Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Трохи футбольної прози...

2018-08-30 02:17 Одна з ознак футбольного сайту – це динамізм і оперативність… Думка може виникнути у цю… так, ...

Одна з ознак футбольного сайту – це динамізм і оперативність… Думка може виникнути у цю… так, саме цю… мить. І досить її, цю думку, виразити у слові, і через невеликий час її вже читатиме вся Україна. Футбольні і навколофутбольні реалії не так часто стають об’єктом уваги літераторів, отож створивши щось подібне до короткої прози, пропоную написане до уваги вельмишановного товариства.

А раптом комусь це виявиться цікавим.

Грати – треба вміти! 31.07.18р.

Це було ще за совкових, тоталітарних часів. Аеропорт Борисполь вирував. Хтось з пасажирів готувався до вильоту, хтось з увагою до оголошень чекав знайомих, що мали прилетіти. Інженер Сергій Олексієнко, що вирушав у відрядження, теж напружено чекав. Бо його рейс до столиці однієї з південних республік колишнього Союзу затримувався. І ось, нарешті, рейс оголосили.

Як з’ясувалося потім, цим рейсом поверталася футбольна команда з південної столиці після матчу з «Динамо». Який результат матчу, Сергій не знав, але, мабуть, результат був – дуже на користь киян...

Коли пасажири йшли темнуватим переходом, що б дістатися до літака, один з пасажирів, звертаючись, мабуть, до когось зі знайомих, роздратовано критикував гру команди південців. І завершив усе це словами:

– Вони нас ганьблять!

Хоч цей роздратований монолог і створював певний дискомфорт, Сергій добре розумів розлюченого уболівальника – мабуть, дядько, був у відрядженні у Києві. Цілий день бігав, нервувався, морочився... Як тоді казали, вирішував питання. А під вечір пішов на футбол, щоб порадіти за свою команду. І... порадів.

Неподалік ішов сивуватий, кремезний чоловік. Він був мабуть, якось причетний до справ команди (хтось з тренерів чи адміністратор). Отож і сприймав критичний шквал не без деякої гостроти. Тому і почав щось заперечувати. І короткий монолог перетворився у... короткий діалог.

І від знервованого уболівальника його несподіваний співрозмовник таки одержав на горіхи:

– Грати – треба уміти!

Сивуватий чоловік знову заперечив, і до того ж досить рішуче:

– Я своє – відіграв!

Інженер Сергій Олексієнко з осторогою прислухався до несподівано почутої розмови і думав – не дай, Боже, поб’ються... Досить пристрасному уболівальнику сказати фразу, що, можливо, вже і просилася йому на уста:

– Тренувати – треба вміти!

І тоді почнеться... Але ця чи якась інша колюча фраза не прозвучала і перепалки не сталося. І затятий уболівальник, і чоловік, причетний до команди з південної столиці, виявивши немалу емоційність, виявили і неабияку стриманість.

Пристрасний уболівальник і дядько, що йшов поруч ним, рішуче рушили уперед і між учасниками діалогу виникла помітна дистанція.

Сивуватий чоловік, причетний до команди, і ще хтось, мабуть, його колега, поспішати не стали. Минули хвилина чи дві і тоді...

– То як він сказав? Вони нас ганьблять?! – спитав чоловік у свого співрозмовника.

Той нічого не відповів.

– Ого які пристрасні ці південці! – подумки розглядав почутий діалог Сергій, – Ну, це ж гра... Ну, не можна ж так нервуватися!

Пасажири заходили до літака, уважно роздивляючись, де ж їм розташуватися.

– Непроста це річ – оцінювати результати футбольних матчів... – думав інженер, зручно вмощуючись у літаку у м’якеньке крісло. До південної столиці летіти кілька годин і можна було подрімати.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.08.2018, 02:17
30.08.2018, 02:17
307255 1 Internat
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть