Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Про причини позитивних перетворень в « Чорноморці», або Одеса знайшла свого тренера

2017-09-20 16:17 В двох останніх матчах одеський « Чорноморець» набрав більше очків, ніж у всіх попередніх у новому ... Про причини позитивних перетворень в « Чорноморці», або Одеса знайшла свого тренера

В двох останніх матчах одеський « Чорноморець» набрав більше очків, ніж у всіх попередніх у новому сезоні. Хоча мав важкий виїзд до «Зірки» та вдома приймав донецький «Шахтар». Команда повністю провалила старт сезону, але зараз починає змінюватися в кращу сторону. Спробую визначити основні причини позитивних змін.


Зміна тренера

( фото kp.by )

Олег Дулуб – інтелектуал, інтелегент( не кожен тренер буде називати гравців по імені), тактик. Зазвичай, якщо такий тренерам не заважати працювати, давати приймати рішення – виходить хороший результат.

При Бабичі не було ніякої тактики. Точніше вона була однакова на всі матчі: кількісна, силова оборона, працездатність та бажання. Ніякого задоволення від такого футболу не було. Зараз же при Дулубі « Чорноморець» почав тактично змінюватися. Так в матчі проти «Зірки» застосовували високий пресинг розуміючи, що індивідуально гравці суперника не дуже сильні, тому можливі обрізки та втрати, або давали грати команді Монарьова першим номером таким чином з’являвся простір для власних атак. В матчі проти «Шахтаря» закрили всі вільні зони, особливої можливості розбігтися у гостей не було. Фонсеку чекало 3 ряди дисциплінованої оборони, ніхто майже не грав за лінією м’яча. Вся індивідуальна та командна швидкість гравців гостей була нівельована. Для сьогоднішнього « Чорноморця» це був єдиний шанс набрати очки в матчі проти «Шахтаря». Минулого сезону Дулуб один із перших перебудував « Карпати» на гру в три центральні захисники. Зараз в Одесі є також така можливість. Важливо, що не почав все ламати та будувати по –своєму, а намагається доповнити, те що було зроблено до нього. Думаю, що «Динамо» за декілька турів теж не буде просто у Одесі.

Трансферна політика

Дуже добре, що Дулуб відразу визначився із тими гравцями, які йому потрібні, а хто має піти. Ряд літніх новачків Бабича вже залишили команду.

Не менше важливо, що вдалося за дуже короткий термін закрити багато проблемних позицій. Так підписали воротаря Гутора, бо Безрук відверто не тягнув, а Канівцев вирішив повернутися до Харкова. У двох матчах « Чорноморець» нічого не пропустив. Запросили двох центральних захисників, бо Хочолава, Азацький та Аблітаров пішли влітку, а Мартиненко тільки вчора вперше зіграв із минулої осені. Запросили футболістів на проблемні позиції правого захисника та опорного півзахисника. На правому фланзі оброни були сподівання на Люльку, але він травмувався, в опорній зоні висіло питання ще із зими, коли пішов Філімонов. Кожен із новачків у перших своїм матчах виглядає доволі добре. Вдалося точечно підсилити команду на проблемних позиціях.

Вирішення проблем в клубі

( фото офіційного сайту "Чорноморця")

За останні пів року « Чорноморець» втратив 12 гравців основного складу. За цих футболістів вдалося заробити аж 50 тисяч євро, які чеський «Баннік» заплатив за Азацького. Сума така, бо зимою у нього завершувалася угода. Таке ведення справ коштувало посаді генеральному директору Сергію Керницькому( думаю, що його підозрювали у відкатах). Зараза в клубі немає жодного футболіста угода якого із командою була б менше, ніж до літа 2018 року. Тобто, ніхто не думає над запрошеннями, над своїм майбутнім, а просто грає у футбол. Проблеми, які ще залишилися

  1. Немає забивного нападаючого. Олексій Хобленко багато працює на полі, але моменти та голи йому даються дуже важко. Так в матчі із «Шахтарем» він мав дуже хорошу нагоду, але навиків не вистачило для того щоб забити гол. Його тезка Антонов вже є доволі віковий нападаючий, останні роки у нього не особливо щось виходило. Він точно не такий працездатний, як Хобленко, більше грає на досвіду. Навряд чи він ще щось покаже.

  2. Із обороною та воротарем наче розібралися, а от із створенням моментів є проблеми. Забиває « Чорноморець» дуже мало. Нападаючі сидять майже на голодному пайку. Вся атака – через фланги, в середині поля є великі проблеми із конструктивом. Кирило Ковалець відверто не тягне на роль плеймейкера чи лідера півзахисту.

  3. Потрібен час. « Чорноморцю» трохи пощастило, що був час на матчі збірних, коли була можливість хоч трішки зіграти команду. Результат не змусив себе довго чекати. Я розумію, що зараз багатьом захочеться перемог у кожному матчі та єврокубків. Але не все так швидко відбувається, як того хочеться. Варто запастися терпінням та дати можливість тренеру працювати на перспективу, а вже зіграній команді ставити завдання.


Висновок

Я дуже радий, що у нас з’явилася ще одна цікава команда. Думаю, що проти « Чорноморця» зараз буде важко всім. Чекаю від Дулуба багато тактики, прогресу гравців( особливо молодих Третьякова та Мусолітіна) та хороших результатів. Одеса просто приречена мати хорошу команду, так само, як і Дніпро, Львів та Харків. Без якісних команд у цих містах наш чемпіонат дуже багато втрачає. В наступному турі « Чорноморець» поїде в гості до « Карпат». Буде дуже цікаво спостерігати за цим матчем, бо не так давно Дулуб працював у Львові.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.09.2017, 16:17
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть