Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Перші висновки виступів дублюючого складу Выбор редакции

2017-08-15 09:58 Дублюючий склад «Динамо» за літо зазнав великих змін. Так пішов головний тренер іспанець Унаї Мельгоса. Його ... Перші висновки виступів дублюючого складу

Дублюючий склад «Динамо» за літо зазнав великих змін. Так пішов головний тренер іспанець Унаї Мельгоса. Його місце зайняв колишній тренер команди Ю -19 Юрій Мороз. Частина гравців, які грали минулого сезону за дубль теж пішли. Зараз обойму дублюючого складу складають гравці минулорічної команди Ю -19, якою керував Юрій Мороз.


Тренер

(фото Динамо Київ від Шуріка)

Минулий рік команда «Динамо» Ю -19 наробила великого шороху в юнацькій ЛЧ. Восени підопічні Юрія Мороза. Так абсолютно за грою була двічі переграна «Бенфіка», яка дійшла до фіналу юнацької ЛЧ. Дісталося «Наполі» та «Бешикташу». Але не весну не вистачило бензину. Причини таких кардинальних відмінностей(бо, чесно кажучи, в матчі проти « Аякса» просто не пізнав ні команду, ні гравців)? На це питання відповідь знають тільки в середині клубу. Офіційна версія така, що більшість гравців проходили збори із Ю -21, тому не змогли нормально підготуватися до плей –офф. Я думаю, що деякі гравці просто не витримали уваги, яка на них просто скотилася. Також, можливо, важливу роль відіграла перепідписання контрактів із лідерами тої команди.

В чемпіонаті команді Ю -19 просто не було рівних. Все було зрозуміло, що восени. Не дивно, що в такій ситуації було прийнято рішення, що головний тренер Юрій Мороз разом із більшістю гравців перейде на сходинку вище та очолить Ю -21. Правда варто сказати, що всіх своїх помічників Мороз не змін зберегти. Так Максим Шацьких увійшов до тренерського штабу Олександра Хацкевича.

Склад

Так за позицію голкіпера між собою конкуренцію ведуть Володимир Маханьков та Георгій Бущан. Маханьков був основним воротарем у команді Ю -19, із минулої осені вже гра за дублюючий склад. Бущану вже -23, він ще грав за «Динамо» -2, коли там тренером був Хацкевич. Цього сезону навіть потрапляв до заявки першої команди. Безперечно, що Жора – одесит є талановитим воротарем, але він має періодично проблеми із здоров’ям. Незважаючи на вік ще не нюхав пороху УПЛ.

( фото офіційного сайту "Динамо")

На правому фланзі захисту діє Микита Кравченко. Цей вихованець « Маріуполя» за своєю позицією – гравець середини поля, але минулого року його спробували на позиції правого захисника, коли Тимчик брали у першу команду, і із цього щось вийшло . Навіть колишній тренер Сергій Ребров довірив йому місце у першій команді, коли дискваліфікацію отримав Морозюк. Не знаю, Кравченку вже 21 рік, це для нього третій сезону у Києві, але стабільним гравцем дублю він став тільки минулого сезону. Напевно, варто було думати про оренду, але Олександр Тимчик пішов набиратися досвіду в « Сталь». Тому, напевно, що побоялися відпускати ще і Кравченка. В першому матчі проти « Чорноморця» досвіду набирався Кандзьора на позиції правого захисника.

( фото Динамо Київ від Шуріка)

В центрі захисту немає стабільності. У стартових турах вже встигли зіграти: Денис Попов, Віталій Миколенко Миколенко, Александрар Пантіч, Микита Бурда, Зураб Очігава, Іван Калючжний. Попов та Миколенко минулого сезону були основною парою захисників Ю -19. Показовий момент, що у першому матчі чемпіонату проти « Чорноморця», коли грав Бурда так програвали, коли вийшов Попов, так перемогли і гол забив саме Денис. На жаль, у матчі проти «Шахтаря» Попов отримав важку травму коліна( Попов та Миколенко -1999 року народження і могли в цьому сезоні грати в юнацькій ЛЧ). Бурда знову травмований. Це вже не смішно… Гра Очігави не викликає ніякого захоплення. Він вже не один рік в системі «»Динамо», але « вариться» тільки в молодіжних командах. Не розумію, чого він чекає у 23 роки. Пантіч просто підтримує ігровий тонус, бо програє конкуренцію в першій команді. Дуже цікаво, що почав грати Калюжний, хоча він у Ю -19 був не основний. Це вихованець « Металіста», рідна позиції – опорний півзахисник. Але може грати і в центрі оброни. Має гарну антропометрію, сильний у силовій боротьбі, грі на другому поверсі. Такі захисники завжди імпонували Хацкевичу. Не здивуюся, якщо Калюжний опиниться у першій команді

На лівому фланзі грає Владислав Дубіначак. Колишній капітан Ю -19. Я думав, що він своїми навиками змусить звернути на себе Олега Лужного, але поки нічого такого не відбувається. Також на лівому фланзі може зіграти Віталій Миколенко. Він зараз грає в центрі захисту, але рідна позиція його в академії – лівий захисник. Сам Мороз зізнався, що Хацкевич просить ставити Миколенка на лівому фланзі. Я думаю, що ці два гравці будуть сперечатися за місце у основі, бо Олександр Осман та Богдан Михайличенко поїхали набиратися досвіду УПЛ.

В опорній зоні грає Сергій Рибалка. Чесно кажучи його гра навіть на рівні дублю – так собі. Не бачу нічого особистого. Схоже, що Рибалка особливо не париться на рахунок того, що не підходить Хацкевичу. Або намагається довести. Зрозуміти його можна. Навіщо кудись їхати, якщо в Києві все життя налагоджене ? Зона комфорту. Що тут поробиш. Грає також опорника і Микита Корзун. Але його гра залишає не менше питань, ніж гра Рибалки. Ці двоє програли середину поля дублю «Шахтаря». Не розумію цього підходу. Я думаю, що потрібно набиратися досвіду Ахмеду Алібекову, який, на мою думку, є перспективний гравець

( фото Спорт Арени)

Інші місця у півзахисті мають гравці із минулорічної команди Ю -19. Так ще із минулого сезону грає за дубль Сергій Булеца( атакуючий півзахисник), Микола Шапаренко( атакуючий півзахисник, який може зіграти і на фланзі), Богдан Леднев( крайній півзахисник), Денис Янаков( крайні півзахисник), у цьому сезоні до них додалися Роман Вантух, Евген Смирний. В когось виходить краще, в когось гірше. Поки можу виділити Шапаренка та почав виправдовувати аванси Леднев.

На позицію форварда претендують молоді хлопці із Ю -19 Владислав Алексеєв та Назарій Русін. Перший багато забивав минулого сезону за юнацьку команду, а другий – був основний у ЛЧ та із весни вже грав за дубль. Олександр Хацкевич надає ігрову практику Кравцю. Але виходить із цього хорошого дуже мало


Хто може отримати шанс у першій команді

  1. Микола Шапаренко. Цей гравець діє на позиції атакуючого півзахисника, може за потреби зіграти а фланзі. Має високе розуміння футболу, бачення поля, пас, техніку, нестандартне мислення. На минулому тижні брав участь у відритому тренуванні із першою командою на стадіоні «Динамо». Потенційно може стати тою довгоочікуваною « десяткою» про яку так багато говорять і скласти конкуренцію Денису Гармашу

  2. Віталій Миколенко. Він в академії був лівим захисником, а минулого року в команді Ю -19 склад грав в центрі захисту. Гравець силового типу, який сильний у єдиноборствах, гарно обирає позицію. Якщо Хацкевич просив Мороза, щоб поставили Миколенка на лівий фланг, значить щось бачить у цьому гравцеві. Але Віталію тільки не так давно виповнилося 18-ть років

  3. Богдан Леднев. Минулого літо його цього гравця «Дніпра» вирвали із лап « Малаги».Техніка, ривок, дистанційна швидкість, нестандартне мислення, впевненість у собі все при ньому, але поки не все так виходить, як того хотілося. Гарні матчі змінюються не дуже гарними. Відчувається, що потрібна впевненість. Має враження, що особливості характеру( так само як і у випадку із Шапаренком) можуть не дати таланту розкритися у повній мірі. Все у руках та голові Богдана.

  4. Іван Калюжний. Гравець силового типу, який просто вигризає свої м’ячі. Такий стиль футбол є близький теперішньому головному тренеру «Динамо». У Мороза Калючний особливо не грав, зараз отримує ігровий час, але поки не багато. Тут або травми змусили ставити гравця, або Хацкевич у ньому щось бачить.

Висновок

Мені не подобається ситуація, яка є в дублюючому складі. Тут мова не в найкращому результаті( поразка від «Шахтаря», домашня нічия із « Карпатами» та перемоги над « Чорноморцем»( вольова), «Ворсклою»(дуже важка) та «Зіркою»( виніс тіла у одні ворота). Тут інше:

  1. Мені не подобається, що дублюючий практику в дублюючому складі отримують гравці із першої команди. Причому це має масове явище. Так за 5-ть турів за дубль вже встигли зіграти гравці першої команди: Очігава, Бурда, Бущан( всім явно за 21), Кандзьора, Пантіч, Корзун, Рибалка, Кравець. Як в такій ситуації будуть рости молоді футболісти? Де вчитися та набуватися досвіду Алібекову, Русіну? Потім не варто дивуватися, що молодих гравців немає

  2. Мені дуже імпонує тренерський талант Юрія Мороза. Але він поки його проявити не може ніяк. То присилають гравців із першої команди( які звичайно не тренуються із дублем), які повинні зіграти потрібний час, то просять задіяти певних гравців на потрібний позиціях. Сам Мороз сказав, що Хацкевич просить використовувати Миколенка на лівому фланзі, коли він у нього завжди був центральним захисником.

Тактика побудови, чи збирання сильних команд, які стають чемпіонами у своїх вікових групах – нічого не дає. Свого часу так було у «Шахтарі», зараз у «Динамо». Потрібно щось змінювати, якщо ми хочемо вирощувати власних молодих футболістів.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

15.08.2017, 09:58
15.08.2017, 09:58
279909 3 olegoo, allex67, capella
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть