Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Підсумки зборів. Декілька думок. Выбор редакции

2018-02-12 21:21 Збори підходять до завершення. Тренерський штаб буде виводити гравців з навантажень. До матчу в Афінах залишилось ... Підсумки зборів. Декілька думок.

Збори підходять до завершення. Тренерський штаб буде виводити гравців з навантажень. До матчу в Афінах залишилось декілька днів. Вже в череду Динамо вирушить на матч. На тактичну роботу залишилось два дні. Вже скоро ми побачимо перший зріз того, чого досяг тренерський штаб за зимовий період. Та по зборам все ж навіть зараз можна зробити певні висновки.

Хоча і завершилось все на мінорній ноті, та останні декілька матчів дали привід для оптимізму. Не стільки рахунком, скільки змістом гри. І, як на мене, досить непоганою глибиною лавки. Все ж на сьогодні у Хацкевича в обоймі вже є десь 18 майже рівноцінних гравців. Це повинно дати можливість витримати всю весну команді на рівні.
Остання новина – підписання Дениса Бойко. Повернення додому. Саме так звучить більшість заголовків. Це дійсно так. Денис повернувся в свою команду. Після травми Бущана Динамо залишилось із Рудько, який провалює всі матчі і Маханьковим, який на зборах нажаль показав психологічну слабку стійкість. Глобальна проблема Артура Рудько – те, що він стабільно за гру привозить 2-3 помилки. В тому числі у грі ногами, на виходах. І так, він може потягнути важкий удар, створити шедевр. Але, це не той воротар, з яким команда почуває себе спокійно. Бойко, хоча він і без практики ігрової, але він значно стабільніший у всіх компонентах. І я не здивуюсь тому, що саме він з’явиться на полі в четвер. Як на мене, то це буде єдине вірне рішення. Так, ризикове, але ставити Артура – куди більш небезпечно.

Для того, щоб правильно оцінити гру Динамо треба переглянути матчі із китайськими командами. Саме вони були тими, де напрацьовувалась афінська модель. Чому? Бо стиль гри команд Пелегріні і Штільке досить наближений до моделі гра АЕКа. Це жорсткий, дорослий футбол. І саме в цих матчах Динамо показало здатність грати жорстко. Головна риса команди Хацкевича зараз – вміння командно грати. Так, масло масляне. Але, я побачив командний пресинг, високий, густий. Динамо показало вміння підтискати не по одному гравцю, а цілою лінією. Першим, другим і третім ешелонами. Вміння грати жорстко. Навіть Циганков показав характер. Ніколи за ним не помічав вміння грати на жилах. А на цих зборах він це окреслив. Особливо, коли його починали відверто бити. Він вставав і грав. І доводив свою здатність бути лідером.

Високий пресинг дійсно став основою більшості забитих голів. Класний відбір, відбір, швидке розгортання атак. Другою складовою зимового Динамо стала саме швидкість, командна швидкість. Приємно бачити гру в дотик, проникаючи передачі.

Але, безумовно окрім позитиву є і негатив. Пропускало Динамо майже у всіх матчах. Більшість голів – слабкий рівень надійності захисту, це індивідуальні помилки Ротаня, Хачеріді, Рудько. Динамо нажаль не склало враження команди, яка готова надійно грати в захисті. І знову нам забивали багато зі стандартів. Якщо ж вивчити нашого суперника, то саме стандарти і флангова активна гра є основою їх успіху. Саме це і засмучує.

Гарні новини – Мбокані і Мораєс. Вони готувались на перших зборах без команди. Але, якщо дивитись по товариським матчам, то на них це відобразилось виключно позитивно. Мбокані є одним із наших головних активів у грі із грецькою командою, яка також, як і Динамо, не демонструє надійності в центрі захисту, коли проти їх захисників грає потужний форвард, який вміє працювати на другому поверсі.

Так само варто сказати про перуанця Самбрано. Видно, що він дійсно може грати на непоганому рівні. Перший пас є. Та ігрової практики критично бракує, як і фізичної форми. Та все ж він показав себе досить гідним гравцем. Якщо дійсно буде тримати себе в ладу із режимом, то може повернутись на свій високий рівень. Та може і не повернутись.

Особливої уваги заслуговує вся наша молодь. І та трійка основних гравців, яких на сьогодні вже варто виділяти. Показовий гол Відеотону. Відбір, пас проникаючий від Шепелєва на Циганкова і прекрасний розріз оборони від Віктора на Шапаренко, а там і чудовий гол. Показова комбінація віл хлопців, які вже поступово беруть на себе лідерство в команді. Циганков, як на мене, це кращий гравець другого етапу підготовки. При його наявності на полі майже всі голи були забиті при його активній участі. Ефективність дій Віктора вражає. Він продовжує прогресувати, додавати. На сьогодні саме його наявність на полі у матчі із греками є найважливішою. Він і є нашим головним активом. Його нестандартні дії, вміння вижати максимум із моменту, зорієнтуватися швидко в ситуації, віддати шикарний пас, пробити. Це той гравець, який вміє робити різницю.

Товариські матчі дійсно не такі показові за результатами. Головне – напрацювати командну гру, напрацювати фізику, щоб витримувати 90 хвилин навантаження у високому темпі. Чи вдалось це Хацкевичу? Скоро дізнаємось.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

12.02.2018, 21:21
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть