Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Причини успіху « Вересу»

2017-09-21 08:05 « Верес» за рік пройшов Другу лігу, був одним із фаворитів у Першій лізі, але поступився ... Причини успіху « Вересу»

« Верес» за рік пройшов Другу лігу, був одним із фаворитів у Першій лізі, але поступився на футбольному полі путівками до УПЛ «Маріуполю» та «Десні». Але в кабінетній боротьбі отримав право на підвищення в класі. Весною була ігрова криза в команді, яка коштувала місця тренеру Володимиру Мазяру. Його місце зайняв один із помічників та колишній відомий воротар – Юрій Вірт.

За літо команду покинули майже всі гравці команди, тобто, потрібно було фактично із нуля будувати команду. Власний стадіон у рівному знаходиться в стадії реконструкції, тому команда грає свої матчі у Львові. Особливих умов для тренувального процесу немає. Колишній тренер Володимир Мазяр нарікав, що команда тренується на городах. І ця команда стала відкриттям нового сезону. Давайте спробуємо визначити причини успіху « Вереса".

Фінансові можливості. Головним спонсором клубу є «Львівський холодокомбінат», який більше відомий під назвою торгової марки «ЛІМО»( морозиво). Президентом клубу є Олексій Хахльов. Теж відомий бізнесмен, колишній зать екс – президента України Віктора Ющенка( був одружений на його дочці Віталіні).

Між –іншим, син Хахльова довго займався в академії «Динамо», був одним із лідерів команди Ю -17( головний тренер Віталій Косовський), але минулого літа вирішив не підписувати контракт із «Динамо», а перейшов до іспанського « Алавеста». Також тоді «Динамо» втратила Данила Лісового, який тепер знаходиться у структурі «Зеніта» і вже став росіянином. Повернемося до « Вереса». Команда має дуже гарні фінансові можливості. Так от « Чорноморець», «Олександрія», «Олімпік» мали бажання « підкріпитися» гравцями із команд, які переживали не кращі часи, але футболісти обирали « Верес», бо так контракти набагато більше.

Мали домашні матчі грати у Луцьку, але через протест місцевих вболівальників поки грають у Львові. Оренда «Львів Арени» коштує 360 тисяч гривень за матч. Також собі навіть не можуть дозволити « Карпати». На домашні матчі організовується фан – поїзди із Рівного. Квиток у обидві сторони та білет на футбол коштує 60 гривень. Як бачимо, що проблеми із грошима у « Вереса» немає


Трансферна політика. «Верес» влітку відмовився майже від всіх гравців, які грали у Першій лізі, та почав майже заново формувати команду. Залишився тільки капітан Борозенко, Євген Морозенко ( екс- динамівець), Котляр та ще пару чоловік. Почали «плясати від печки». Запросили досвідченого воротаря Бандуру, захисників Сімініна, Іщенка та Адам’юка. По іменах – такого захисту не мають деякі команди УПЛ, не кажучи вже про досвід. У перших матчах « Верес» виглядав доволі слабко в атаці, але надійний захист дозволяв не пропускати та отримувати, як мінімум, одне очко. По ходу сезону до команди приєдналися досвідченні Федорчук та Кобін, які стали не потрібні «Динамо» та «Шахтарю». В напад прийшли пара екс гравців донецького «Олімпіка» Гринь та Сергійчук. Виходить так, що окрім Сімініна всі гравці мають західноукраїнське походження, або грали у місцевих клубах. Тобто, зробили ставку на досвідчених гравців, яким вже не потрібно адаптовуватися до місцевих реалій. Не здивуюся, якщо через певний час до команди приєднається Тотовицький, який має рівненське походження.

Тренер. Юрій Вірт показав себе, яка дуже перспективний, цікавий, думаючий nа раціональний тренер. Доля після відставки Мазяра дала йому шанс- він ним скористався. Вірт свого часу був воротарем, грав з «Шахтар», потім працював в академії цього клубу. Був помічником Мазяра у «Вересі», а потім і став головним

( фото офіційного сайту " Вереса")

Потрібно віддати належне молодому тренеру, який за короткий час зібрав доволі боєздатну команду. Так прийшли гравці, які дійсно підсилили команду. Брали далеко не всіх. Так гравцями « Вереса» не стали Жуніч, Антонов та Піко та ряд інших відомих гравців. В першу чергу ставку зробили на досвідчених гравців оборони та воротаря. В команді не має легіонерів. « Верес» грає в контратакуючий футбол, через швидкий вихід із оброни.

Висновок

Зараз « Верес» претендує на топ 6-ть із можливою боротьбою за ЛЄ. За перше коло команда не провалила жодного матчу. Очок могло б бути більше, якщо реалізували пенальті в кінці гри проти «Олімпіка», змогли втримати нічию в матчі проти «Шахтаря» та відверто фортуна відвернулася в матчі проти «Зорі». Хоча в деяких матах( « Чорноморець») команді відверто пощастило. Якість гри бажає кращого. Подивимося на скільки вистачить молодого тренера Вірта та досвідчених гравців далі. Зараз вже всі будуть максимально налаштовуватися на ігри проти « Вереса»

Особливо перспектив у цієї команди не бачу. Молодий не досвідчений тренер, маса вікових гравців, які схильні до травм. Не впевнений, що цього багажу вистачить навіть на другу частину чемпіонату не кажучи вже про наступні сезони. Тим паче, що команда грає поза власним містом, особливої інфраструктури не має. Передумов, що щось зміниться у майбутньому – теж не особливо проглядається. Тип паче, що репутація команди після історії із "Десною" не краща.

Поки команда із рівного виглядає, як амбіції власника команди. Поки є гроші - все добре, а що буде далі - ніхто особливо не заморочується.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.09.2017, 08:05
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть