Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Політика - під мікроскопом....

2018-09-09 15:42 Хочемо ми того чи не хочемо, а політика і політики – це важливо! Бо і вона, ...

Хочемо ми того чи не хочемо, а політика і політики – це важливо! Бо і вона, і вони таки здійснюють свій і досить-таки немалий вплив на наше повсякденне життя. Отож мабуть і варто до неї, політики, і до них, політиків, добре придивитися. Розглянути їх уважно… Ну, можна сказати – під мікроскопом!

А у ролі мікроскопа можна було б використати такий популярний серед читачів жанр – як афоризм!

Автор цих рядків і сам любить читати афоризми, створені кимось, і в міру власних сил намагається їх створювати.

Нещодавно побачила світ моя нова книга «Українонько, доле моя…» (Черкаси, «Інтроліга ТОР», 2018 рік). Один з розділів цієї книги має назву «Гумор для українського «Голосу…»». Увійшли до нього твори, надруковані на сторінках нашої парламентської газети «Голос України». Є там і афоризми, приведені під назвою «Політикізми». Афоризми написані з посмішкою, що аж ніяк не заважає їм активно заглиблюваптись у суть розглянутих проблем. Ці афоризми перед вами і кожен з читачів може з ними ознайомитись.

Політикізми

А що таке – революція?! Ну, це коли… майже всі і майже одночасно витягнуть з власних кишень дулі, що були там – спересердя скручені…

Живемо – у часи історичні.. Ото ж історичними постатями у повній мірі можна вважати не тільки політиків, яких обирають, а і тих виборців, що здійснюють – свій вирішальний вибір!

Кращі боксери – йдуть у політику… Може, коли наші кращі політики підуть у бокс, у наших суперників узагалі не буде… ніяких шансів?!

Що у політиці є найпомітнішою ознакою згоди?! Це коли гостра дискусія біля мікрофону… таки не закінчується бійкою!

Не в тому річ, що брехня – брехлива… Головне, аби – актуальна!

Інформаційна війна?! Це коли інформація перестає бути… інформацією! А вже є дезінформацією.

Серед політиків помічаєш дуже небагато людей з зайвою вагою. З чого робиш недвозначний висновок: люди працюють насамперед – не скільки на свій, виморений дієтами, шлунок, скільки на власний, вистражданий душею і тілом, політичний імідж!

Коли такі слова, як веління розуму, як веління часу, знаходять своє найяскравіше втілення?! Ну, це здебільшого саме тоді… коли політики – хапаються за серце!

Ну, щодо піару і самопіару у нас таки уміють – дати жару…

Подібні афоризми є і в інших моїх книгах, і з часом, сподіваюсь, з’являться і нові твори з цього циклу. І це не буде дивним, оскільки політика так чи інакше не раз опиняється у центрі уваги суспільства. А література (і тоді, коли – це афоризм!) може допомогти глянути на світ і на наші проблеми з дещо іншої точки зору.

Переглядаючи публікації афоризмів у пресі, в інтернеті і в деяких книгах, не можеш не помічати, що серед українських афористів є немало оригінальних творців. Однак український афоризм до певної міри перебуває у тіні і наші видавці не приділяють йому належної уваги. Але, може, вдасться їх переконати – змінити свою позицію?!

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.09.2018, 15:42
09.09.2018, 15:42
307969 1 Internat
auto-volodimir-danik
Статус:
Наставник (1000 комментариев)
Подписчиков:
4
Медали:
Выбор редакции × 5
Топ-матчи
Лига чемпионов Бавария Арсенал 1 : 0 Закончился
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30
Лига конференций Фиорентина Виктория - : - 18 апреля 19:45
Лилль Астон Вилла - : - 18 апреля 19:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть