Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Синдром першого тайму або магічна дія перерви

2017-09-29 17:45 Учора пройшов матч групового етапу Ліги Європи "Динамо" Київ - "Партизан", і не поділитися думками я ...

Учора пройшов матч групового етапу Ліги Європи "Динамо" Київ - "Партизан", і не поділитися думками я не можу, оскільки емоцій за увесь матч було прожито дуже багато. Одразу підкреслю, що усе сказане мною у статті є лише моєю суб'єктивною думкою і не ставить на меті образити інші думки з цього приводу, а лише виразити власне бачення ситуації.

Після матчу зі "Скендербеу" у попередньому турі групового етапу у "біло-синіх" почала прослідковуватися доволі незрозуміла тенденція грати у справжній футбол лише у другому таймі. Не виключенням став і вчорашній поєдинок.

Чесно кажучи, перебираючи в голові можливі причини такої тенденції, на думку спадає багато чинників, оскільки проблем у "Динамо" більше, ніж достатньо. Після поєдинка у Києві зі "Скендербеу" я твердо вирішив, що провал першого тайму був через недооцінку суперника й, як наслідок, недостатню мотивацію. Але як щодо "Партизану"? На мою думку, мотивації було більше, ніж достатньо. Тоді, може, проблема у тактиці? Вибору стартового складу? Щоб спробувати відповісти на ці запитання, хотілося б сказати трохи про кожного гравця окремо й про команду у цілому.

На жаль, Мбокані не зміг допомогти киянам у цьому поєдинку через проблеми зі здоров'ям, тож на позиції форварда зі стартових хвилин опинився Артем Кравець. Не стану лукавити й одразу скажу, що очікував замість нього Бєсєдіна. У Кравця було декілька моментів, але загалом не можу сказати, що він запам'ятався чимось неймовірним. На данний момент Кравець не показує гри, вартої основи "Динамо".

Вперше за декілька матчів у стартовому складі з'явився Денис Гармаш. Після повернення зі Збірної Денис у матчі зі "Скендербеу" втратив місце у основному складі. Не скажу, що він був там найгірший, оскільки уся команда не показувала хорошого результату у першому таймі, але вдалий вихід Мораєса витіснив Гармаша зі старту. Що ж, спрацювала здорова конкуренція.

Зараз Денис не те що нестабільний, а просто зовсім не той Гармаш, якого ми пам'ятаємо за домашнім поєдинком "Янг Бойз", грою з "Шахтарем", "Зіркою" та й цього сезону узагалі. Я учора усе чекав його прориву, повернення до тієї форми, у якій він перебував. Прориву не було, але учорашній Гармаш усе-таки був більше схожий на справжнього. Загострював гру, часто опускався нижче, допомогаючи, вів боротьбу. Не вистачило лише його знаменитої агресії, надзвичайного бажання, яке так часто призводило "Динамо" до виграшу. Цікавий момент, до речі, про те, що Гармаша учора справді бився на полі, або, радше, його били. Складалося враження, що під кінець матчу у "Партизана" не залишилося гравця, який би не збивав Дениса. Можливо, це була провокація, знаючи характер "19"-го номеру, а може просто збіг. Так чи інакше, Гармашу учора дісталося. Вірю, що Денис з часом ще набере форму, бо нестабільність виглядає дещо непрофесійно. Єдине, що мене хвилює, так це те, що при грі у два форварда Денису може не знайтися місця у основному складі.

Усе більше розчаровує Дерліс Гонсалес. Парагвайець уже не раз змарновує стовідсотковий момент і, як на мене, це вже має щось сказати тренерському штабу. Показовим є також і те, що Гонсалес часто бере ініціативу на себе тоді, коли краще було б віддати на партнера й цим втрачає шанс для команди на гол.

Але все-таки найбільше розчарував мене саме Кадар. Не знаю як вам, але у той момент, коли Кадар віддав на Коваля і ледь не зробив 3:0 на користь "Партизана", я думав, що у мене станеться сердечний напад. І як тільки Коваль зміг врятувати команду? Не знаю, але для мене Максим у цьому епізоді став просто героєм. Сантиметра не вистачило до повного провалу. Мені здається, що саме цей момент став переломним для усього матчу. Та й узагалі дії Кадара у захисті учора виглядали провально. Зокрема, не зрозуміло, де був Тамаш Кадар, коли нам забивали другий гол. Його позиція провалилася.

Віда учора виглядав не так упевненно, як завжди. Гостро відчувалася відсутність Хачєріді. Про Кендзьору особливо нічого не можу сказати. Результат непевний.

Зате добре виглядав Піварич. Здається, тільки по його позиціїї у захисті не було питань. Загалом здорово показав себе на подачі штрафних. На відміну від подач Гонсалеса, м'яч перелітав гравців першого ряду і створював гострі моменти. Загалом поки що мені подобається, як Піварич вливається в основу київського "Динамо".

Набирає форму Буяльський. Прекрасний гол у взаємодії з Бєсєдіним знову підтвердив його здібності. Приємно дивитися на бажання та результативність Віталія у останніх декількох матчах.

Головною фігурою гри, як на мене, став Мораєс. Його вихід у другому таймі змінив хід протистояння. Якщо чесно, то я ставився до нього дещо скептично, але учора він без сумніву зумів довести, що вартий місця у стартовому складі.

Порадувала поява Бєсєдіна. Можливо, у першому таймі було б більше результативності, якби він з'явися на самому початку зустрічі. Загострив атаки "Динамо" й виявися значно ефективнішим за Кравця. Хотілося б бачити його на полі частіше.

Можна додати ще декілька слів про Сидорчука. На мою думку, він стає справжнім капітаном, і не можна не помітити кількість роботи, яку "16"-ий номер "Динамо" виконує на полі. Думаю, що з часом його упевненість тільки зростатиме.

Сподіваюся, нікого не забув. Тож, що маємо? Помилка у виборі форварда з самого початку, провальна позиція Кадара та значні проблеми у захисті за відсутності Хачєріді, низька реалізація Гонсалеса. Це, як на мене, були основні проблеми "біло-синіх" у першому таймі поєдинку. А якщо говорити про його провальність загалом, то тут зіграли роль як і велика кількість помилок, вищезгадані причини, так і психологічний настрій команди, проблеми з яким для мене досі залишаються незрозумілими.

Тепер вже виробляється якась дивна звичка чекати другого тайму, щоб "Динамо" нарешті включилося в гру й отримало позитивний для себе результат. Якщо так піде і надалі, то перший тайм взагалі можна буде не вмикати. У двох 45-хвилинках виступають зовсім різні команди, й це більше, ніж дивно. Добре це чи погано поки що сказати важко.

За ніякого початку "динамівці" у боротьбі здобули перемогу, змінивши результат з 2:0 на свою користь. Давно вже я такого не бачив. З одно боку це приємно вражає, а з іншого - виникають сумніви. Від суперника сильнішого можна за перший поганий тайм отримати на горіхи так, що ніякий другий не врятує рахунок. Зі "Скендербеу" пройшло, з "Партизаном" пройшло, а що буде з "Янг Бойз"?

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

29.09.2017, 17:45
29.09.2017, 17:45
284256 2 bodr12, auto-sergj20
auto-altavista
Автор:
Статус:
Начинающий писатель (171 комментарий)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 1

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть