Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Маркевич: "Павелку треба і далі робити своє праве діло, а Суркісам слід рятувати “Динамо”."

2018-07-05 20:12 Український футбол наразі переживає революцію. Встановлюються нові правила гри, які обов’язково у перспективі змінюватимуть все на ...

Український футбол наразі переживає революцію. Встановлюються нові правила гри, які обов’язково у перспективі змінюватимуть все на краще. Є, звичайно, скандали, і вони були завжди, але шлях до успіху там, де кожен займається своєю справою, попри будь-які перешкоди. Так про український футбол сучасності говорить відомий функціонер, екс-наставник “Карпат”, “Металіста”, “Дніпра” і збірної України Мирон Маркевич.

Про це та інше УНН поспілкувався із ним під час бліц-інтерв’ю.

Для початку, ми запропонували Мирону Богдановичу не задумуючись відповіти на перші п’ять коротких запитань.

Скільки років Ви у футболі?

— 60.

Який матч запам’ятали на все життя?

— Дніпро-Наполі. Тому що ми виграли і вийшли у фінал Ліги Європи.

Футбол — це лотерея?

— Ні, це клопітка робота.

На що готові проміняти футбол, якщо готові?

— Не готовий ні на що.

Форму яких спортивних клубів зберігаєте вдома?


— “Металіст”, “Дніпро”, “Збірна України”.

Далі журналісти перейшли до серйозних запитань.

Чи можна говорити про те, що сьогодні український футбол переживає революцію і починає жити за новими правилами? Питання ці виникли у світлі частих скандалів, гучної “договірної” кримінальної справи... І якщо так, то чи корисна ця революція для футбольного співтовариства?

— Однозначно, сьогодні український футбол переживає революцію. Вона є корисною, але цю користь ми будемо спожинати не зараз, вона лише з часом дасть свої плоди. Те, що ця революція назрівала давно — це факт. І тішить те, що український футбол починає жити за новими правилами. Треба було це вже давно зробити, добре, що хоч зараз.

Українські ЗМІ досить часто пишуть про протистояння між президентом Федерації футболу України Андрієм Павелком та братами Суркісами. Як на Вашу точку зору, в чому реальна його причина?

— Так, таке протистояння є. Причина... що я можу сказати... Це треба пережити і все. Я думаю, що Андрію Павелку треба відстоювати свої позиції і доказувати свою правоту, іншого шляху немає.

Насправді, мені важко назвати точну причину, проте одне я знаю: Павелкові треба займатися своїм, і він це, в принципі, робить. А Суркісу треба займатися київським “Динамо”, тому що вони загубили свої позиції. Оце я теж точно точно. А далі — час покаже, як воно буде, хто правий, а хто ні...

У вас скоро закінчується контракт із ФФУ: вже знаєте, чим будите займатися далі? Знову в тренерську роботу?

— Я після зустрічі із головою ФФУ буду приймати рішення. Ми обговоримо деякі питання, і тоді я прийму рішення. У мене ще 1,5 місяці контракту, я зараз у відпустці, тому до кінця місяця ми вирішимо.

Окремо цікава ваша думка про футбольний рух “ультрас”. В Україні він досить розвиненений. Як вважаєте чи повинні офіційні органи — ФФУ — підтримувати ділові відносини зі вболівальниками? І як це відбувається сьогодні?

— Звісно, ФФУ має підтримувати ділові стосунки із ультрасами. Цей рух є дуже потрібним в Україні, вони дуже багато всього зробили для нашої держави. Їх треба підтримувати, але треба виявляти окремих недобросовісних представників руху, через яких наші стадіони дискваліфіковують, і це є найбільша проблема. Тоді ж збірна мусить грати без глядачів, “Динамо” грає без глядачів. Також я в “Дніпрі” працював, і також були матчі, які мусили грати без глядачів. Таких ультрасів не багато, але одна паршива вівця може все стадо зіпсувати. Тому у цьому напрямку треба більш серйозно працювати.

Разом з тим, ділові стосунки між ФФУ та ультрасами у нас сьогодні є. Може вони не так афішуються, але вони є.

В одному з останніх з своїх інтерв’ю Суркіс побічно натякнув на те, що у “вболівальників може увірватися терпіння”. Сказано це було у контексті критики роботи ФФУ. Чи в курсі самі ультраси, що ними погрожують?

— Я не знаю відповіді на це запитання.

Яким ви бачите український футбол в найближчий перспективі — наступні років 5, наприклад?

— Я відверто скажу, що зараз не найкращий час, і тут треба пережити це все. Думаю, найближчі років два зрушень серйозних не буде. Але разом із тим, я б хотів, щоб наші клуби, хоча б два-три, були на серйозному рівні, щоб вони представляли Україну у Європі, грали. А саме основне — це фінансування дитячого футболу, адже без цього нічого не буде. Серйозні бази, навчання тренерів — це є наше майбутнє, інакше нічого не буде.

КИЇВ. 5 липня. УНН.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

05.07.2018, 20:12
05.07.2018, 20:12
303640 1 Fan1945
Boris67
Автор:
(Boris67)
Статус:
Наставник (4091 комментарий)
Подписчиков:
6
Медали:
Выбор редакции × 4
Топ-матчи
Лига конференций Фиорентина Виктория 0 : 0   18 апреля 19:45
Лига Европы Рома Милан - : - 18 апреля 22:00
Аталанта Ливерпуль - : - 18 апреля 22:00
Вест Хэм Байер - : - 18 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть