Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Ось чому СБУ не гарантує безпеку проведення масових заходів в Маріуполі: бо попередила серію терактів

2017-10-11 17:48 На брифінгу голова СБУ Василь Грицак повідомив щодо попередження терористичних актів: "9 жовтня СБУ затримала двох ...

На брифінгу голова СБУ Василь Грицак повідомив щодо попередження терористичних актів: "9 жовтня СБУ затримала двох громадян України, які на замовлення "ДНР" готували теракти в Маріуполі.

Нам вдалося попередити низку терактів. Одним з перших мав стати теракт на залізничній станції в Маріуполі. Цей теракт планувався щодо пасажирів потягу Маріуполь-Київ.

Точна дата мала бути визначена організатором теракту. Планувалася серія терактів в місті.

Злочинці проводили розвідку вокзалу, прилеглої території, військової комендатури на вокзалі, а також так званого ларька для атошників, куди полюбляють ходити на каву учасники АТО.

Навіть якщо б був реалізований лише один з терактів, були б значні людські жертви. За задумом російських спецслужб, теракти мали провести для дестабілізації ситуації як в Маріуполі, так і в АТО і по всій Україні, щоб показати неспроможність українських правоохоронців забезпечити безпеку мирних громадян.

Контррозвідка в Донецькій і Луганській областях встановила, що цілями терактів були не військові обєкти, а місця масового скупчення громадян.

Диверсанти отримували завдання від так званого МГБ "ДНР". За свідченням одного з диверсантів, дії погоджували з кураторами з Росії, зокрема з військовим фахівцем, який вчив їх зібрати вибуховий пристрій.

Двох диверсантів затримали під час вчинення дій по реалізації теракту в Маріуполі. При цьому в них вилучили дві протипіхотні міни, що були споряджені дистанційним приводом. За теракти злочинцям обіцяли заплатити від 3 до 5 тисяч доларів. СБУ вдалося задокументувати весь алгоритм підготовки до цього злочину.

Один із затриманих входив колись до групи «Вагнера» і брав активну участь в боях на стороні «ДНР». Організатором диверсійної групи став відомий нам ще з 2014 року бойовик "ДНР" Дмитро Забуцький. Він воював у складі "ДНР", згодом у "ПВК Вагнера". Бойовик отримав завдання зібрати диверсійну групу з числа знайомих, які мешкають на підконтрольній українській владі території", - наголосив Грицак.

Також, за словами голови СБУ, диверсанти мали підірвати низку інших соціальних об'єктів у мирних регіонах Донеччини.

По матеріалах сайтів Еспресо.TV. та Українська Правда.

Від ТС: я прошу звернути увагу на ту обставину, де злочинці збиралися влаштовувати теракти. А саме: в людних місцях - на залізничному вокзалі, "цілями терактів були не військові обєкти, а місця масового скупчення громадян", "диверсанти мали підірвати низку інших соціальних об'єктів у мирних регіонах Донеччини". Шкода, що голову СБУ журики не запитали, чи місцевий стадіон не входив до таких об'єктів...

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

11.10.2017, 17:48
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37607 комментариев)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть