Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Вболівати чи не вболівати за Шахтар?

2018-03-13 11:52 Упевнений, що це питання сьогодні задають собі багато вболівальників не Шахтаря і особливо Динамо. Що ж ...
13.03.2018, 11:52

Упевнений, що це питання сьогодні задають собі багато вболівальників не Шахтаря і особливо Динамо.
Що ж робити?
По-перше, як на мене, вболівати потрібно за один клуб. Це правильно і так має бути. Співчувати при цьому можна і іншим  Але тільки співчувати.
У будь-якому разі вболівати за Шахтар не є нічиїм обовʼязком!
Взагалі-то, принцип вболівання «за наших» у міжнародних матчах – це радянський стереотип. Я ніколи не вболівав за Спартак. Навпаки завжди проти.
Шахтар – це не Спартак. В українському чемпіонаті атмосфера доброзичлива. Всі вороги залишилися в Москві. Протистояння Динамо - Шахтар, нажаль, у більшій мірі штучне, не футбольне. Воно виникло завдяки політичній ситуації в країні, а не футбольним традиціям.

У нас дуже слабенькі дербі. Можливо Металіст Харків –Дніпро або Дніпро – Металург Запоріжжя були схожими.
Наприклад, Шахтар – Зоря Л. Це дербі Донбасу. Вони повинні «вбивати» один одного на полі і традиції для цього є. А по суті, що маємо – ігри Шахтаря з Шахтарем 2, 3(Маріуполь), 4 (Олімпік Д)….
В Києві з дербі взагалі тяжко сумно – воно відсутнє… Арсенал? Оболонь? ЦСКА? Традицій не має…
Так вболівати чи не вболівати?
По-друге, вболіваючи за Шахтар ти вболіваєш за Україну, а точніше її рейтинг на наступний сезон. Престиж українського футболу в цілому. Патріотизм і все таке.. Ну, нібито все правильно, але…
По-третє, задайте собі просте питання - а чи будуть вболівати, наприклад, вболівальники Ліверпуля чи Манчестер Ю., Барселони чи Реала М. один за одного в єврокубках? Відповідь - ні!
Для чого нам потрібна перемога? Заради банального виграшу? Ні. Заради можливості позловтішатися і познущатися над переможеними!!! Це у футболі «святе»   
Тому, стимул не дати своєму принциповому супернику цієї можливості є більш вагомий.
З точки зору вболівальника Динамо я хочу щоб Шахтар сьогодні програв і якомога прикріше. Наприклад 1:0, пропустивши гол на 95-й доданій хвилині при цьому до цього не реалізувавши два пенальті в ворота Роми.
Для чого. Я сподіваюся, що це виб’є його із колії і він може посипатися в чемпіонаті. Сьогодні Шахтар сильніший за Динамо по грі. Різниця в чемпіонаті 6 очок. Перспектив наздогнати мало. І це може дати можливість Динамо зачепитися за чемпіонство. При цьому бажано, щоб саме Динамо пройшло Лаціо.
Тому, я, особисто, просто буду дивитися футбол.
Якщо виграють, я особливо не ображусь.
Якщо програють, я ще більше не ображусь !
А Ви? ;)

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть