі програє рівню чемпіонату України. Костевич без особливих змін у грі став кращим гравцем свого амплуа. Путівцев в Україні був посередністю, а в Польщі постійно грає в основі своєї команди. Про Романчука я взагалі нічого не чув. А в Польщі ходять розмови про його натуралізацію. На противагу цьому, Кадар мав у Польщі гарну репутацію, а виявилося, що він доволі посередній гравець.

Виходячи із вище написаного, я хочу сказати, що дуже вазко визначити потенціал гравця на рівні польської ліги. Рівень там не високий.

"Динамо"

Проблема правого захисника є доволі актуальною. Основним гравцем на правому фланзі захисту є Микола Морозюк. На рівні сильних суперників його гра викликає багато запитань. Микола захисником став вимушено, до цього грав в півзахисті на фланзі, або в середині поля( молодіжна збірна України Яковернко). Багато говорять про молодого Тимчика. Сергій Ребров не особливодовіряв молодому гравцеві. Навряд чи щось зміниться про Хацекевичі, який від захисників насамперед вимагає надійності. Поки із цим в Тимчика є проблеми. Весною зіграв на позиції правого лотераля молодий Кравченко. Але це теж більше гравець атаки. Є ще Микита Бурда, але його матчі весною не порадували. На крайній випадок в на правому фланзі захисту можуть зіграти Віда та Паніч, які мають подібний досвід

Для Олександра Хацкевича головною вимогою для флангового захисника є надійність. Проблеми виконання своїм прямих обов’язків є аткульною і для Морозюка, і для Тимчика із Кравченко( останнього навіть на збори не взяли). Тому логічно припустити, що ця позиція вимагає підсилення.

Томаш Кендзера

Основний правий захисник «Леха» та капфтан молодіжної збірної Польщі. Його чесноти : непоступливість, цепкість, вміння обрати позицію, дисциплінований гравець, який ніколи не дозволяє собі зайвого на полі, гарно вміє підключатися до стандартів(може скинути м’яч на партнерів, або самому завершити епізод), може вдало прострілювати на навішувати . Тільки він не швидкий. Це не другий Лукаш Піщек, який славиться власним підключенням до атаки. В сучасному футболі актуальним для флангових захисників є не тільки виконання своїм прямих обов’язків, але і вміння підключатися до атаки, виконувати бігову роботу, вдало віддавати передачі із флангу. У мене немає відчуття, що він може ще розвиватися та додавати у грі. Я вважаю, що Кендзера він не сильніше від Морозюка. На крайній випадок, у «Динамо» є Пантіч, який може закрити позицію правого захисника, якщо вже Хацкевичу потрібна надійність на флангах. Проблем із кількістю центральних захисників немає. Потрібно також думати про розвиток Тимчика. Хто б там що не казав, але Олександр є талановитим гравцем. Тільки от впевненості у власних силах йому бракує. Особливо після невдалих епізодів. Тут потрібна робота тренера. Навряд чи тут методи Лужного підійдуть.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

05.07.2017, 18:11
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть