Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

13 травня

2018-05-13 20:52 Сучасна емблема Динамо Київ

Сучасна емблема Динамо Київ Сучасна емблема Динамо Київ

Різні дослідники історії футбольної команди київського «Динамо» вказують на дату заснування клубу 13 травня 1927 року (реєстрація статуту Київського пролетарського спортивного товариства (ПСТ) «Динамо» Міжвідомчою комісією у справах громадських організацій та спілок Київського округу).

Саме ця дата згадується в різних засобах масової інформації, спортивно-інформаційних виданнях та книгах з історії футболу.

Реєстрація Київського ПСТ «Динамо» 13 травня 1927 року, в рамках якого і заснувалася пізніше футбольна команда, підтверджена документами, що знаходяться в Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України (фонд № 5, опис 3, справа 418, лист 25, а також в тому ж фонді й описі справа № 472, лист 66). 1927 відображений і в офіційних документах і довідниках ФІФА та УЄФА.

Жодних інших документів про заснування футбольної команди «Динамо» Київ у рамках Київського ПСТ «Динамо» не виявлено, тому датою народження футбольної команди «Динамо» (Київ) вважається 13 травня 1927 року.

Всім фанатам відомо ім"я видатного футболіста і легендарного тренера Динамо Валерія Васильовича Лобановського, киянина, який практично все футбольне життя присвятив рідному клубу.

Лобановський - гравець ДКЛобановський - гравець ДК
Лобановський - тренер Лобановський - тренер

13 травня 2002 року назавжди залишиться одним з найтрагічніших днів в історії київського «Динамо». Мільйони людей, які віддали своє серце динамівському клубу, дізнавшись про смерть Лобановського, відчули себе сиротами. За чотири години жалобної панахиди замість раніше оголошеної тригодинної з ним прийшли попрощатися понад двісті тисяч людей. Я бачив сивих уболівальників, які не намагалися приховати своїх сліз. Його проводжали не тільки шанувальники «Динамо». З ним прощалася вся країна. І, на превеликий жаль, з ним прощався футбол ...

15 травня 2002 року Лобановському посмертно присвоїли звання Героя України. У той же день фіналу Ліги чемпіонів почався з хвилини мовчання в пам'ять про великого гравця і тренера.

ВВЛВВЛ

Світла пам"ять. А нащадки прямо зараз вписують нові сторінки в історію Динамо Київ.

Джерела:

http://www.fcdynamo.kiev.ua/ru/club/history/birth/

https://zn.ua/SOCIETY/valeriy_lobanovskiy_chetyre_zhizni_v_futbole_otryvki_iz_knigi.html

http://tribun.com.ua/29681

http://www.tonnel.ru/?l=gzl&uid=435

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

13.05.2018, 20:52
13.05.2018, 20:52
300186 1 andreas51
Vital2005
Автор:
(Vital2005)
Статус:
Старожил (506 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 1

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть