Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Іще раз про нічию в Запоріжжі

2017-10-04 11:05 На фото — київське «Динамо» 1951 року. Перший праворуч — капітан Федір Дашков. Для гостей — ... Іще раз про нічию в Запоріжжі

На фото — київське «Динамо» 1951 року. Перший праворуч — капітан Федір Дашков. Для гостей — «Динамо» з Києва — нічия з рахунком 4:4 стала всього другою в 90-літній історії!

Результат поєдинку в Запоріжжі, коли «Зоря» відігралася після 0:3, і все в підсумку завершилося рідкісною нічиєю, ще довго будуть обговорювати.

Вже знаємо, що рахунок 4:4 — перший у літописі Чемпіонату України. Тепер залишається додати ще один факт: за 90 років існування ФК «Динамо» (Київ) провело майже 3000 офіційних поєдинків, і нічия 4:4 досі траплялася тільки раз! Далекого 1951-го…

«ДИНАМО» (КИЇВ) — «ТОРПЕДО» (МОСКВА) — 4:4 (1:3).

11 липня 1951 року. 18.30, Київ. Республіканський стадіон ім. Хрущова. +32С. 60000 глядачів.

«Динамо» (Київ): Макаров, Голубєв, Лерман, Голяков, Михалина, Принц (Юст), Пономарьов, Товт, Віньковатий, Дашков, Коман. Тренер Ошенков.

«Торпедо» (Москва): Берлізов (Лексовський, 61), Бичков, Гомес, Котов, Соломатін, Запрягаєв, Сочнєв, Нечаєв, Чайко, Назаров, Єфімов (Габічвадзе). Тренер Мошкаркін.

Голи: Дашков (17, 60, 72), Коман (53) — Єфімов (35), Сочнєв (40, 88), Назаров (44).

«<…> 11 липня на республіканському стадіоні імені Хрущова відбулася чергова зустріч на. першість країни з футбола. Київські динамівці приймали команду «Торпедо» (Москва). Активно розпочавши гру, кияни швидко добиваються значної територіальної і тактичної переваги. Вони наполегливо атакують ворота гостей. І вже на 17 хвилині центр нападу Дашков, який вміло провів всю зустріч, забиває перший гол. Але на цьому весь наступальний запал динамівців вичерпується, і ініціатива поступово переходить до автозаводців. На 35 хвилині нападник гостей Єфімов зрівнює рахунок. До кінця першого тайма москвичі, користуючись безпорадною грою динамівського захисту, проводять ще два гола. Рахунок стає 3:1. Після перерви динамівці знову переходять у наступ, прагнучи будь-що уникнути поразки. На 53 хвилині Коман змінює рахунок до 2:3, а Дашков доводить його до 3:3. Незабаром Дашкову вдається послати у ворота гостей четвертий гол. Незадовго до кінця гри автозаводці зрівнюють рахунок. Зустріч закінчилася внічию з рахунком 4:4. Зустріч дублерів, що відбулася напередодні, закінчилася також внічию з рахунком 1:1 <…>» [газета «Київська правда» за 13.07.1951].

«<…> В розиграші першості країни з футбола цього року київська команда «Динамо» виступає успішніше ніж торік. Набравши після 17 ігор 18 очок, динамівці посідали в турнірній таблиці шосте місце.

Природно, що кияни виявили великий інтерес до чергової зустрічі динамівців столиці з командою «Торпедо» (Москва). Трибуни республіканського стадіону ім. М.С.Хрущова вчора заповнили десятки тисяч киян.

Гра почалась натиском господарів поля. На перших хвилинах змагання капітан команди «Динамо» Дашков влучним ударом відкриває рахунок.

Динамівці захоплюють ініціативу і довго штурмують ворота гостей. Однак, маючи багато зручних моментів, вони не реалізують їх. Нападники Пономарьов, Коман, Товт багато разів посилають м’яч мимо воріт.

Йде тридцята хвилина першої половини змагання. Торпедівці розігрують комбінацію і нападник москвичів Єфімов зрівнює рахунок. За десять хвилин гості, скориставшись помилками київських захисників Лермана та Голубєва, забивають ще два м’ячі. З рахунком 3:1 на користь москвичів команди уходять на відпочинок.

Друга половина змагання починається навальними атаками динамівців. Після одної з комбінацій Коман головою забиває гол. Кияни посилюють натиск. Ось м’яч у Дашкова. Красиво обігравши захисників гостей, він майстерно посилає його в сітку воріт торпедівців. Рахунок 3:3 тримався недовго. Дашков, який провів цю зустріч на високому спортивному рівні, незабаром забиває четвертий гол.

Проте, як це вже було не раз в нинішньому футбольному сезоні кияни не закріплюють переваги! Незадовільно грають захисники динамівців Лерман, Голубєв, півзахисники Принц і Міхалина погано підтримують атаки нападу. Гості скористалися цим і, незадовго до кінця зустрічі, забивають гол. Змагання закінчується внічию, з рахунком 4:4.

Зустріч дублюючих складів цих команд, яка відбулась напередодні, теж закінчилась внічию, рахунок 1:1 <…>» [газета «Вечірній Київ» за 13.07.1951].

Источник:http://www.upl.ua/news/view/1316

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

04.10.2017, 11:05
Roma_
Автор:
(Roma_)
Статус:
Наставник (1125 комментариев)
Подписчиков:
6
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть