Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Не просто гра: футбольні заворушення в Україні за радянських часів.

2018-04-07 21:01 Вважають, що рух футбольних фанатів і пов’язані з ним заворушення на стадіонах почалися в нашій країні ...

Вважають, що рух футбольних фанатів і пов’язані з ним заворушення на стадіонах почалися в нашій країні після розвалу СРСР. І прийшла ця небезпечна мода з Заходу. Але історики стверджують: бійки на стадіонах почалися в Україні в ті часи, коли слова «ультрас» ще ніхто не знав, а «залізна завіса» не пропускала в країну західні віяння.

КИЇВ, 4 вересня 1956 року. Столичне «Динамо» приймало московський «Торпедо». В одному з епізодів хтось із гравців порушив правила. Однак головний суддя порушення проігнорував, чим і скористалися гості, забивши гол у ворота суперника. «Динамівці» в знак протесту відмовилися продовжувати гру і почали демонстративно вибивати м’яч на трибуни. Однак суддя залишився непохитним. Тоді в справу втрутилися вболівальники. Натовп ринув на поле. «Торпедівцям» довелося забарикадуватися у власній роздягальні. Сховалися всі, крім воротаря Альберта Денисенка. Будучи українцем за національністю, він вирішив, що «свого не чіпатимуть», і залишився на полі. За це він і поплатився: командна приналежність виявилася для уболівальників куди більш важливішою за національну. Розлючений натовп продовжував буянити і за межами стадіону: били вітрини магазинів, перевертали автомобілі. Втихомирити вболівальників вдалося тільки після прибуття солдатів внутрішніх військ у повному бойовому спорядженні.

СТАЛІНО (нинішній Донецьк), 20 вересня 1959 року. Місцевий «Шахтар» змагався з московським ЦСКА. Гості вели 2:1. Глядачам це зовсім не подобалося. За шість хвилин до кінця матчу вболівальники вибігли на газон. Матч довелося припинити. Перегравання завершилося з точно таким же рахунком – але на цей раз на користь гірників. Ну а перший же матч з усіх згадувань повністю стерли, і тільки завдяки статистикам стало відомо про його проведення.

КИЇВ, 20 вересня 1987 року. Цей день можна вважати днем ​​народження сучасного українського фанатського руху. Київське «Динамо» грало з московським «Спартаком». На матч приїхали близько 450 уболівальників зі столиці СРСР. Вже під час матчу, у відповідь на образливі вигуки москвичів, кияни пішли на штурм їх сектора. Міліції вдалося розборонити уболівальників. Але після гри почалася справжня битва. В автобуси з гравцями і уболівальниками полетіли цеглини і пляшки, а на залізничному вокзалі розгорілася масова бійка, в якій брали участь близько тисячі осіб. Тільки пізно ввечері міліціонерам вдалося евакуювати московських гостей зі столиці України.https://uk.etcetera.media/

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.04.2018, 21:01
Lvovi4
Автор:
(Lvovi4)
Статус:
Наставник (1390 комментариев)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть