Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Динамо. Підсумки сезону. Хто на вихід?

2017-12-11 20:03 Сезон завершено. Попереду місячна відпустка. Для гравців – час на перезавантаження, на моральне оздоровлення, на фізичне ... Динамо. Підсумки сезону. Хто на вихід?

Сезон завершено. Попереду місячна відпустка. Для гравців – час на перезавантаження, на моральне оздоровлення, на фізичне відновлення. Для президента і головного тренера – навпаки дуже важливий час. Зрозуміло, що можна дозволити собі тиждень відпочинку. На відпочинку дуже добре думається. Все треба зважити, продумати.

І потім приступати до трансферної роботи. Як показала осінь, що у Динамо є майбутнє і це майбутнє – молодь. Бо молодь дійсно грає в інший футбол, значно швидший, сучасніший, інтелектуальний. Від гри молодих хлопців отримуєш задоволення. Саме перезавантаження команди взимку дуже потрібне. Час звільнити команду від тих, хто тягне її вниз. Час підсилити команду тими, хто поведе її вперед. І зробити це так, щоб не завадити молоді реалізувати себе. Сьогодні поговоримо про тих, хто повинен піти.
Воротарська позиція. Як не дивно, але Динамо досить несподівано знайшло першого номера. В обоймі чотири воротаря. Три з них мали шанси. Але на сьогодні лише Бущан показав себе готовим зайняти цей пост. Георгій відіграв ті матчі, які йому довірили, дуже надійно. 5 матчів із 11 зіграно на нуль. 9 перемог, 1 нічия і лише 1 поразка у матчі із Шкендербеу, де тренер дозволив собі експерименти. У більшості пропущених голів вини воротаря не має. Навпаки, Бущан запам’ятався серією сейвів, дуже якісних, коли тягнув мертві м’ячі. На мою думку треба очищати цю позицію. І хоча із Ковалем і Рудько були подовжені контракти, та треба звільніти місце другого кіпера під Маханькова. Володимир заслуговує на увагу. Максу і Артуру треба шукати собі нову команду. В Динамо вони свої шанси вже використали. Їм вже по 25 років. Час шукати свої команди.
Захист команди – зона найважча. Віда залишає Динамо. Хоча останні місяці він по суті особливо не грав вже. Ми бачили новий захист із Кендзьорою, Кадаром і Піваричем. Не можу сказати, що це гравці низького рівня. Це все збірники своїх країн. Та безумовно саме в цю зону Динамо потребує підсилення. Миколенко універсал, та йому лише 18, Хацкевич не буде допускати його до старту швидко. Він буде отримувати шанси дозовано. Пантіч - перший кандидат на вихід. Впевнений, що він залишить Динамо. Чому? Бо Хацкевич прибігав до нього у самому крайньому випадку. Об’єктивно на Пантіча у команді не розраховують. Всі інші гравці залишаться. Підсиленні тут потрібне. І воно на 99% буде.
У півзахисті ми побачили в кінці сезону нову команду. Шапаренко і Шепелєв скористались тими шансами, які отримали. Ми побачили у їх виконанні футбол. Не просто якийсь футбол, а саме думку на полі, виконавчу майстерність, готовність вести команду за собою. Безумовно поглиблювати кількість молоді в півзахисті потрібно. У дублі ще є Алібеков, Смирний, Булєца. Є група гравців, які вже сьогодні спроможні замінити тих, хто грає, а іноді просто знаходиться, у першій команді. В першу чергу це стосується Корзуна. Микита провів один сильний матч, із шахтою. Саме через те, що був у власній стихії. Микита – гравець виключно на руйнування. Та Динамо у більшості матчів потрібні гравці, які вміють ще й працювати на атаку. Саме тому легіонер повинен бути або дуже сильним, відповідати умовам основи, або його в команді не повинно бути. В останні два тижні, коли Шапаренко активно зайшов в основу, ми побачили різницю між ним, та Гармашем. Я не буду сперечатись із сильними якостями Дениса, вони в нього є. Але, можливо він втратив мотивацію, можливо в думках далекий від футболу. Та він тягне команду вниз, тягне тим, що не підсилює гру, що навпаки із ним команда починає грати гірше. І особливо це помітно на фоні молодшого Шапаренко. Я не прибічних радикальних змін, та цілком можливо, що Денису також вже час шукати собі іншу команду.

Найбільше розчарування осені у мене – Олег Гусєв. Він майже не грає. А в тих рідких матчах, коли виходив, то був блідою тінню того гравця, якого ми всі пам’ятаємо. При цьому він регулярно потрапляє в заявки на гру. І так само регулярно не грає. Він займає місце молодого. Краще, щоб Ледньов потрапляв в заявку і грав, хай і так само не часто, але у хлопця була б мотивація, перспектива. Тому я думаю, що вже час завершувати із футболом. Хай 34 роки – наче і не такий вже вік, але якщо гри вже не має, то час давати шлях молодим.

Так само я хотів би сказати про Дерліса. Гонсалєз вже 2,5 роки в Динамо. За цей період ми чудового вивчили його сильні і слабкі сторони. У парагвайця є швидкість, є пас, є бачення поля. Він багато всього вміє. Але, коли він доходить до завершальної стадії, то йому не вистачає останнього удару. Його часто виводять на ударну позицію. І наче удар є, бо ж іноді таки залітає. Та гравець групи атаки повинен мати значно кращу ефективність дій. Саме занизька ефективність дій – те, що вже не змінить в собі Дерліс. Це вже стабільність. Він не гравець рівня Динамо. Хоча має багато якісних характеристик. Якщо послухати Хацкевича, то він також це розуміє. Саме через це Дерліс скоріше за все матиме останні пів року на те, щоб довести тренерському штабу свою здатність бути ефективним гравцем. Думаю, що саме в цю зону буде зроблено придбання. Бо тут майже не має глибини складу. І це точно буде легіонер.

У нападі нас не чекають великі зміни. Безумовно два основні форварди – Мораєс і Мбокані. Вони і далі будуть грати. До літа точно, бо саме до літа у них контракти. Чи захоче Бєсєдін боротись за місце в основі далі? Бо часу він достатньо не отримує. Тому, на мою думку, єдина ротація, яка може тут бути – оренда чи продаж Бєсєдіна, а його місце за боротьбу під сонцем займе Хльобас. Така собі ротація лавочки. Та вірогідність такого рішення дуже мала. Назарій Русін безумовно залишиться і буде боротись. Шанси у нього будуть.

Зима, як кажуть фахівці, це найкращий час для тренера. Бо зимові збори будуть тривати місяць. І команда зможе напрацювати тактичні моменти. Дійсно підсилення за рахунок власної молоді – одне із найважливіших джерел зараз для Динамо. І взимку багато хто поїде на збори. Безумовно буде молодь, будуть повернуті з оренди гравці, будуть новачки. Та ми ж знаємо, що по списку дорослих можна в заявці змінити лише 3 прізвища. Тому більше 3 придбань для Динамо під ЛЄ фізично не можливі. Тільки молодь власна. Тому то і на вихід ми більше 3-4 гравців дозволити собі не зможемо. Зрозуміло, що підготовка повинна йти не тільки до АЄКу, або ЛЄ. Готуватись треба до відповідальних матчів чемпіонату. Бо шанси на золото є. Особливо якщо ми переможемо в Лозані. Та чистити склад треба. І треба вводити більше молоді. Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

11.12.2017, 20:03
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть