Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Зірка, що сходить. Віктор Циганков. Выбор редакции

2017-12-08 20:05 Давно займаюсь цією справою. Свого часу я багато писав про Ярмоленко, коли Андрій зазнавав нещадної критики ... Зірка, що сходить. Віктор Циганков.

Давно займаюсь цією справою. Свого часу я багато писав про Ярмоленко, коли Андрій зазнавав нещадної критики на початку своєї кар’єри. Доводив те, що він є дуже якісним гравцем. Якісні показники гри Андрія дуже високі. Ми знаємо, що він на сьогодні є лідером збірної. Довгий час Ярмоленко був лідером Динамо.

Чи можна виміряти лідерство і якість гравця цифрами? Ясно, що для цього треба мати дуже багато цифр. Тим більше, що зараз є супер програми, які виміряють все що можна у гравців. Всілякі Індекси дають середні показник якості гри. Ясно, що все це досить суб’єктивно. У футболі не можна виміряти все. Дійсно не тільки голи і гольові передачі вимірюють корисність. Є ще відбори, силова боротьба, перехоплення, утримання, надійність. Показників дуже багато. Головне – ефективність дій, кінцевий результат, естетика від гри. Та я все ж спробую показати самі примітивні. Бо не маю доступу до супер програм. Тому сьогодні я розкажу про Віктора Циганкова.
Тут дійсно є багато що розповісти. Віктору тільки нещодавно виповнилось 20 років. Всі, хто мене давно знають, можуть підтвердити, що я про нього пишу останні 5 років. Ще коли Віктору було 15 я вже про нього писав. Як пишу зараз про Вікентія Волошина. Як писав у минулих роках і про Миколу Шапаренко. У Динамо дійсно талановита молодь. Та є талановиті гравці, і є видатні таланти. Є Ярмоленко і є Циганков. Андрій безумовно наділений природою великим талантом. У нього є здоров’я, є техніка, є відчуття моменту, є працьовитість. Андрій – пахар. Він саме створив завдяки працьовитості. А є такі люди, як Циганков, на таких гравцях Бог залишив особливий слід. Це не говорить про те, що їм все просто дається. Просто їх гра на полі особлива, вона виблискує особливою аурою. Це природній дар, просто вміти грати у футбол, відчувати гру. На сьогодні у Динамо є такі гравці. Це не тільки Вітя, хоча він особливий. Це Шапаренко і Цитаішвіллі. Із такими гравцями Динамо може творити історію. Бо є митці, а є пахарі. Є ті, хто паше на полі, а є ті, хто на ньому творять. І роблять це не за схемами, а просто тому, що так відчувають. Природнє відчуття м’яча, відчуття футболу.

У нас люблять казати, що не треба гравцям роздавати аванси. Бо ж перехвалити – легко. Дійсно такі випадки були, коли талановиті гравці через увагу преси втрачали себе. Та це випробовування на міцність. Вважаю, що цілісній людині не завадить а ні нещадна критика, а ні найсолодша хвала. Динамо зараз у пошуках лідерів. І так як лідерами народжуються, хоча і ними стають. Але стають лише ті, хто народився із відміткою Божою. Придбати лідера Динамо зараз не може собі дозволити. Тому лідерами повинні стати хтось із молоді. Зараз ці хлопці роблять перші кроки. Перші сезони – завжди обережні. Із кожним наступним кроком молоді гравці набирають оберти. Це легко показати на прикладі Мессі і Роналду. Їх перші сезони у великому футболі були оптимістичними. Як легко побачити із таблиці, яку я навів, що вони починали із середніх показників. Для молодих хлопців – дуже гарна статистика. Та справжні цифри ці гравці видавали лише у повному третьому – четвертому сезоні. Порівняйте цифри перших сезонів Ярмоленко, Коноплянки, Роналду, Мессі і Циганкова. І ви побачите, що Віктор показує результати значно кращі за наших сучасних лідерів збірної. І це при тому, що рівень якості його гри все більше звертає на себе увагу.

Віктор же тільки на початку своєї кар’єри. По суті стабільні результати і зрілу гру він покаже не раніше наступного сезону. Зараз це все ще стартові цифри, коли він набирається досвіду. Ми бачимо зростання гравця, який при правильному підході зможе стати одним із лідерів світового футболу. Як бачите цифри красномовніші за будь-які слова.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

08.12.2017, 20:05
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть