Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

А чи буду я кращим головним тренером для київського Динамо?

2017-10-30 12:28 Сильний заголовок - чи не правда шановні читачі? І саме цікаве, що більшість із справжніх вболівальників ... А чи буду я кращим головним тренером для київського Динамо?

Сильний заголовок - чи не правда шановні читачі? І саме цікаве, що більшість із справжніх вболівальників по ходу останніх матчів ловили себе на думці, що вони як мінімум були би не гіршими ніж поточний наставник? А чи правда це - давайте просто пройдемся по аргументах "ЗА" та "ПРОТИ" - просто раді того, щоб самим зрозуміти, оскільки пишу про себе, що я можу дати Динамо порівнято з Хацкевичем.

ТренерТренер
Буквльно два слова - чому я такий наглий та пишу такий блог. Подивився вчора футбол, а потім годин до 4 ранку не спав - і не тому, що не хотів, чи хвилювався за результат Динамо - зовсім ні - просто мав у неділю зробити певний об"єм робіт (да, мені таки приходиться в середньому працювати по 12-14 годин на добу, навіть у неділю, а не як деяким гравцям - один раз в день одну-дві годин тренуватись, грати один-два матча в тиждень та мати ще за це як мінімум щотижневий вихідний), а замість цього осознано подивився футбол за участю Динамо. Бо хотів трохи морального якогось задоволення - ну немає у мене якихось інших особливих поводів та і часу для радостей та розваг. Да і суперник такий, що повинні були перемогти. І Шахтар гарно зіграв свій матч. І хочу я того, чи ні, а дурні думки вночі після матчу так і лізли в голову. Так от цей текст написаний "перед сном" для себе, щоб спокійно заснути (і не був опублікований, бо це було для себе).

Але пройшло трохи часу - і таки ця дурна думка про те, а чим я можу бути кращим за Хацкевича на посту ГТ Динамо (Київ) мені ніяк не давала спокою. Так от хочу видати на суд шановному товариству деякі тези (я вибачаюсь, але мати та все емоційне я видалив - залишив просто декілька пунктів, котрі мені у ролі ГТ допомогли би давати кращий результат і поточних іграх...

  1. Всі мої гравці профі і вміють грати у футбол - вони десятиліттями вчились цьому і вони апріорі вміють це робити. Краще чи гірше це вже інша річ - тут багато залежить від тренерів, але вони вміють грати у футбол! І якщо вони вже в ДК - значить вони вміють це робити не гірше, ніж в 10 інших клубах в УПЛ. Тут особняком стоїть тільки Шахтар - я буду казати гравцям, що вони ну точно не гірші за гірників а може і буду казати про те, що вони в мене кращі. Але сам буду пам"ятати (та нікому не буду цього казати), що цінник напроти прізвища гравця таки хоч якось показує рівень його майстерності...

  2. Я буду поважати гравців - ніколи ні при яких обставинах я не буду привселюдно хаяти своїх гравців - навіть якщо вони налажають. Я тренер - я їх ставиив на гру - і якщо вони допустили помилку - то тут і моя вина - я не передбачив ситуацію і не розповів їм як недопустити таких помилок!

  3. Я завжди буду проводити регулярні тактичні заняття з командою - теорія в класі на 20-30 хвилин з "цікавим відео" аби краще запам"ятовувалось та половина основного заняття ми будемо відпрацьовувати стандартні тактичні схеми...

  4. Я буду як мініму раз в тиждень говорити з кожним гравцем з основної обійми один на один. Ці зустрічі і для того, щоб поговорити про персональні футбольні помилки так і поговорити "по душах" з гравцем - бо вони люди, у них теж є потреба мені щось сказати - причому як про футбол, так і про життя. Мало того, я знаю що буду зовсім непроти, щоб такі зустрічі були і з матами та з підвищеним тоном з обох сторін - тоді буде зрозуміло, що хвилює гравця, що йому мішає себе проявити - воно вилізе. Ну а якщо шось буде занадто - значить потрібно шукати рішеня - значить хтось з нас двох неправий - потрібно більше говорити та рішати ці пролеми.

  5. Щотижня спільний пікнік/обід/вечеря командою та сім"ями - навіть буду дозволяти "трішки хильнути" - бо це зближує та здружує колектив. Одні такі посиденьки можуть замінити місяць роботи психолога - люди вміють зближуватись, їм просто потрібно дати місце та можливість це зробити. Як то кажуть - одна добра п"янка на роботі дозволяє вирішити більше робочих питань, ніж місяць робочих зустрічей! А ще представте - класичний приклад з дитинства (може не для сучасної молоді) - Ви з друзями граєте у футбол в одній команді - і хтось з суперників рубанув Вашого товариши - ну Ви аж ніяк не підете пити водичку та дивитись за тим як він корчиться - Ви жили будуте рвати за друга - тут головне все це перевести у гру. Просто напрошуєтьс яприклад Гармаша - да емоції ,да він так грає - і я тільки буду радий, коли такому футболісту з такоюж наснагою та бажанням будуть допомгати ще десяток здорових мужиків на полі!

  6. Я забороню симулювати на полі - да, це мінус стандарти, але хочеться щоб вболівальники не опускали очі при розмові з іншими вболівальниками (навіть суперників) через некрасиву поведінку на полі гравців моєї команди.

  7. Я буду вимагати максимальної самовіддачі від кожног огравця на полі - причому ми будемо ділити матч на відрізки - атаки та захисту - спеціально, щоб дати відпочити гравцям інших амплуа - аритмія гри, ну неможливо атакувати 90+ хвилин. Я буду казати чесно гарвцям - грайте на максимумі стільки скільки зможете - далі, коли кінчаться сили, ми будемо або міняти тактику або випустимо замість Вас когось свіжого. І це не буду вважати слабістю - це просто буде така постановка завдання на гру - щоб всі розуміли - в кожного своя роль, хтось голи забиває, хтось стоїть в обороні, а хтось вимотує всі сисли із своїх опонентів та тримає в напрузі оборону суперника - ролі потрібно ділити.

  8. Тактика - оскільки, грати так як зараз, а саме взагалі без тактики, просто тупо в сучасному футболі НЕМОЖЛИВО, то я спочатку разов з моїми підопічними вивчу 2 (да всього два різних набора тактик) і буду до автоматизма їх відпрацьовувати як на тренуваннях так і в грі - причому з неодноразовою зміною тактик по ходу матча. А вже потім - почну роботу над третьою моделлю, потім іще, іще і іще. Головне в цьому - команда миттево по ходу матча міняє тактику на нову, ту котра буде вказана з лавки тренером - і робити це повинна АВТОМАТИЧНО на рівні підсвідомості!

  9. Гравці - я буду думати про майбутнє команди і буду робити основну ставку на своїх вихованців - саме тих молодих гравців, котрі кожного року виграють з У17, У19, У21 купу матчів, турнірів та мають особисті відзнаки. Школа Динамо найкраща в Україні - я зараз не розумію багатьох трансферних рішень - чому не брати совїх, а купляти "інших на виріст"? Я реально не розумію - от для чого сьогодні робити ставку на Мбокані - задаи того, щоб вилетіти з ЛЧ і пограти в ЛЄ ? Ну скажіть - реально для цього? Може він кращий в деяких матчах, може він витягує якись "сьогоднішній матч", може він дасть меня саме зараз якись там результат - але завтра у мене в нападі буде проблема - бо його не буде, а молодих та нормально граючих гравців - Яремчука, Беседіна, Хлебаса ітд - я тупо не награвав - тож їх рівень майстерності і надалі не дасть мені на них розраховувати. Я що ворог майбутньому Динамо - що це виходить - через те, що я зараз будут хотіти потриматись за крсло на два матчі довше - я сам залишу динамо без майбутнього і кудись там в Бельгію, Білорусь чи ще куди там порозпишую всіх перспективних? Я що хочу щоб той же Харатін, М"якушко чи інші потім мене з моїм же Динамо наказували голами граючи за інші клуби? Я шо не сповна розуму так нищити саму перспективну в Україні молодь?

  10. Я зі всіма постараюсь перепідписати контракти - хто не захоче - держати не буду. Контаркти будуть переведені в іншу мотиваційну форму оплати - дуже мала базова ставка (10-20% від загалу) - все інше буде залежати від двох складових - результат команди на рівні 30-40% (да, потрібно платити всім гравцям - навіть якщо ти не виходив на поле, але готувався до матча і був готовий в любий момент за вимогою тренера віддати всього себе на полі) і друга складова - персональні успіхи 40-60% (ну тут потрібно заохочувати). Гравець повинен хотіти, щоб команда перемагала. І зовсім не страшно, якщо ті, хто не захочуть аткої системи - кудись подінуться (будуть продані, самі підуть по закінченню контракту, будуть сидіти в глибокому запасі та тп) - зато інші будуть грати - причому фрази "галза не горят" від мене ви не почуєте, бо такого Ви не побачите!

  11. Вболівальники - я навчу гравців їх поважати - перед матчем "привіт тим вболівальниками, що вже прийшли", після матчу підійти та подякувати ВСІМ, не тільки ультрас, і не тільки своїм - а і чужим - вони теж на Вас прийшли подивитись. Без різниці який результат. Обов"язково - говорити з журналістами - це робота, це новини, це можливість вболівальникам щось дати через матеріали в персі, а не никатись та ховатись. Буде обов"язково відкритий для журналістів день (ну там 2-3 години) після тренування. Ну потрібно бути людьми і оскільки ми граємо дял людей, то і щось людям таки розповідати!

  12. Тренування - я "не буду забороняти" відпрацьовувати самостійно до та після тренувань всілякі технічні елементи, мало того, буду що сили заохочувати на це гравців - штрафні удари, швидкісне ведення м"яча, подачі, довгі ТОЧНІ паси та тп. А то інколи, коли бачиш прийом м"яча або удар - ну реально не розумієш - профі це, чи профан на полі?

Тут писати можна ще багато, але є одна річ у всьому написаному - є підозра, що поточний тренерський штаб, такими питаннями зовсім не переймається...

Хочу дуже знати Вашу думку!

П.С. Писано вночі, спати хотілось, помилки не вичитував, надіюсь на розуміння!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.10.2017, 12:28
auto-helphelp
Автор:
Статус:
Наставник (4063 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Выбор редакции × 3
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити 0 : 4 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть