Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Причини проблем « Чорноморця»

2017-08-04 11:13 Перед стартом сезону я писав, що одеський « Чорноморець» опуститься. Але я навіть не міг подумати, ... Причини проблем « Чорноморця»

Перед стартом сезону я писав, що одеський « Чорноморець» опуститься. Але я навіть не міг подумати, що команда не тільки втратить у грі, але матиме кризу. Іншими словами я просто не можу назвати три без вольні поразки на старті сезону. Давайте спробуємо розібратися у причинах таких справ у Одесі:

( фото офіційного сайту " Маріуполя")

Втрата провідних гравців. « Чорноморець» із зими втрати пів складу. Так пішов основний воротар Боровик до « Карпат». Слідом за ним послідував капітан команди Філімонов. Не дивно, що обоє довго у Львові не затрималися. Також Бабич втрати три центральних захисники – Хочолову, Азацького та Аблітарова. Перший отримав шанс у «Шахтарі», а другий – поїхав за довгим танге до Казахстану. Третій – був проданий до Чехії. Закінчилася оренда Андрієвського та Данченка . Лідери середини поля Калітвінцев та Коркішко теж залишили Одесу. Інший фланговий гравець Кабаєв поїхав до «Зорі». Виходить 10-ть гравців, які претендували на місце в старті( Боровик- Данченко, Хочолава, Аблітаров, Азацький- Філімонов, Андрієвський- Калітвінцев, Коркішко, Кабаєш- не вистачає тільки нападаючого). Це забагато навіть для клубів, які грають тільки на продажу. Через всі ці втрати був звільнений із команди пан Керницький, який не зміг домовитися із жодним гравцем на рахунок пролонгації контракту. За гроші був проданий тільки Азацький, всі інші – пішли вільними агентами.

( фото Ільї Хохлова)

Травми. Ще один важливий компонент невдач « Чорноморця». Так весною не зіграв жодного матчу провідний центральний захисник Мартиненко. Зараз травмований капітан команди Люлька , провідний центральний півзахисник Смірнов теж має доволі серйозне пошкодження. Час від часу інші гравці одеської команди пропускають ігри через пошкодження.

( фото Спорт Арени)

Втрата зіграності. Раніше « Чорноморець» брав очки завдяки зіграності, повній самовіддачі. Зараз така ситуація, що кожну гру новий склад. Всі зв’язки на полі втрачені. Для того, щоб їх відновити – потрібне час.Нові центральні захисники, новий центр півзахисту. Тут потрібно зігратися.

Селекція. Мені раніше дуже подобалося, що Бабич робить ставку на молодих гравців, колишніх дублерів. Молодих футболістів, які мають амбіції реалізації. В такому випадку фінансова сторона йшла на другий план. Не менше важливо, що запрошувалися футболісти, які добре знають один одного. Так із системи « Металіста» прийшли: Андрієвський, Азацький, Канівцев, Барилко, Третьяков. Або молодь, як добре себе знає по «Динамо»: Хобленко, Люлька, Калітвінцев, Азацький, Андрієвський( обоє після « Металіста» були у Києві), Коркішко. Або Бабич давав останній шанс гравцям. Хтось хапався за нього( Коркішко, Люлька, Боровик), а хтось його втрачав( Калітвінцев, Коваленць). Цього літа « Чорноморець» хотів продовжити подібну практику запросивши гравців із тонучого «Дніпра», або « Сталі». Менеджери дніпровської команди вирішили, що «Зоря» буде кращим варіантом для її молоді, а « Сталь» більше пограбував « Верес». Я вважаю, що Бабич тут здійснив велику помилку почавши запрошувати до команди колишніх гравців. Суть у тому, що « Чорноморець» був доволі молодою, азартною командою, яка брала своє бажанням, самовіддачею. Молоді хлопці хотіли грати і повністю віддавалися грі. Зараз прийшлии люди зовсім іншого типу. Тому ж Антонову вже 31. Хіба він буде так працювати на полі, як це робить Хобленко? Не розумію переглядів Прийомова, Балашова, Васіна. Перший мав гарне минуле, але зараз він вже немає майбутнього. Двоє інших- просто прогуляли свої таланти. Що такі футболісти можуть дати нового команді? Краще вже розвивати Третьякова, Мусолітана та іншу молодь

( фото Спорт Арени)

Фінанси. Зарплати у Одесі – не дуже великі. Можливо десь трохи вищі, ніж у « Олімпіка» та « Сталі». Довго затримати гравців просто не вдається. Нагальний приклад Аблітаров. Грав собі за «Оболонь», нічого особливого. Розкрився у Одесі, але відразу і пішов. Бо у Казахстані більше платять. Коркішко поїхав у другу лігу Туреччини.

Колектив. Раніше було все просто: молодий тренер та молоді гравці. Всі вчилися, всі були одним цілим та підтримували один одного. Зараз прийшли вже « битті» життям та футболом люди. Не впевнений, що тепер єдиним центром авторитету буде головний тренер.

« Чорноморець» розкрив у собі можливість розкривати гравців. Молодь, вільні агенти, збиті льотчики приходили до Одеси і перезавантажували свою кар’єру. Залишилися тільки навчитися продавати цих гравців, заробляти гроші. Але літня трансферна кампанія говорить, що в Одесі так нічого і не зрозуміли. Ставлять перед собою хибні цілі. Навіщо « Чорноморцю» ЛЧ? Вони там вилетять у першій кваліфікації, із таким складом ніколи не потраплять до групу. Виходить, що амбіції більше, ніж раціональності.

Думаю, що Бабича не попросять. Навіть якщо результати команди не будуть покращуватися. Вся розуміють, що він тут скоріше заручник обставин. Єдиною обставиною зміни тренера у Одесі може стати повернення Григорчука. Зараз його справи у « Габалі» йдуть не кращим чином. Нафта не дорога тому грошей на футбол у цій країні стає менше.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.08.2017, 11:13
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть