Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Гол у ворота Кремля

2017-12-29 21:40 УЄФА вибрав Київ для проведення фіналу Ліги Чемпіонів 2018 року, і це може стати важливою подією ...

УЄФА вибрав Київ для проведення фіналу Ліги Чемпіонів 2018 року, і це може стати важливою подією для України

Яка міжнародна організація зробила найбільше для України? Багато хто думає, що це ЄС, ООН чи, може, навіть МВФ. Але Союз європейських футбольних асоціацій УЄФА також заслуговує на серйозну увагу.

УЄФА надало Україні право приймати Євро-2012. І це був величезний ризик з боку УЄФА, але він окупився. Це зробило Україну відомішою і дозволило країні позбутися багатьох негативних стереотипів.

Але те, що УЄФА вибрав Київ для проведення фіналу Ліги Чемпіонів 2018 року, може стати ще важливішою подією для України, надаючи країні хорошу можливість, і саме тоді, коли це потрібно найбільше.

Гібридна війна Кремля проти України значною мірою заснована на дезінформації. Причому одне з ключових завдань Росії – показувати Україну як недодержаву. Мета Кремля полягає в тому, щоб дискредитувати Україну на міжнародному рівні, таким чином зробивши країну ізольованою від потенційних партнерів і вразливою для подальшої російської агресії. І значним чином ці зусилля не пройшли даремно. Поки багато співчувають нинішньому становищу України, в світі країна асоціюється з війною, корупцією, бідністю та хаосом.

За загальним визнанням Україна не поспішала протистояти російським інформаційним атакам. Але це завжди було нелегким випробуванням. Києву просто не вистачає авторитету, щоб протистояти глобальному впливу Кремля, і українці часто опинялися в безнадійній ситуації, коли Москва задіяла свою велику мережу фінансових, дипломатичних та інтелектуальних ресурсів. Спростовувати російські фейки марно, якщо про викриття дізнається менше 1% аудиторії.

Замість того, щоб боротися з кремлівською «армією тролів», українці повинні спробувати створити власний, альтернативний порядок денний. Насправді, може бути значно розумніше постійно підкреслювати привабливість країни як партнера і як місце для туризму та бізнесу. Незважаючи на похмурі заголовки в ЗМІ, 95% території України лишаються більш безпечними, ніж більшість великих європейських міст. Це приголомшлива і гостинна країна, де на іноземних гостей завжди чекає теплий прийом і відмінне співвідношення ціни та якості. І саме ця, менш відома сторона України, повинна стати головною, коли Київ прийматиме фінал Ліги Чемпіонів УЄФА.

Сам матч відбудеться 26 травня, його подивляться сотні мільйонів глядачів. Але що ще важливіше – за тиждень до матчу в українську столицю приїдуть представники світових ЗМІ, які будуть жадібно вишукати додаткових інформаційних приводів для сюжетів про Україну. І це дасть безцінну можливість Києву, щоб піднести себе як нову європейську столицю. Під час конкурсу «Євробачення-2017» іноземні журналісти вже розкуштували Київ на смак. Фінал Ліги Чемпіонів в 2018 році стане ще більшим тріумфом.

Україна не може розраховувати перемогти Росію з військової точки зору чи заглушити російську дезинформаційну кампанію, але вона може змінити ставлення до себе, розповідаючи свою історію про власну привабливість. УЄФА надало українцям прекрасну можливість зробити саме це.

https://nv.ua/ukr/opinion/hol-u-vorota-kremlja-2442774.html

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

29.12.2017, 21:40
myluch
Автор:
(myluch)
Статус:
Эксперт (15228 комментариев)
Подписчиков:
6
Медали:
Выбор редакции × 11

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть