Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Молодь Динамо руліт! Выбор редакции

2018-04-02 20:53 Вийшов хороший матч. Знаєте, всі ж ми хочемо, щоб у нашому футболі було більше матчів із ... Молодь Динамо руліт!

Вийшов хороший матч. Знаєте, всі ж ми хочемо, щоб у нашому футболі було більше матчів із інтригою. Такий сюжет як вчора, коли одна команда відкриває рахунок, а друга потім переломлює хід матчу, забиває 3 яскраві голи. І здавалось би, що вже все. Та ні, господарі знову забивають і залишається 10 хвилин до фіналу.

Розрив мінімальний, є інтрига, є драматургія, є інтерес. Саме такі матчі приводять людей на стадіони, бо заради такого сюжету хочеться дивитись футбол. Справжня чоловіча боротьба. Молоді зірки, що сходять у нашому футболі. І це можна казати по обом командам. Так, у Динамо молодь талановитіша. Та це матч на виїзді. Дома стіни допомагають. Тим більше, що навколо протистояння в Маріуполі було стільки всього ще з серпня минулого року. Динамо розповідали, що вони боїться приїхати, бо Марік переможе дома. Ми побачили, що ні, не переможе. Хоча, 3 бали ми втратили через недолугість ІМСа. Зараз цих 3 очок ой як не вистачає.
Матч відвідали зіркові гості. Пан Президент особисто виступив Гарантом безпеки. Через це багато людей на стадіон не допустили. І народ стояв всю гру під забором. Коментатор почав розповідати про шалені втрати Маріка перед матчем. Борячук і Кірюханцев. Згадав і Фоміна, який десь в Києві відпочиває від футболу разом із Тотовицьким. По Кірюханцеву можна погодитись, він провів більше 1000 хвилин в цьому сезоні, а от Борячук ледь дотягнув до 500. Тому назвати його основним рука не підіймається. У складі Маріка грають 8 орендованих у шахти гравців. Ціла команда. Безумовно їх мотивація була дуже висока. Як і у Динамо. Динамо сьогодні знаходиться в важкому стані. Більшість гравців повернулись із збірних. Дехто, як Піварич і Гонсалєз, грали на іншому континенті. Правда Дерліз, як і завжди, дуже втомився. Тому в Маріуполь не приїхав. Про втрату Бущана давно всі забули, як і про Сидорчука. Хоча гра Дениса Бойко все більше змушує задуматись про Бущана, не вистачає його дуже сильно. Втрати Хачеріді і Кадара також позитивно на грі в захисті не відображаються. І якщо Хач може і забив на Динамо, то угорець зараз залізобетонний гравець старту, який додає надійності в захисті і бойову одинцю на стандартах у чужих воріт. Відсутність Мораєса і Мбокані також вже сприймається спокійно. Хоча це дуже майстерні гравці, які б точно не послабили гру. Бєсєдін переважає їх виключно у віддачі. Він відпрацьовує на полі за трьох. Та й все більше додає зараз, бо довіра – велике діло.

Особливо великою втратою стала травма Вербіча, яку словенець отримав у збірній. В останніх матчах він став важливою бойовою одиницею в нашій команді. Бо органічно вписався в гру і його індивідуальні дії давали атакам Динамо додаткову сильну одиницю. Гонсалєз же дійсно грає вже не так. Може готується залишати влітку команду. Саме через це єдиною опцією у тренера залишився Морозюк. Що з ним відбувається – загадка. Але, провальний матч із Лацио був. Провалив він і перший тайм в Маріуполі. Так виходить, що команда грає у повному складі, але гравець не відпрацьовує ні в оборону, ні в атаку. Він є, але його не має.

Насправді Динамо розпочало досить гостро. І швидко створили два моменти. Перші 5 хвилин були найсвітлішими у першому таймі. Спочатку повинен був вирішувати Бєсєдін. Як видно з фото, що у нього були варіанти. Він вирішив пробити в ближній кут. Тоді як дальню штангу закривали одразу два гравці і навіс туди на голову мав би значно більше шансів закінчитись голом. Тоді б вся гра розвернулась. Момент же Циганкова закінчився не вдало, бо Віктор прийняв не правильне кінцеве рішення.
Натомість ми отримали гол у власні ворота. Він стався через серію помилок. По фото можна побачити, що одразу 2 гравці, Ротань і Піварич, пішли у відбір. Чому це сталось? Хто винен? Чи завадили вони один одному? Я думаю, що да. Це відсутність командної злагодженості. Я все ж думаю, що якщо йшов Ротань, то Піварич повинен був відскочити назад на під страховку, бо м’яч пішов в його зону на Мішньова, який залишився без догляду. А можливо Ротань вліз туди, кули не треба було. І Піварич самостійно повинен був вести боротьбу. Та ця перша помилка стала лише прелюдією. Бо у Динамо була чисельна перевага.
І, як можна побачити з фото, Бурда контролює політ м’яча. Впевнений, що він повинен був вибивати. Чому не пішов? Бо скоріше за все почув крик від Бойко, який взяв епізод на себе. Денис помилився, пропустивши м’яч, програвши боротьбу і обравши не вірно позицію. Не треба було Бурді пропускати. Сподіваюсь, що це його у майбутньому навчить. Якщо ти перший на м’ячі, то не пропускай його за спину.
Другий тайм розпочався приємно. Замість Колі Морозюка вийшов Микола Шапаренко. Що це дало команді? Динамо перейшло на гру в 4 центральних півзахисника і два форварди. Всі це помітили? Захисникам, Кенджьорі і Піваричу, віддали на відкуп весь фланг, а Циганков і Бєсєдін почали діяти по всій ширині атаки. Цікавий тренерський хід, який Динамо в цьому сезоні застосувало вперше. Замість одного чистого опорника Ротаня до нього нижче спустився Гармаш, що додало надійності обороні. Це вже відпрацьовувалось. Шапаренко грав ближче до правого флангу, Буя ближче до лівого. Впевнений, що для Маріка це стало повною несподіванкою. Перший гол – проникаючий пас не з флангу, а з центральної зони. Так, він має горизонтальну характеристику, але зовсім іншу глибину. Це і призвело до помилки від македонського захисника Маріка, який не витримав лінію.
Другий гол як музика, як Реквієм Моцарта. Можна слухати і дивитись безкінечну кількість разів, і не набридне. Справжній шедевр від юного гравця, про якого ще рік тому, ще пів року тому, знали лише одиниці. І він не грав зі старту за молодіжку? І він не викликається до лав першої збірної? У нас в Україні так багато гравців в центрі поля із такими можливостями технічними? Жируємо, Андрій Миколайович, ой жируємо.
Третій гол. Треба відмітити Кенджьору. Томаш провів дуже сильний матч. Цілком можливо, що кращий за Динамо. Тайм так точно. Бо поляк тримав весь фланг і прийняв участь у всіх голах. Та в цьому моменті я б відзначив не тільки прекрасну індивідуальну гру Циганкова, який вчергове показав найвищий рівень гри в штрафному майданчику. Вміє Віктор швидко прийняти рішення і виконати. Гол не тільки на виконанні, але і ще на віддачі. Подивіться на очі хлопців молодих. Як вони горять. Це і є майбутнє. Вони відчувають смак перемог. Всі більше скальпів вони знімають. Така молодь сильна, що чим більше їх буде у старті, тим сильніше буде Динамо. Та в самому голі я хочу відзначити справжнього автора гольового пасу, Дена Гармаша, саме він переправив пас, який би не дійшов до Буяльського, головою на Циганкова. Це і є досвід, це і є іскра. Сумно, що в Дені вона лише зрідка блищить.
Гол у наші ворота це повторення всього того, що ми вже проходили. Золотий стандарт у футболі. Пас на передню штангу і скидка головою в зону. Цього разу Бурда повністю програв ривок Діденко, програв позицію. Як бачимо, що обидва голи в наші ворота – справа рук Бурди і Піварича. Микита провів за всіма показниками дуже слабкий матч. І він не мав такого перельоту, як Піварича. Тому помилки хорвата мають пояснення. Він елементарно не відновився з дороги.
Для повноти картини варто пройти по Мажаровському. Бо футбол дійсно був чоловічий. Було багато боротьби. І це нормально. Там де боротьба, там є і фоли. І у цьому матчі деякі моменти заслуговують на особливу увагу. На фото видно, яка Болбат на висоті 20-30 см від землі грає прямою ногою у стрибку в ногу Кенджьорі. Не треба знати особливо правила футболу. Це пряма червона картка. Бо гравець грав навмисно прямою ногою у підкаті, відірвавши її від землі на небезпечну висоту. А тут не те що картки ми не побачили, ми взагалі не побачили призначення штрафного. Гармашу ж навпаки впаяли жовту за емоції. І це далеко не єдиний епізод, в якому була відверта грубість з боку гравців Маруполя, і яку Мажаровський не захотів бачити. Впевнений, що не захотів. Моментів достатньо. Це не один момент і не два. Легко нарахувати біля 10 таких моментів, наприклад удар по п’ятці Циганкова на лінії штрафною. Це ж небезпечний штрафний. Та безумовно другий момент – удар Яворським Бєсєдіна в голову на 94 хвилині матчу, але порушником визнали Артема. Суддя може і не вплинув на результат. Але він точно вплинув дисциплінарні санкції. Бо у меншості гра пішла під іншим кутом і результат міг бути більшим на користь Динамо.

А матч дійсно вийшов хороший. Більше б таких ігор у нашому футболі. Більше талановитої молоді нашому футболу. І менше суддів, які б калічили гравців.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

02.04.2018, 20:53
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть