Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Причини успішних результатів " Сталі" у стартових турах

2017-07-26 12:18 Перед початком сезону я писав, що "Сталь" може дивувати. Поки там воно і є. Я не ...

Перед початком сезону я писав, що "Сталь" може дивувати. Поки там воно і є. Я не відмовляюся від другої частини прогнозу, що Сталь буде боротися за виживання. Я не хочу применшувати заслугу Мелікяна та його молодих гравців, але головна причина двох перемог на старті сезону – недооцінка суперників. "Зоря" грала майже стоячи.

Напевно, думали, що зможуть забити коли захочуть. Після голу почалися нерви. "Чорноморець" після доволі вдалої гри в Києві теж переоцінив власні можливості. Зараз тільки на одному імені, на одній нозі нікого не обіграєш. Думаю, що далі буде важче. Суперники будуть налаштовуватися на "Сталь" дуже серйозно. Невідомо, що буде із психологічним станом гравців після гри проти "Шахтаря".

Але все –таки, я хотів би відмітити роботу головного тренери Егіши Мелікяна. Пророблена дуже тонка та хороша робота. Варто сказати, що Егіша йшов до самостійної роботи крок за кроком, спочатку навчаючись, потім працюючи із молоддю. Розставленні дуже правильні акценти у побудові команди:

Ставка на дублерів.Для багатьох молодих гравців "Сталь" є майже останнім шансом на дорослий футбол. Немає ніяких проблем із бажанням, мотивацією, самовіддачею. Той же Якимів, який забив гол Зорі був колишнім дублером у "Карпатах".

Тренер. Мілікян майже десять років грав в чемпіонаті України. Дуже добре знає всі наші футбольні реалії. Як гравець діяв у середині поля, мав гарне бачення поля, пас, розуміння футболу. Із таких гравців зазвичай виростають дуже хороші тренери.

Динамівський десант. Влітку склад "Сталі" поповнили гравці дублю "Динамо": Тимчик, Михайличенко та Щебетун. На постійній основі перейшов Книш. Вихованцем школи "Динамо" є Кузик. Всі ці хлопці мають певний потенціал, мають бажання, зіграні між собою та до добре знають один одного.

Спадок "Металурга Донецьк". Незважаючи на гегемонію "Шахтаря" "МетаДон" мав дуже хорошу власну школу. Після зникнення цього донецького клубу школа перейшла у спадок "Сталі". Мелікян починав свою роботу ще у молодіжній команді "Металурга" Донецьк. Прекрасно знає кожного гравця і не один рік працював із ними разом. Грачов, Пеньков, Мисік, Задерака , Мицик, Месхі, Павлюк є вихованцями саме колишнього МетаДона

Відмова від оборонного футболу. Мені дуже подобається, що Мелікян грає не через автобуси, а при першій можливості намагається атакувати. Коли ти граєш на нічию – ти приречений. Скажімо, у матчі проти "Зорі", незважаючи на територіальну перевагу господарів "Сталь" при першій можливості йшла у атаку,таким чинок "Зоря" змушена була тримати гравців для оборони.


Колектив. Дуже важлива складова у футболі. Свого часу у "Зорі" зібралися гравці 1992-1995 року, всі вони були між собою знайомі завдяки молодіжним командам "Шахтаря" та молодіжним збірним, мали багато спільних інтересів. Коли Зоря втратила колектив, Зоря втратила і результат… У "Сталі" теж така картина, що майже всі гравці 1995 -1998 року народження. Хлопці приблизно одного віку, гарно один одного знають та мають багато спільного. Тим паче, що працюють вони із таким же молодим тренером.


Відсутність легіонерів. "Сталь" грає у командний футбол, немає такого, що команда грає на одного гравця, як це було у минулому сезоні, коли значна роль належала Карікарі. Лідерів, як таких, немає. Все робиться через команду гру.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

26.07.2017, 12:18
26.07.2017, 12:18
278076 2 nderkach_1956, capella
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть