Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Генінсон – про єдиний пул, формат УПЛ та інше

2018-01-23 17:01 Про єдиний пул Після 6 місяців роботи мені не вдалося об'єднати всі ТВ-права в єдиний пул, ...

Про єдиний пул

Після 6 місяців роботи мені не вдалося об'єднати всі ТВ-права в єдиний пул, і я був готовий піти. Але клуби підтримували обраний курс, і я продовжив роботу.

Влітку був найбільш напружений період мого президентства. Два телеканали дійшли згоди і прописали проект, як поділити трансляції всієї УПЛ.

Була готова сітка трансляцій, в якій матчі не накладалися один на інший. Сітка була розбита на 4 дні – з п'ятниці по понеділок. Сума цієї пропозиції в півтора рази перевищувала заробіток клубів в попередньому сезоні. Чому не вийшло? Деякі клуби ліги були не дуже зацікавлені.

До речі, "Перший національний" навіть пропонував викупити права на трансляцію всіх 12 клубів. Але деяким клубам не подобалося, що "Перший національний" ніхто не контролює. Тому все зірвалося.

Були призначені дата і час, коли ми повинні дати відповідь: чи є у нас єдиний пул. 11 клубів були згодні. І ось, я сиджу і чекаю дзвінка з відповіддю від одного клубу. Все вже прописано – всі суми, документи, графіки. За 15 хвилин до фінальної точки надійшов дзвінок з відмовою.

Є клуби, які не готові передавати ТВ-права з політичних причин. На жаль, без політики у нашому футболі ніяк. Якщо нічого не зміниться, то в наступному сезоні всі клуби будуть самостійно реалізовувати свої права.

Про пропозицію співпраці з Китаєм

Була пропозиція укласти меморандум з китайською лігою. Якби ми взяли в 4 клуби по одному китайцю, то вони були готові купувати у нас права на трансляцію УПЛ. З боку китайців була умова, що їх футболісти повинні грати мінімум 45% матчів.

Легіонерів влаштовувала зарплата в 500-600 доларів, до того ж, китайці доплачували б їм гроші на квартиру. Ми вели переговори з представниками міністерства спорту Китаю і з декількома нашими клубами. Але клуби відмовилися. Вважаючи, що це вплив на тренерський штаб.

Про формат УПЛ

В перспективі ми хочемо вийти на оптимальний формат з 16 клубами. Але станеться це тоді, коли клуби фінансово і інфраструктурно будуть готові до УПЛ. Розширення не до 14, а до 16, а, може, навіть і 18 клубів. У нас велика країна, є куди рости.

За два дні до старту нинішнього чемпіонату два клуби хотіли зніматися. Я не готовий їх назвати. Ми могли стартувати з 10 командами. Це була реальна загроза.

Про матч Маріуполь – Динамо

Ми діяли відповідно до регламенту та тримали нейтралітет. Ще на старті чемпіонату ми висловили пропозицію перший матч зіграти в Києві, а матч-відповідь – у Маріуполі, але клуби не підтримали. У цій історії ми не ставали на бік жодної із сторін. Ми намагалися робити так, щоб навколо цього матчу було якомога менше пристрастей і скандалів.

Про матч Карпати – Олімпік

КДК визнав, що Карпати повинні компенсувати витрати Олімпіку. І на 21 лютого плануємо призначити догравання. Ми зі свого боку приймемо рішення, щоб клуби грали з новими складами і дозаявленими гравцями.

Про співпрацю УПЛ із зірками шоу-бізнесу

Вони ходять на футбол і тим популяризують УПЛ в маси.

Я хотів досягти підвищення уваги до матчів ліги. Якщо зірки ходять на стадіон, то чому інші не йдуть? Звичайний квиток на стадіон коштує всього 25 гривень. Це навіть дешевше, ніж пляшка горілки.

Про власників клубів УПЛ

У мене хороші стосунки не лише з президентом Зорі Геллером. Я з багатьма президентами на зв'язку і можу поговорити про розвиток футболу.

Коломойський пропонував розширити УПЛ до 20 команд. Він слухає, сперечається та роздумує, а не спілкується в авторитарному стилі. Вважаю, що його бракує українському футболу.

Президент Карпат Петро Димінський давно просить допомогти списати борги клубів у зв'язку із важкою політичною ситуацією в Україні. Мова йде не про борги із зарплат, а про штрафні санкцїі.

Автор: Роман Бебех

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

23.01.2018, 17:01
Klizma
Автор:
(Klizma)
Статус:
Наставник (4933 комментария)
Подписчиков:
2
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть