Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Пригоди іспанців у Львові, або методи Курбана Бердиєва

2017-07-12 16:53 Я вже писав раніше, що чекаю від львівських « Карпат» прориву у цьому сезоні. Там відбуваються ... Пригоди іспанців у Львові, або методи Курбана Бердиєва

Я вже писав раніше, що чекаю від львівських « Карпат» прориву у цьому сезоні. Там відбуваються дуже багато цікавих та правильних речей, на мою думку. Тому не здивуюся, якщо команда стане відкриттям нового сезону.

« Карпати» проводили підготовку у у Польщі Де команда зіграла чотири матчі. Три проти місцевих команд, а одну проти грецького « АЕКа» нашого Дмитра Чигринського.

Зрозуміло, що це тільки збори і до результату серйозно не варто відноситися, але поляків всіх поляків обіграли не пропустивши жодного м’яча у власні ворота, а із греками зіграли в нічию 1-1 при річній грі.

Уважно слідкую за змінами, які відбуються у клубі та за їхньою підготовкою. Тому із Вашого дозволу хочу поділитися власними враженнями та думками про ситуацію в « Карпатах.»


Іспанський десант

Влітку команда дуже серйозно змінилася в адміністративному відношенні. Прийшов новий виконавчий директор Даріо Друді. В його обов’язки входить все, що пов’язано із футболом в клубі. Починаючи від підготовки академії команди, закінчуючи трансферною політикою першої команди. Друді має досвід роботи у структурі « Вільярреалу». Академія цієї команди вважається передовою не тільки у Іспанії, але і Європі. Також працював головним тренером кропивницької «Зірки» та займав тренерську посаду в « Монако». Досвід у « Вільярреалі» буде дуже корисний для підготовки молодих футболістів « Карпат» та їхній перехід до дорослого футболу. Бо саме Друді у тренерському штабі колишнього тренера « жовтої субмарини» Марселіно займався якраз схожим напрямком. У « Монако» дуже гарно вміють шукати молодих гравців, а потім їх продавати за десятки мільйонів. Ну а в «Зірці» він зрозумів наші реалії.

( фото твіттера Карпат)

Новим тренером команди став Серхіо Наварро. До цього він три роки був директором академії « Вільярреалу». Також має досвід роботи в Росії, де допомагав Курбану Брендиєву у « Рубіні». Взагалі там була дуже цікава компанія: Рауль Ріанчо, Еду( колишній помічник Хацкевича у збірній Білорусії, а зараз буде працювати у Саудівській Аравій із Ребровим) та власне сам Наварро. Курбан Бакійович хотів запросити Наварро до свого нового тренерського штабу в Казані, але Серхіо обрав самостійний вектор роботи.

( фото офіційного сайту Карпат)

Що ми знаємо про роботу Бердиєва? Тренер – мотиватор, тренер – такитик, тренер із хорошою серединою поля, тренер надійного захисту, тренер ігрової та командної дисципліни. Що ми зараз бачимо у « Карпатах»? У чотирьох контрольних матчах пропустили тільки раз. Гравці, які вирішили не підкорятися загальним правилам сказали команді до побачення . Півзахист почав грати набагато краще, як у відборі, так і контролі м’яча.

Варто сказати, що Наварро у Львові не один. Він має команду своїх помічників. Працює дієтолог, працює фізіотерапевт. Один спеціаліст, який би він не був сильний нічого не досягне. Тут потрібно мати команду однодумців, які не тільки допомагають, але скільки виконують свою роботу.

Трансферна кампанія

Насамперед, Даріо Друді почав із того, що почали створювати конкуренцію на кожній позиції. Раніше у « Карпатах» було так, що на одній позиції є явний перебір гравців( Мисак, Підківка та Боровик воротарі, Ксьонз, Зубейко та Мірошніченко на правому фланзі захисту, в опорній зоні явний перебір однотипних гравців)), а на деяких позиціях просто не вистачало гравців( Матвієнко був тільки один на лівому фланзі захисту, великі проблеми на флангах атаки та на позиції форварда). Зараз ситуація почалася вирівнюватися. На одну позицію претендують два гравці, а якщо такого поки немає, так питання підсилення ще в процесі. Дуже важливо: перед тим, як купувати позбавитися не потрібних гравців.

Вже до команди прийшов центральний захисник «Зірки» Перейра. Він має забезпечити не тільки надійність захисту власних воріт, але і вихід із захисту через пас. У Кропивницькому він виглядав дуже добре. Виходячи із зборів Перейра разом із Лобаєм доповнюють один одного і виглядають доволі цікаво. Є ще Андрій Нестеров та молодий Назар Виздрик який зіграв всю гру проти « АЕКа»

На лівий фланг, де після продажу Костевича та Кравця та відмови від Матвієнка не залишилося нікого. « Карпати» на цю позицію взяли Олександра Османа із молодіжної команди «Динамо» та досвідченого аргентиниця Гвідо Кортеджано із досвідом виступів у Італії. Із Османом були проблеми, бо львів’яни хотіли прописати право викупу за гравця. Чесно кажучи, не розумію навіщо Осман «Динамо»? Йому вже 21 рік, але жодного разу у першій команді він не використовувався. Ні Сергій Ребров, ні Олександр Хацкевчи не бачать у нього гравця першої команди. Із молодих більше довіряючи Очігаві . Є ще Михайличенко. Не варто забувати про Дубінчака із команди Ю -19, який у цьому сезоні буде вже грати стабільно за дубль. Сподіваюся, що Олег Лужний побачить у ньому рідну душу ….Я не розумію, чому «Динамо» не хоче відпустити Османа із правом викупу, але із опцією викупу за певну суму та відсотками від подальших трансферів. Це є загально європейська практика. Поки клуби домовили про оренду на рік. Гвідо Кортеджано- 30-ть .Це скоріше досвід та бажання перестрахуватися на випадок проблем із Османом.

В опорну зону прийшов Юрій Ткачук. Це теж, як і Осман вихованець « Металіста», але замість «Динамо»( був на оглядинах, але не домовилися між собою) перейшов до мадридського « Атлетіко». Але там через конфлікт із Грізманном( на тренуванні зіграв проти нього жорстоко, після чого Антуан вимагав, що б більше цього гравця на тренуваннях не було. Тому був у молодіжній команді, а потім і у оренді). За манерою гри Ткачук схожи на Набоа, який грав у « Рубіні». Такий самий не поступливий, та та само гарно читає гру.

Другим новачком в опорну зону став іспанець Аркес, який відомий Друді та Наварро по « Вільярреалу» вихованцем якого він і є. Швидкий, технічний, із пасом, контролем м’яча та розумінням футболу, але не дуже сильний у силовій боротьбі

Підписали також із « Сталі» Романа Дебелка. Я цей перехід не розумію. Схоже, що це така собі відповідь Бухарову. Або взяли його бой ому буде простыше адаптовуватися, бо Дебелко є уродженцем Франківська. До речі, Ткачук із Буковини. Тому ніяких пробелми у Львові у них не повинно бути.

Зараз підписали Себастьяна Рібаса. За іменем –це поки найбільший новачко літнього міжсезоння. Досвідчений нападаючий, який має за своїми плечами багаторічні виступи у Італії. Тим паче, що у « Карпат» на цій позиції були великі проблеми. Скільки не кажи форвард, але той же Дебелко та Худоб’як більше забивати не будуть. Подивимося, як буде складатися у Рібаса у Льові, все –таки Україна є специфічною країною, а « Карпати» - своєрідним клубом. Тут майстерності може виявитися і замало.

В будь –якому разі, « Карпатам» ще варто думати над підсиленням. Потрібен креативний гравець у середину поля із пасом, виконанням стандартів та розумінням футболу, а також футболісти на фланги. Бо для Кльоца все –таки є рідною позиція у середині поля. Ксьонз часто має проблеми із здоров”ям, хоча за потенціалом – гравець збірної України. Можливо Швед вирішить повернутися додому за практикою та впевненістю у собі, бо останній сезон він пропустив через важку травму отриману в складі молодіжної збірної України. Думаю, що Рібас не останній новачок «Карпат» цього літа. Багато пишуть про вихованця « Боки – Хуніорс» Ді Франко. Чекаємо на більше новин із Львова

Принципи роботи

  1. Загальні правила для всіх. Якщо Боровик та Дитятьєв вважають, що вони кращі за інших, або мають більше заслуг, тому повинні мати поблажки, - їм не місце в команді

  2. На кожній позицій повинна бути конкуренція. Загальний відомий принцип для прогресу футболістів. Зараз вимальовується картина за якою на кожну позицію претендує два гравці. Хто краще тренується той і грає. То же Ходоб’як працює та доводить своє місце на рівні із всіма.

  3. Ніяких авторитетів окрім головного тренера. Худоб’як та Голодюк прийняли приниципи роботи нового трнера, Дитятьєв та Боровик не захотіли.

  4. Залізна дисципліна. Після забитого у товариському матчі голу Хомченко дозоволив собі запізнитися – привіт дубль.

  5. Сильна середина. Зараз « Карпати» стали сильнішим насамперед завдяки грі у середині поля. Вдається краще пресингувати( прцює як один механізм) та контролювати м’яч.

  6. Командна гра, де всі гравці є деталями великого механізму.

Справа честі

Зрозуміло, що все так просто у Львові не могло мінятися. Хто б що не казав, але « Карпати» мають не саму хорошу репутацію. Зараз ще тягнуться справи Гудими та Крістобаля. Просто так на клуб не можуть накласти трансферний бан( пригадайте ситуацію, коли командою керував Йовічевіч, але підписувати новачків тоді не могли, хоча нападаючий був дуже потрібне). Петро Петрович Димінський є не простою людиною. Постійні зміни тренерів, не зрозумілі трансфери, які дуже часто були просто мимо.

Я думаю, що той же Даріо Друді маючи досвід співпраці із Максимом Березкіним у «Зірці», так просто не залишив би « Монако» і не приїхав би до Львова. Чи Серхіо Наварро мав можливість знову повернутися до Бердиєва у «Рубін», де нафтові долари ніхто не відміняв.

( фото твіттеру Карпат)

Тут справа у агенту Олегу Смалійчуку під ім’я якого і прийшли ці люди. Смалійчук є агентом молодих гравців, які перебираються до Іспанії із України, також він представляє інтереси Мирона Маркевича. Мешкає у Валенсії. Думаю, що у нього життя і так гарне без « Карпат». Але людина походить із Львівського регіону, тому бажає бачити сильну команду у своєму рідному місті. Той же Ткачук навряд чи покинув би Іспанію через рік після свого переходу. Також це може стати у майбутньому гарним бізнесом, коли у Львові гравець розвивається,а потім отримує можливість спробувати власні сили у тій же Іспанії. Для кожного футболіста це буде гарною мотивацією працювати на повну. Принципи іспанського футболу йому будуть вже відомі. Це в першу чергу стосується українських молодих гравців. До того ж, Смалійчук не робить із « Карпат» команду власних гравців, не стягує тільки своїх футболістів, якого б рівня вони не були, аби отримати власну вигоду, а через рік просто звалити. Реально приходять футболісти, які можуть зробити команду сильніше. Побільше наші агенти думали не про гроші, а про футбол…

Висновок

« Карпати» змінилися. Є відчуття того, що тренер знає, чого він хоче від команди та яку гру він хоче бачити. Це дуже важливо розуміти мету до якої рухається. Сама команда почала грати у більше командний футбол, де ключовим є середина поля. Почали краще відбирати, завдяки командному пресингу. А також контроювати м’яч. Оборона стала надійнішою завдяки командним діям та кращій грі опорників. На ключові позиції прийшли досвідченні легіонери. Є прогрес у Кльоца та Чачуа. Надійно виглядає пара центральних захисників Лобай – Перейра. Ксьонз виглядає справжнім лідером команди. Але залишаються ще позиції, де потрібно підсилюватися.

До того ж, « Карпати» в лиці Смалійчука отримали першокласного менеджера європейського маштабу. Бо чесно кажучи, менеджерська ланка у Львові провісала.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.07.2017, 16:53
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть