Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Віце-президент ФФУ Н.Холодницький бахвалиться. І вводить в оману

2018-08-09 01:10 Щойно, позавчора, з'явилося свіже інтерв'ю керівника спеціалізованої Антикорупційної прокуратури Н.Холодницького; по сумісництву – віце-президента Федерації футболу ...

Щойно, позавчора, з'явилося свіже інтерв'ю керівника спеціалізованої Антикорупційної прокуратури Н.Холодницького; по сумісництву – віце-президента Федерації футболу України. А місяць тому – було інше (шкода, що промайнуло непомічене нами). Але в обох спецпрокурор, окрім по роду своєї основної діяльності, відповідав і на запитання стосовно футбольних справ.

Я постарався меседжі, що стосуються футболу в обох в'ю, згрупувати і нижче виклав їх як монолог самого Назара Івановича (виділив жирним шрифтом). Посилання на статті дав, дивіться, жміть гіперлінки вище. Отже, там функціонер заявив таке:

Минулого року на Молитовному сніданку в Вашингтоні (серія духовних заходів уряду США, яка, зазвичай, щорічно проходить в другій декаді лютого) я познайомився з (президентом ФФУ) А.Павелком. Ми з ним одним літаком вертались в Україну і говорили на футбольні теми. Потім він запросив мене на вечерю і сказав, штибу: в Федерацію приходить нова команда, яка хоче побороти договірні матчі, і він шукає людину, яка могла б це зробити. Запросив посісти посаду свого заступника… Мене ще й Львівська федерація футболу умовляла, і я таки погодився. Я футбол дивлюся з дитинства, щоправда, давно не граю; а тут подумав і вирішив спробувати (покерувати). Через НАЗК я отримав підтвердження, що можу поєднувати (посади в ФФУ і САП)… Але я поставив умову: в мене не буде недоторканих клубів і прізвища великих на мене не вплинуть. Треба віддати належне, Павелко погодився.


Потім був Конгрес ФФУ, і всі з 95 делегатів проголосували «за». … Тобто жодної людини не було «проти» або «утримався». Хоча по інших кандидатурах були і «проти», і «утримався».


Рік обливали мене брудом: «Навіщо йому це? Скільки йому там платять?» Найцікавіше: ті, хто мене тоді за це обрання критикували, нині першими стали говорити про те, що в ФФУ відбуваються реальні зміни, що почалася боротьба з корупцією.


В ФФУ є два комітети, які за розподілом закріплені за мною, – комітет етики та чесної гри Франческо Баранки і комітет арбітрів Лучі Лучано. У Баранки були певні напрацьовані матеріали, але тому всьому треба було дати хід.


Верховна Рада ухвалила закон про корупцію в спорті, який вніс зміни до Кримінального кодексу щодо договірних матчів. І потім з Департаментом захисту економіки ми почали все це «штормити». Надавали сприяння, аналізували результати ігор Прем’єр-ліги, засікали підозрілі ставки. Зафіксували президента ФК «Суми», коли він гроші передавав під столом в «Макдональдсі». Ми разом з поліцією почали цю операцію, яка готувалася майже рік. Поліція спрацювала тоді класно. Але моє сприяння було суто в юридичних знаннях, процесуального статусу в справі у мене тут ніякого бути не може.


Коли мене ще не було в ФФУ, вся країна знала про договірні матчі, але ніхто нічого з цим брудом не робив. Наш футбол зараз переживає гучне розслідування договірних матчів – були обшуки, названа купа клубів, що замішані в «договорняках».


Очікував, що все в українському футболі настільки погано. Я ж бачив, коли ще був студентом, як клуби «здавали» ігри. Всі все знали, але треба віддати належне: щодо двох топ-команд ми таких фактів не знайшли.


Хтось має відповісти за це все; (інакше) знову тільки погаласують… Я не кажу про фатальний удар. Але впевнений, що ця справа завершиться першими обвинувальними вироками. Нехай навіть умовними, нехай з угодами, які не передбачають в'язниці. Але подивимося, як буде розвиватися наступний (поточний) чемпіонат. Думаю, багато задумаються: а чи потрібні мені ці сто доларів за гру, якщо мене за це можуть пов'язати.


Якась відповідальність повинна бути. Це не мають бути розстріли чи тюремні строки, бо це злочин середньої тяжкості. Моя позиція проста – треба давати другий шанс. Ми розуміємо, що звичайні футболісти весь цей період були заручниками системи. Якщо доведено, що спортсмен був замішаний в «договорняках», щоб не паскудити йому життя і кар’єру, він має відбути дискваліфікацію, отримати умовний строк або штраф у рамках кримінального процесу і, наприклад, через рік повернутись грати чесно.


Ті 95 чоловік, які голосували за (мене), думаю, деякі пошкодували. Думаю, відсотків 30-40 пошкодували. Розумієте, я прийшов до Федерації футболу не для того, щоб робити собі піар. Я за цей рік в Федерацію футболу не привів жодної своєї людини. Працюю з тим комітетом, який там уже був; з тим комітетом арбітрів, який там був. Тому що моя задача – не робити там кар'єру, а реально вичистити український футбол від «договорняків» і корупції.


Не отримую зарплати в ФФУ. Це громадська діяльність, хоча я повинен декларувати, що є в громадській спілці. Жодної копійки з Федерації я не отримаю, принаймні доки працюю в САП.


Оце все, що Холодницький заявив з того, що стосується футболу. Але зверну увагу коллег-юзерів, як спецпрокурор «технічно» уник відповідді на запитання кореспондента Цензор.nеt: «Давайте поговоримо про корупційний скандал в українському футболі. Скандал цей хвилює уяву багатьох. На Фестивалі блогерів в Дніпрі глядачі із залу так і питали: "Чи здатний корупційний скандал в нашому футболі кардинальним чином змінити політичні розклади?"». Зрозуміло, що запитання стосувалось саме Павелка і вчинених ним корупційних злочинів… Але: уник… Прикметно…

І незрозумілою залишається його сентеція на Главкомі: «У Павелка там якісь напружені відносини з колишнім керівництвом Федерації… Як мені читати, що Холодницький не розслідує справи щодо "Черкасиобленерго", тому що Суркіс – почесний президент ФФУ? Це просто тупа маніпуляція фактами.» Хоча відомі «антикорупціонери» закидають Холодницькому гальмування слідства і по "Запоріжжяобленерго"… Якщо вони не розслідують можливі зловживання з боку ворогів Павелка – то, можливо, там і нічого такого подібного нема? Мутна історія… Політики – вони такі: збрешуть, і не моргнуть; заради власної користі…

І Холодницький – видно, один з таких політиків… Судячи, хоча би, з того, як заявляє (в тексті): «щодо двох топ-команд ми таких фактів (корупції, договорняків) не знайшли». Зрозуміло, що проти нашого «Динамо» після 2007-го року вони й нічого і не могли нарити… Але, щоб не бачити поточних договорняків у кротів – так це самому треба бути сліпим кротом… Хоча би – подивитись, як вони взаємно обнуляються перед договорняками. А відомий матч-договорняк «Іллічівець» - «Гірник-Спорт» два роки тому? Куди матеріали по ньому зникли? Холодницький воліє замовчати…

Висновок очевидний: у Холодницького на ниві керівництва футбольними справами – багато слів, і катма справжніх справ… Підвисновок: "катма" абсолютно не випадкове!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.08.2018, 01:10
AHATOM
Автор:
(AHATOM)
Статус:
Эксперт (37693 комментария)
Подписчиков:
8
Медали:
Выбор редакции × 9
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть