Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Дьємерсі Мбокані тисне не керівництво «Динамо»

2017-11-03 20:16 Мбокані перебрався до Києві зі « Андерлехта» влітку 2013 року. Тоді «Динамо» проводило широку трансферну кампанію ... Дьємерсі Мбокані тисне не керівництво  «Динамо»

Мбокані перебрався до Києві зі « Андерлехта» влітку 2013 року. Тоді «Динамо» проводило широку трансферну кампанію та могло собі дозволяти футболістів приблизно за 10 мільйонів євро.. Із Блохіним у Мбо була довіра та гра у стартовому складі. В перший час, він грав і за Реброва, але влітку отримав травму та пропустив майже всю осінню частину сезону.

Тоді на перші ролі вийшов Артем Кравець та із познанського «Леха» був придбаний Лукаш Теодорчик. Зимою вже почалася конфронтація тренера із гравцем. Тоді писали, що Мбокані не хоче конкурувати за місце у складі, а вважає, що він і так повинен грати. Весною Дьємерсі був у заявці на матчі проти « Евертона», а так більше лікувався у власних лікарів та закордоном. Далі були дві оренди до АПЛ, де він нічого не показав. Влітку повернувся до «Динамо», мав переходити до «Олімпіакоса»( там працював його знайомий тренер албанець Баснік Хасі, із яким він працював у Бельгії), але за офіційною версією не пройшов медогляд, а не за офіційною – клуби не домовилися по фінансових питаннях чи гравець за особистий контракт. Так Мбокані опинився на зборах нового тренера «Динамо» Олександра Хацкевича, де зміг себе зарекомендувати та залишитися в команді.

( фото: fcdynamo.kiev.ua)

Були великі сподівання, що його майстерність( безперечно Мбо – кваліфікований нападаючий), допоможе «Динамо», особливо враховуючи кадровий голод, клас гравців та бачення футболу новим тренерським штабом команди, де є велика кількість довгих передач та навісів. Після втрати Андрія Ярмоленка Мбокані мав взагалі стати лідером команди, або хоч лідером атаки київського клубу. На перших порах він показував бажання, лідерські якості, забив голи, а потім взагалі перестав грати. Особливо це стало помітним, коли закрилося трансферне вікно. Виходить такий парадокс, що будували атаку через сильні сторони Мбокані, а він просто втратив мотивацію грати у футбол

Справ у тому, що його контракт діє тільки до наступного літа. Я так можу припустити, що цей контракт після продажу Ярмоленка, є самим великим у команді, бо він підписувався у хороші та стабільні фінансово часи, коли «Динамо» дозволяло собі платити великі зарплати. Спад ігрової форми Мбокані я розцінюю, як тиск на Ігоря Суркіса із вимогою пролонгації контракту. Мовляв, буду грати, забивати, але спочатку нова угода. Вчора з’явилося інтрерв’ю, де гравець прямо говорить, що чекає пропозиції пролонгації угоди від клубу. Просто чекати, а не доводить свою необхідність на футбольному полі голами. Я думаю, що такі моменти, як були у Мбо в матчі проти « Вересе» форвард його рівня забивати повинен, знаходити собі моменти в матчі із суперниками рівня « Карпат» та « Чорноморця». Зрозуміло, що від півзахисту допомоги мало, але рівень гравця дозволяє знаходити хоч якісь моменти в грі із суперниками такого рівня. Розмови про інтерес турецьких та бельгійських клубів взагалі, та «Бурсаспора» зокрема теж варто розцінювати, як тиск. Мовляв, поспішіть, бо зимою підпишу попередній контракт та влітку піду безкоштовно.

Безперечно, що Мбокані є найсильнішим нападаючим «Динамо» зараз. Можливо, навіть всього чемпіонату. Але він дуже складна людина та особистість. Із всіх клубів, де він грав( а я нагадаю, що він виступав за « Стандард», Андерлехт», Монако, Вольфсбург», «Сток», «Халл» та «Динамо»), проблем не було тільки у бельгійських клубах. До того ж, йому вже майже 32 роки( буде за три тижні). Тут потрібен особливий підхід та мотивація. Зрозуміло, що вразі затягування із новою угодою є ризики, що Мбокані буде так грати, як він грає зараз, або знову « отримає травму» та буде лікуватися у своїх лікарів в Брюсселі, де мешкає його родина. В разі продовження контракту на умовах гравця, може бути все те саме, коли гравець просто втратить інтерес до футболу. Тут потрібно щось вигадувати хитріше. Можливо реальним варіантом, який би влаштував обидві сторони, є продовження контракту за якими Мбокані отримував зарплату виходячи із кількості зіграних матчів, забитих голів і тому подібне. В такому разі клуб отримає кваліфікованого, мотивованого гравця, а сам футболіст мотивацію грати на повну за «Динамо». Якщо сторонам не вдасться домовитися, в «Динамо» кількісно немає проблем із нападаючим, зимові збори дають можливість награти нові схеми та підвищити ігрову форму тих гравців, що зараз є в команді. Насамперед, Беседіна, який показав минулої весни, що вміє забивати. До того ж, вчорашній матч проти « Янг Бойза» показав, що перемоги в принципових матчах можливі і без Мбокані.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

03.11.2017, 20:16
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть