Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Перший тиждень зборів. Перші підсумки. Выбор редакции

2018-01-21 19:51 Дуже швидко плине міжсезоння. Ще тиждень тому команда вийшла з відпустки, а вже через тиждень перший ... Перший тиждень зборів. Перші підсумки.

Дуже швидко плине міжсезоння. Ще тиждень тому команда вийшла з відпустки, а вже через тиждень перший збір буде завершено. Позаду і два матчі. Я погоджуюсь із головним тренером, що висновки робити поспішні не варто. Але, вже можна подумати про певні моменти. Бо для багатьох гравців ці збори є визначальними.

Тренерський штаб має основну обойму і має по декілька варіантів на підсилення серед гравців резерву. Для кожного з цих хлопців саме ці перші матчі – час, який вони отримують. Скоро цієї можливості вже не буде. Тому треба рвати жили, намагатись зарекомендувати себе попри всі важкі моменти гри під навантаженнями.
Для кого ці збори є визначальними? Безумовно для Маханькова. Він був четвертим воротарем, хоча і вважається талановитим, та вже 20 років. Час або бути в обоймі, або шукати варіанти з орендою. І ми бачимо, що Макс Коваль відправлений в оренду в Депортіво. Це говорить про те, що шанси Володимира зростають. І дійсно він свої 45 хвилин відіграв надійно. Ще одна позиція – правий-центральний захисник. Ми всі знаємо, що основним є Хачеріді. А за ним цілих три гравці претендують на місце першого запасного. Якщо ж врахувати дискваліфікацію Євгена, то перші два тури цей гравець розпочне зі старту. Бурда, Пантіч і Попов. Основна ставка була зроблена на Бурду. Для Микити це величезний аванс. Та що ми побачили у перших двох матчах? Дві помилки саме Микити призвели до двох голів. На фото знизу саме гол після програної боротьби верхової Бурдою. Якість дійсно занизька. Але це через слабкий рівень чіткості трансляції. Пантіч також знаходиться під питанням. Все ж він легіонер, має гарну зарплату. Та у першій половині сезону він не був в обоймі. І всі ми знаємо, що його намагаються продати. Не випадково всі 4 гравці на цю позицію зіграли по половині тайму. І найкраще за всіх себе зарекомендував саме Денис Попов.
У Дениса була жахлива травма. Однак, тренерський штаб приємно здивував, коли викликав хлопця на збори в Іспанію. Фізичні дані прекрасні. Легко побачити, що це гравець потужний, агресивний. Відіграв лише 20 хвилин, але за цей час виграв всю боротьбу, показав високу якість роботи на атаку. Саме з його шаленого підкату розпочалась гольова атака. Це також можна побачити на фото знизу. Особисто у мене такі враження, що він на сьогодні має перевагу над конкурентами за рівнем готовності, якістю гри.
Також цікаво було подивитись на дебют Артема Шабанова. Можна сказати досить переконливо, що він зіграв стабільно. Позицію не втрачав, боротьбу не програвав. Так, були деякі помилки. І Шабанов не показав свої якості при роботі в атаку, не показав перший пас. Та головне – надійність, спокій. Не скажу, що він зіграв краще Кадара. Але і рівень гри досить стабільний. Це було точно краще, ніж гра від Бурди.

Дивною несподіванкою стало рішення тренера випробувати Олега Гусєва на позиції опорника. Це відбувається через нестачу швидкості, як для гравця флангу. Олегу шукають місце, де він може приносити користь. Тоді як Смирного і далі намагаються награвати на лівому фланзі атаки. Для цієї позиції у нього не має навиків, характеристик. Він опорник, гравець центральної зони. Саме через це Євген виглядає непереконливо. Та тренерському штабу видніше. Так само не зарекомендував себе у першому матчі Ахмед Алібеков. Багато браку і суєти, також помилка при голі у наші ворота. Ротань отримує стабільну практику. Та легко побачити, що він у Динамо не став наразі лідером. Руслану не дають розігрувати стандарти. Це визначальний показник, як на мене. Також багато браку в діях. Саме він, на пару із Бурдою привезли гол від норвежців. І дійсно скоріше саме Руслан там обрізав. Бо Микита просто не встиг закрити грубу помилку Ротаня. Хоча і об’єм великий, як завжди. Та результативна помилка визначальна. Цей момент показаний на наступному фото.

Четвірка основних гравців центру поля: Гармаш, Шепелєв, Буяльский і Шапаренко виглядають значно переконливіше інших гравців, в тому числі і Ротаня. Так, можливо це через кращу зіграність. Та, як на мене, їх рівень майстерності просто вищий.
Особисто мене приємно здивував Вербіч. Легко побачити в його грі думку. Для гравця групи атаки футбольний інтелект є визначальним моментом. Якісна робота в атаці, вміння загострити, підібрати, розвинути. Гарно виглядає словенець в боротьбі. Як на мене, то значно цікавіше за Гонсалеза.

Також цей збір дуже важливий для Хльобаса і Калітвінцева. Це їх шанс зачепитись за місце. Тим більше зараз, коли не грають Мбокані, Мораєс і Циганков. Беріть і показуйте. Час вони мають достатній. А от результати дуже слабкі. Хльобас мав і гольові моменти і мав можливість активніше працювати, та наразі результати занизькі. Бєсєдін виглядає значно переконливіше. Те ж саме і по Владу. Не дає він напруги на фланзі, не дає гостроти. І також були можливості розвивати атаки. Але все це в молоко. Час іде. Шансів багато не буде. З такою грою можна не поїхати на наступні збори.

Тренерський штаб говорить про експерименти. Можливо і так. Я думаю, що експерименти пов’язані із великою групою гравців. Всім даються шанси. Зрозуміло, що скоро основна група буде звужена. Хто скористається шансом, той залишиться. На сьогодні, як на мене, виключно Денис Попов своїм маленьким шансом скористався. Всі іншим бажаю встигнути це в третьому матчі. Це цілком можливо буде останній шанс.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

21.01.2018, 19:51
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть