Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Прощання з Лігою чемпіонів Выбор редакции

2017-08-03 01:27 Ліга чемпіонів для «Динамо» завершилася не встигнув розпочатися. Після поразки посередній швейцарській команді можна перейти на ...

Ліга чемпіонів для «Динамо» завершилася не встигнув розпочатися. Після поразки посередній швейцарській команді можна перейти на лайку, змішати з брудом Олександра Хацкевича, Ігоря Суркіса, всіх гравців «Динамо». Але давайте все-таки стримаємо емоції та розберемо причини поразки.

Коли ми почнемо грати в футбол?

Матч у Берні став ілюстрацією головної ментальної проблеми українського футболу – намаганні спрощувати футбол. Весь світ грає в футбол, а українці намагаються здобувати перемоги не граючи, а діючі просто. Гра являє собою ризик, імпровізацію, намагання здивувати суперника, а ми цінуємо обережність та надійність, відаючи перевагу примітивізму над тактичною грамотністю.

Пропоную провести експеримент: відвідайте любе дитяче змагання, не важливо якого рівня, та зрівняйте скільки разів тренер, батьки, просто глядачі будуть вимагати від дітей діяти простіше та надійніше і скільки разів навпаки похвалять за сміливість взяти гру на себе, обіграти суперника, пробити по воротах.

Звісно, що я не був у роздягальні киян на перед матчевій установці та під час перерви матчу, але впевнений, що слово простіше лунало там не раз. Звісно тренери не говорили, що необхідно грати на 0:0, але підсвідомо футболісти зрозуміли саме так. Як наслідок команда кожен гравець якої індивідуально поступається своєму київському візаві завдала по воротам «Динамо» 18 ударів, а наші футболісти лише два. І це при тому, що в динамівців була перевага в два м’ячі і можливість діяти розкуто. Команда яка мріє про перемоги так діяти не може.

Необхідно визнати Олександр Хацкевич помилився з тактикою на матч. Замість агресивності, швидких контратак глядачі побачили боязкий футбол, в якому розтворилися навіть такі індивідуально сильні футболісти, як Ярмоленко та Мбокані. При цьому ніяких об’єктивних передумов відмовитися від тактики, що принесла успіх динамівцям в Києві не було. Всі гравці перебувають у гарній фізичній формі, психологічний стан команди після серії перемог був на високому рівні.

Перші перемоги команди Хацкевича увігнали в ейфорію велику кількість прихильників «Динамо». В інформаційному просторі набирав обертів рух «Геніальність у простоті». У попередника Хацкевича на тренерському містку «Динамо» Сергія Реброва полетіли каміння докорів за його непідходящу для українських реалій іспанську систему. Представника цього руху стверджували, що головні козирі українців бойовитість та швидкість, тому заморочуватися над контролем м’яча не потрібно, наша переможна тактика 4-4-2 та швидкий перевід м’яча в атаку.

За часів Сергія Реброва «Динамо» зіграло сім виїзних матчів Ліги чемпіонів, де суперниками були такі команди, як «Челсі», «Порту», «Манчестер Сіті», «Бенфіка», «Наполі». В жодному з них такими безпорадними, як у матчі з «Янг Бойзом» кияни не виглядали. При цьому не думаю, що за підбором гравців те «Динамо» переважало нинішнє.

Футбол еволюціонує, сучасний футбол вимагає злагоджених колективних дій, які направлені на отримання переваги над суперником. Тактична підготовка вимагає різноманітності та вміння здійснювати маневри великою групою гравців. Тому Олександру Хацкевичу необхідно не намагатися довести гру «Динамо» до примітивізму, а намагатися скористатися тими напрацюваннями, що залишив після себе Ребров та додати власної швидкості та агресивності.

Тим більше все це стосується роботи академії та молодіжних команд «Динамо», в яких ні в якому разі не можна допустити повного демонтажу принципів, які впровадили іспанці. Бо тоді ми знову підемо в не той бік в плані виховання футболістів готових грати в сучасний футбол.

Чому не грав Циганков? Думаю, що цього вечора це питання лунало з вуст кожного вболівальника «Динамо». Як можна було не випустити на поле гравця, що перебуває в прекрасній формі?

Олександр Хацкевич явно помилився з замінами: жоден гравець, що вийшов на поле в другому таймі не підсилив гру. Крім того, киянам елементарно пощастило, що Дерліс Гонсалес дограв до фінального свистка і не був вилучений за друге попередження.

Суддівство. Кияни зіткнулися з типовим виїзним арбітражем. Пенальті був, червоних карток динамівці не отримали, тому списувати поразку на арбітра не має підстав.

Коментатори каналу «2+2». Рівень наших коментаторів не витримує жодної критики. З великою повагою ставлюся до Олега Венглинського як футболіста, але його робота в ефірі змушує виключати звук телевізорів. Не знаю, прізвище його колеги по трансляції, та й якість коментарю не пробуджує його взнавати. Звісно, що штучне поле мало якийсь вплив на гру «Динамо», але не такий сильний щоб нагадувати про це кожні дві хвилини першого та другого матчу. Думаю, що більший вплив на дії динамівців завдали суперники, про що і варто було поговорити докладніше.

Висновки. Олександр Хацкевич опинився в дуже складній ситуації – виліт з Ліги чемпіонів буде мати для «Динамо» значні негативні наслідки. Впоратися з цією ситуацією Олександру Миколайовичу буде дуже складно. В такий час тренер та команда потребує нашої підтримки. Це на значить, що вболівальники повинні відмовитися від коректної оцінки якості гри команди. Питання в повазі та довірі створити свою команду.

Необхідно розуміти, що Сергій Ребров та Олександр Хацкевич чесно робили та роблять свою справу. Інше питання, діяльність клубу під керівництвом президента Ігоря Суркіса. П'ятнадцять років діяльності показують, що необхідно змінювати головні принципи роботи динамівської структури, від взаємодії з вболівальниками до стратегії розвитку клубу.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

03.08.2017, 01:27
Dynamo-75
Автор:
(Dynamo-75)
Статус:
Наставник (1829 комментариев)
Подписчиков:
9
Медали:
Выбор редакции × 15
Топ-матчи
Лига Европы Рома Милан 2 : 1 Закончился
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть