Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Чи потрібний Ісмаїлі збірній України, або крок до прірви Выбор редакции

2017-11-17 16:03 Зараз набирають обертів розмови про так звану натуралізацію бразильського лівого захисника «Шахтаря» Ісмаїлі. Спортивний директор збірної ... Чи потрібний  Ісмаїлі збірній України, або крок до прірви

Зараз набирають обертів розмови про так звану натуралізацію бразильського лівого захисника «Шахтаря» Ісмаїлі. Спортивний директор збірної України( головний селекціонер якщо казати простіше) Євген Красніков заявив, що це його ініціатива. Я думаю, що так воно і буде. Суть в тому, що в лютому буде 5-ть років проживання Ісмаелі на території України і до початку відбору до ЧЄ 2020 восени Ісмаелі буде мати український паспорт.

( фото офіційного сайту "Шахтаря")

Ніяких сумнівів в тому, що Ісмаїлі є найкращим лівим захисником країни та підсилить збірну у мене не має. Ця натуралізація може стати вигідною не тільки для збірної, але і для клубу, бо «Шахтар» зараз має певні проблеми із чотирма українцями на полі із врахуванням ігрової форми Коваленка та періодичних травм Ракицького, Кривцова та Ордця. Але насправді тут не все так просто та однозначно:

По - перше, організація гри «Шахтаря» суттєво відрізняється від організації гри національної збірної. Ми всі бачили, що Марлос в матчі проти Хорватії просто не знайшов себе не полі, при тому, що для Ярмоленка позиція форварда теж не дуже доречна. Можна говорити про матч проти Словаччини, але то була просто товариська гра(я ніколи не бачив такої кількості обрізок, втрат, помилок словаків). У відборі до Євро 2016 ми словакам не тільки не забили за два матчі, але і майже нічого не створили, а тут прямо гольова феєрія, коли захисники Словаччини йдуть в обіграш, півзахисники втрачають м’яч у простих ситуаціях. Висновки про те наскільки Марлос зробив збірну сильніше варто робити після офіційних матчів.

По – друге, на позиції лівого захисника у збірній є 22 – річний Едуард Соболь та 21 – но річний Микола Матвієнко. У молодіжній збірній України є 21- но річний Олександр Осман та 20-ти річний Богдан Михайличенко, також не варто забувати про 19- ти річного лівого захисника молодіжного складу «Динамо» Владислава Дубінчака. В збірній Ю -19 є 18-ти річний Віталій Миколенко. Він може зіграти і на позиції центрального захисника, або на лівому фланзі, де його бачить в першій команді «Динамо» Олександр Хацкевич. В Соболя я особливо не вірю, але минулої осені він показував дуже хороший футбол. Зараз грає в основному складі пражської «Славії». Коли Соболь пропускав гру проти збірної Хорватії через перебір карток його місце зайняв ще один гравець, який належить «Шахтарю», а зараз стабільно грає в оренді за « Ворсклу» Матвієнко. За ті матчі, що Микола провів за збірну я не побачив якихось серйозних помилок в виконанні молодого захисника . Михайличенко важко починав у « Сталі», але зараз прибавляє, освоюється в УПЛ. Проти «Шахтаря» зіграв доволі добре та уважно, в Шотландії віддав гольовий пас на Коваленка. Дубінчак зараз стабільно грає за дубль, був капітаном команди у юнацькі ЛЧ. Думаю, що через певний час він зможе претендувати на першу команду «Динамо». Осман грає тільки за дубль « Карпат», але стабільно викликається до лав молодіжної збірної та є основним лівим захисником команди Головка. Миколенко у цьому сезоні встиг зіграти проти « Ворслки» та «Сталі» в чемпіонаті за першу команду та в Кубку проти «Олександрії». Також не врато забувати і про гравців, які грають закордоном на цих позиціях. Насасмперед, це Володимир Костервич із "Леха" та Василь Кравець із "Луго". Як відобразиться на перспективах відразу 7- ти молодих гравців так звана натуралізація майже 28 ( 11 січня буде 28-м)– ми річного гравця ? Точно додаткової мотивації не прибавить. Тоді виникає питання- для чого працюють наші школи, коли ми беремо гравця до збірної на позицію, де є власні гравці????

По – третє, я вважаю Євгена Краснікова одним із кращих селекціонерів країни. Але збірна – не клуб, тут принципи клубної селекції не діють. Тут потрібно щоб гравці були культурно, ментально, мовно ідентичні із вболівальниками, інакше це вже не збірна. Зараз іде війна. Український паспорт не той документ, який можна роздавати на ліво та право.

Ну і найголовніше – такими кроками ми йдемо до прірви. Вже зараз загострилася проблема форварда( я так розумію, що наступним буде Феррейра). В центрі захисту Кучер вже віковий, Хачеріді теж вже йде 31-й рік. Залишається Ордець, Кривцов та Ракицький….Хтось не хоче, хтось не може, а хтось постійно травмований. Це при тому, що в молодіжній збірній тільки два центральних захисники майже на всі випадки життя – Зотько та Лук’янчук. Що буде у відборі до ЧС 2022, коли Ярмоленку, Коноплянці, Степаненку, Ракицькому буде вже за тридцять? Мені реально стає страшно.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.11.2017, 16:03
tyschenko
Автор:
(tyschenko)
Статус:
Наставник (1047 комментариев)
Подписчиков:
24
Медали:
Выбор редакции × 90

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть