Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Сезон завершено. Що далі? Выбор редакции

2018-05-22 19:55 Сезон завершено. Це такий час, коли всі ми любимо підбивати підсумки, робити висновки і планувати майбутнє. ... Сезон завершено. Що далі?

Сезон завершено. Це такий час, коли всі ми любимо підбивати підсумки, робити висновки і планувати майбутнє. Цей сезон став для Хацкевича сезоном глобальної перебудови. Можна сміливо сказати, що не має жодного титулу. Це є провалом. Та у всіх турнірах Динамо не провалилось. Так, ми поступились в чемпіонаті, ми не виграли кубок, ми не дійшли далі 1/8 в ЛЄ.

Але, наше відставання в чемпіонаті мізерне. В сезон команда входила із одним складом, а по його ходу відбулись колосальні зміни. По ходу сезону Динамо втратило з тих чи інших причин одразу більшу частину основи. Перебудова під час руху – завжди складно. Ще рік тому мало хто міг уявити основу Динамо без Хачеріді, Віди, Антунеша, Ярмоленко, Гонсалєза, Мораєса і Сидорчука. Це були досвідчені бійці, які робили гру Динамо.
Восени Динамо змінилось. Віда поступово почав втрачати місце в старті, його замінив Кадар. Піварич замінив Антунеша, а Кендзьора поступово награвався в основі. Основний форвард при Реброві Бесєдін втратив місце в основі, йог витіснив Мбокані. Справжнім вибухом стало те, як яскраво дебютували в першій команді Шапаренко і Русін. Та взимку перебудова продовжилась. Хачеріді остаточно втратив довіру тренерського штабу і його місце несподівано зайняв Бурда, та ще й як. Шабанов також заявив про себе. Несподівано сильно зіграв і Кендзьора, який довів, що його придбання було чудовою інвестицією. Бесєдін затвердився в основі, а Циганков став капітаном і лідером команди не тільки на полі. Приємною несподіванкою стали перші півроку Вербіча. Але це були лише перші місяці, восени словенець адаптується і заграє ще сильніше. Якщо восени 2017 результати були провальними, то навесні Динамо показало найкращий результат за підсумками другого етапу. 28 очок з 30 можливих – перше місце. Найкраща атака 22 голи у 10 матчах, у шахти 20, найкращий захист, бо пропустили лише 5 голів, а шахта 6. Які висновки? Із цим складом можна давати результат.

Омолодження і будівництво ще триває. На сьогодні можна сміливо назвати 6 молодих гравців, які є залізними гравцями основної обойми. І є ще декілька хлопців, які підійшли до цього дуже близько. Склад Динамо змінився. За рік тренерський штаб по суті має абсолютно нову команду, з новими лідерами. Влітку цей процес буде продовжено. Хто залишить команду і хто буде в обоймі? Давайте подумаємо.

Воротарська позиція на сьогодні є критичною. Бойко хоча і провів непогану весну, але його помилки були жахливими. Скільки би сейвів воротар не зробив, а пам’ятають його за його помилки. Тому зараз влітку виникає цікава ситуація. Хто ж буде основним на воротах в майбутньому сезону?

Артур Рудько залишить команду із вірогідністю 90%. Він далекий від основи. Георгій Бущан відновлювався від травми, але його матчі за дубль були жахливими. Всі матчі були провальними. Через це вірогідність того, що він залишиться 50%. Хоча ще взимку ми були впевнені у тому, що він буде навесні основним. Макс Коваль. Я думаю, що на 99% його не буде в команді наступного сезону. Тут причини зрозумілі. А от хто має всі шанси, так це Володимир Маханьков. Він і за дубль виглядав чудово, і тренується стабільно з першою командою. Він на 99% буде другим воротарем. Тоді як позиція №1 – скоріше за все буде трансфер. Варіанта три – Лунін, Бущан і Бойко. Побачимо як воно складеться.
Безумовно у захисті основна обойма: Кендзьора, Бурда, Кадар, Шабанов, Піварич і Миколенко. Всі ці гравці залишаться. Це той фундамент, який заклали за рік. Карлос Самбрано, як це і передбачалось, побув в команді, отримав зп, та зіграв виключно у декількох матчах за дубль. Вірогідність того, що він піде – 95%. Євген Хачеріді залишиться тільки у тому випадку, якщо піде Хацкевич. Тобто 100%, що Хачеріді залишає Динамо. Пантіч. Серб піде і це 100%. Микола Морозюк. Із ним подовжили контракт. Та я б не казав, що він гарантовано залишиться, бо він втратив місце у старті. Думаю, що вірогідність того, що він піде в оренду на сьогодні 50%. Зрозуміло, що Динамо або буде шукати гравців, щоб добити до 8 обойму, або використає власну молодь, яка може грати за дубль і бути в тонусі для першої команди. Це я говорю про Кравченко і Попова.
В півзахисті також ситуація цікава. Є набор гравців і їх достатньо багато. Та молоді треба грати. Шепелєв і Шапаренко грою довели, що вони заслуговують місце в старті. Що ж робити із іншими гравцями? Ротація і все ж вольове рішення по вивільненню місця. Впевнений, що Шепелєв, Шапаренко, Гармаш, Буяльський і Сидорчук залишаться. Буде придбаний ще один гравець, хвильоріз, руйнівник, який розв’яже руки і ноги Шапаренко. Виходячи з цього, особисто я не бачу в Динамо у наступному сезону Микиту Корзуна, він піде і це 99%. А от позиція по Ротаню достатньо неоднозначна. Особисто я б його не подовжував, та я не здивуюсь, якщо із ним ще на півроку подовжать контракт. Тому вірогідність того, що він залишиться 50%. Не варто забувати, що Буяльському на днях зроблять операцію і він на 3 місяці вийде з гри. Це шанс для Алібекова.
Безумовно Вербіч і Циганков зігрались. Це легко побачити. Динамо має двох якісних флангових гравців. А от Гонсалєз остаточно випав зі складу. Його відношення до гри дали про себе знати. За 3 роки Дерліс показав себе нестабільним гравцем. Парагваєць міг видати яскраву гру, а потім декілька матчів бути в тіні. Він не адаптувався під стиль гри Динамо. Хоча восени він наче знайшов себе, коли його перевели на правий фланг. Та для внутрішнього чемпіонату йому не вистачає мотивації, тільки для єврокубків. Гонсалєз залишить Динамо – 90%. Саме тому будуть шукати гравця, який зможе створити конкуренцію Вербічу і Циганкову, щоб вони не зупинились у розвитку.
По форвардам ситуація взагалі цікава. Мораєс і Мбокані навесні більше лікувались. Мораєс взагалі розслабився і почав їздити із гастролями в Болгарію. Він не показав себе профі, бо профі повинен був відпрацювати свій контракт до кінця. Так, як це зробив Ферейра. Саме через те, що було таке ставлення до виконання контракту, на 99% вони залишать Динамо. 1% залишається, що хтось із них вмовить ІМСа на новий контракт. У Хльобаса контракт також завершується і подовжувати він його не захоче, це на 90%. Бо ж зіграв лише 12 хвилин, навіть гол забив. Та по суті він не отримує довіри від Хацкевича. І саме через такі обставини Динамо залишається із одним Бєсєдіним, у якого також лише рік до кінця дії контракту. Треба вже подовжувати. Зрозуміло, що є Русін, який провів непогано весну, після того, як відновився. Він також буде в ротації. Та ще один форвард потрібен критично.

Задачі на новий сезон – завершити будівництво конструкції. Потрібно мати основу і вибудовувати стратегію так, щоб всі нові гравці с ходу вписувались у гру. По суті кістяк сформований, далі йде тюнінг, щоб покращити якість гри за рахунок зіграності, більшого досвіду молоді і якісних одиничних придбань. Важливо мати стабільну якість гри, щоб не було провалів. Задача виходу в ЛЧ безумовно найперша. І це буде перше і головне випробування для цієї команди. А далі чемпіонат і кубок. Стабільна якість гри повинна бути. Бо на другий сезон до тренерського штабу і команди зовсім інші вимоги. Вже розмови про молоду команду не пройдуть. Треба давати результат.

Дякую за увагу!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

22.05.2018, 19:55
yarameel
Автор:
(yarameel)
Статус:
Наставник (4462 комментария)
Подписчиков:
40
Медали:
Выбор редакции × 199

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть