Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

На Туреччину із песимізмом, або анти –шахтарівський футбол

2017-08-16 18:15 До матчу проти збірної Туреччини залишилося приблизно два тижні. Але у мене немає ніякого оптимізму перед ... На Туреччину із песимізмом, або анти –шахтарівський футбол

До матчу проти збірної Туреччини залишилося приблизно два тижні. Але у мене немає ніякого оптимізму перед цією грою. Навпаки, є великі побоювання: частина гравців сидить без ігрової практики, новий тренер турок дуже добре знає наш футбол. Давайте про все по порядку

Склад

Майже в кожній лінії є проблеми.

Так безперечно, що основним воротарем є Андрій П’ятов, але за його спиною є проблеми. Так Денис Бойко випав із довіри тренера Бешикташа і на нього не розраховують у новому сезоні. Не дивно, що його навіть не викликали. Сподіваюся, що він змінить команду до першого вересня. Андрій Лунін та Олексій Шевченко конкурують між собою в «Зорі». Але гра обох воротарів далека від минулорічної. Думаю, що в такій ситуації буде лоігчним запросити Максима Коваля із «Динамо»

В захистів проблеми не менше. Так Богдан Бутко поки не грав із початку сезону за «Шахтар». Помилки Миколи Морозюка коштували «Динамо» суперкубка та місця в наступному раунді ЛЧ. Олександр Кучер пропустив всю підготовку до сезону, тільки зараз підписав контракт із другорядним турецьким клубом. Іван Ордень травмований із початку сезону. Нагадаю, що в останньому матчі проти хорватів грала саме пара Кучер – Ордець, причому Олександр ще й віце –капітан команди. Зараз у «Шахтарі» грає пара Ярослав Ракицький – Сергій Кривцов. Команда майже у кожному матчі чемпіонату пропускає. Тут без Хачеріді не обійтися. Але він не грав за збірну жодного матчу із початку відбору. Наступить на горло власній після Шевченко із Раулем? Сподіваюся, що раціо переможе емоції та гонор. На лівому фланзі Шевченко використовував Едуарда Соболя та Миколу Матвієнка. Соболь пропустив всю підготовку до сезону і тільки зараз перейшов в оренду до чеської « Славії». Судячи із того, що його не заявили на кваліфікацію ЛЧ його форма зараз є не кращою. Матвієнко стабільно грає за « Ворсклу». Мені дуже важко судити, чи відповідає його рівень збірній. У Полтаві він більше концентрується на обороні і менше ходить в атаку.

В півзахисті картина веселіша. Так Андрій Ярмоленко нікуди не перейшов і є лідером «Динамо». Справи Коноплянки у «Шальке» пішли в гору. Віктор Циганков почав більше грати за свій клуб. Владлен Юрченко нарешті залікував своїм болячки та має гарні шанси на основу «Баєра» після продажу Чалхоноглу до «Мілана». Денис Гармаш став ключовим гравцем для «Динамо». В цьому ж клубі стабільно грає Сергій Сидорчук. Зінченко проходить підготовку до сезону разом із першої командою « МС». На мою думку, це все робиться для того, щоб дорожче продати гравця. Але є і певний негатив: Тарас Степанеко почав регресувати починаючи із весни, Віктор Коваленко ніяк не вийде на свій рівень поза минулого сезону, «Генк» Руслана Малиновського виглядає не кращим чином на старті сезону( якщо називати речі своїми іменами, так Малиновський поки і близько не справляється із роллю лідера півзахисту), Максим Малишев отримав травму коліна в матчі за Суперкубок, Іван Петряк міцно сидить на лавці . Окремо хотів би написати про Руслана Ротаня. Людині вже за 35. Потрібно вчасно давати дорогу молодим. В принципі, ситуація і півзахисті не критична.

Із форварадами проблема. Євген Селезньова навіть не викликали. Його гра проти Хорватії тільки підтверджує це рішення. Може проблема в тому, що Селезньов переходить до нового клубу. Артем Беседін втрати місце в старті «Динамо» програвши конкуренцію Мбокані. Кравець поки також не вражає, навіть іграми за дубль. Більше нападаючих у нас просто немає. Я не виключав би у такій ситуації, що Шевченко може зіграти без форварда( як це було проти Ісландії), або поставити в напад Ярмоленка звільнивши на фланзі місце для Циганкова або Зінченка.

Якщо так прикидати склад, так приблизно виходить так: П’ятов – Бутко, Хачеріді, Ракицький, Матвієнко( Соболь)- Степаненко- Сидорчук, Малиновський- Ярмоленко, Коноплянка – Беседін.

Фактор Луческу

Дуже не хотів що б Мірча Луческу очолював збірну Туреччини перед очним матчем проти збірної України. Суть в тому, Луческу дуже добре знає весь український футбол взагалі та донецький «Шахтар» зокрема. Подобається це комусь чи ні, але зараз кістяк збірної складають представники або вихідці із орбіти саме «Шахтаря». Тому для Луческу не буде ніяких секретів на рахунок слабких та сильних сторін

( фото Спорт Арени)

Не потрібно бути Андреа Мальдерою( аналітик збірної України), щоб припустити, що Луческу буде пробувати зіграти виходячи із слабких сторін своїх колишніх підопічних. «Шахтар» у часи Мірчі дуже не любив грати без м’яча, не меньше не любив високого пресингу. Я думаю, що це два основні фактори через які Луческу будуватиме гру проти збірної України. Матеріал для цього в нього є. Але сподіваюся, що той же Соболь, Малиновський, вилізуть із штанів щоб довести Луческу, що свого часу дарма він на них не звернув увагу.

Тому побудова гри збірної України на матч проти Туреччини( багато в чому він буде вирішальним) повинна включати в себе як менше елементів футболу «Шахтаря». Я сподіваюся, що всі вболівальники розумію, що тренери збірної мають не так багато часу на роботу із гравцями, тому використовують клубні напрацювання. Для збірної України –це було актуально завжди.

Слідом за Туреччиною збірну України чекає не менше складний суперник в лиці збірної Ісландії. Не зовсім добре, що це дві абсолютно різні за стилем команди. Якщо турки грають низом, мають індивідуально сильним гравців, можуть грати першим номером, так ісландці сповідують силовий, командний футбол. На мою думку, потрібно тут абсолютно дві різні тактичні побудови. Подимимося, як штаб Андрія Шевченка виконає домашнє завдання.

Перед матчем юнацької команди «Динамо» проти « Аякса» я писав, що маю оптимізм перед грою. Виявилося, що я помилився. Сподіваюся, що мої песимістичні настрої цього разу виявляться перебільшеними.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

16.08.2017, 18:15
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть