Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Сага вивчених уроків Выбор редакции

2018-09-10 12:38 Двосерійний матч, що збірна грала на минулій неділі з певним допуском можна назвати сагою вивчених уроків. ...

Двосерійний матч, що збірна грала на минулій неділі з певним допуском можна назвати сагою вивчених уроків. Хай це були тільки дві гри проти не самих сильних суперників, хай це були тільки перші намітники, але мені здалось, що ми нарешті стали вчити уроки, що їх нам задає футбол. Може ще на троєчку, але трійка, коли я ще вчився, означала – задовільно.

Тому цей пост про вивчені та ще не вивчені уроки, звичайно на мій погляд.

Перше. Середня ліня.
В нашій збірній нарешті з’явилась сучасна середня лінія, яка може не тільки руйнувати та випалювати середину поля, але й творити. Марлос, Зінченко, Степанеко, Маліновський – зараз являються тим кістяком, який дозволяє команді гнути свою лінію. Без Марлоса цього кістяка б не було. Я в черговий раз не буду обговорювати плюси й мінуси натуралізації. Збірна Франція майже вся складається з натуралізованих французів, тобто не з французів по п’яте коліно, але збірна Франції – чемпіон світу. Хоч й цинічний …
Якщо проти чехів наша середня лінія грала так, як гуляв Стьопка Разін в Персії, то вчора вона не тільки не дала грати легенді словаків –Гамшику, але хоч й тяжко, та все ж таки намагалась створити моменти нашому єдиному нападнику. Цих моментів було з гулькин ніс, але вони були. А середню лінію словаків ми й не бачили...
Я думаю, що за середню лінію ми не повинні турбуватись. Тим більше, що за спиною цієї трійки підростає другий ешелон: Шепелєв, Шапаренко, Лєдньов та інші… Дай тільки бог, щоб підросли і не зламали їх наші тренери.
Нині, якраз той момент, коли в України з’явились креативні гравці середньої лінії. Але, на жаль, не в Динамо .

Друге. Захист.
Поряд з нападом - це ланка, що визиває стурбованість. Якщо у нас є центральні захисники (ті ж Бурда й Ракицький), то обоє фулбеків визивають занепокоєння.
Слава богу, що Шевченко знайшов на місце правого захисника Караваєва. Але ж він яскравий вінгер й мені здається, що граючи на місці захистника він наступає на горло своїй пісні. Хоча б на місці правого вінгера він би не грав в збірній– воно заняте. Поважаючи Караваєва, все ж таки хочеться бачити на цьому місці захисника. Вчора ж Караваєв видав відмінний матч, особливо в першому таймі.
На підході Данченко. Він видав декілька добрих матчів на початку нашої першості, але вже полірує лавку запасних.
Бутко? Не знаю. Часто провалюється, та й передачі в атаку основному не знаходять адресата. Якщо з цим можуть миритись в Шахтарі, то в збірній це дорого буде коштувати.
Те ж саме – про лівого фулбека. Ні Матвієнко, ні, тим більше, Соболь не мають ігрової практики. Та й чи будуть мати?

Третє . Вінгери.
Їх у нас троє: Ярмоленко, Циганков, Коноплянка.
Здається у нас цим все добре. Але це лише здається.
Як би я не поважав Яромоленко, але на сьогодні він не видає ту гру, на яку ми всі розраховуємо. Ми ж знаємо його таланти. Головна причина, я гадаю, в тому, що він переріс. Переріс український чемпіонат і переріс вік дебюту в іншому, більш сильному чемпіонаті. В 28 років дуже важно перебудувати себе. Тут він був богом і царем, а там виявилось, що йому бракує в першу чергу швидкості приймання рішення. Техніка нікуди не ділась, але техніки без швидкості там не досить. Та й здається мені, що він поважнів, тої легкості й тої різкості рухів я в нього зараз не бачу. Але може це тільки на мій погляд.
Яромоленко - розумний хлопець. Він дуже старається, але те чого, не було закладено в дитинстві, в зрілому віці наздогнати дуже тяжко, та й чи можливо.
Вчора було видно, що Ярмоленко грав , як кажуть, на зубах. До пенальті у нього майже нічого не виходило. Але після неоковирно реалізованого пенальті він спас наші ворота після ляпа Пятова на 89 хвилині, а потім, через хвилинку, міг забити цвяха кришку труни словаків, та воротар взяв м’яча.
Повна його відмінність – Коноплянка. Женя танцює соло гопака на полі. Красиво, бурхливо, чудово, файно, шпектно, на кінець, але як же часто затанцьовується, бо йому хочеться тільки танцювати, а не носити костюми для танців. Це було б добре, аби з Женею грали рядом такі ж спритні фулбеки. Але ж їх немає. Коноплянка по натурі – Гаррінча. Його стихія атака, атака, атака…
В останній грі я не бачив, щоб Коноплянка працював на захист, щоб допомогав Матвієнко. Вчора це пройшло. А що буде з більш вправним суперником. Коноплянці потрібно знайти той баланс між атакою та грою на захист, тоді б йому ціни не було.
Циганков виходив в цих матчах на вже витанцюване Коноплянкою поле. І став нашим джокером. З його участю забито два гола. Мені дуже хотілось би, щоб він грав в стартовому складі, але схоже, що Шевченко знайшов йому і місце, і час виходу на поле. Не знаю, чесно кажучи, як краще для Віктора. Поки виходить. Та чи довго буде продовжуватись такий фарт?
А ще є й Мар’ян Швед. Думаю, що скоро він отримує виклик у збірну. Здорово грає хлопець. Карпати – це нині Швед і лиш потім Караскаль..

Четверте. Нападники.
Їх у нас два: Яремчук та Бєсєдін. Незабиваючі форварди. Нонсенс. Але це наше все. Про Селєзньова я не пишу. Його час пройшов.
На місці Шевченко я би спробував Артема Кравця. Ну подобається мені цей нападник. Нічого з собою зробити не можу.

П‘яте. Воротарі
Пятов. Лунін. Бойко. Чесно кажучи, я голкіпером збірної бачу лише Луніна. Але при одній умові: що він буде грати. Сидіння на лавці для голкіпера – смерті подібно.
Пятов же схоже грає останній сезон як в Шахтарі, так і в збірній.
Та ще в нас є Олександр Бандура. Дуже подобається. Але йому вже 32 роки. Хоч це й найкращий вік для воротаря, але не для дебюту в збірній.

Шосте. І останнє. Тренер
Шевченко. Новий перспективний тренер, який ще не загруз в нашому болоті, робить все щоб поставити гру команди й досягти з тими гравцями, що є в нього, максимуму. Й це в нього почало виходить.
Красиво виходить!
Вчора він переграв словацького Козака. Повністю. Заміни Шевченко були були вчасними й корисними. Вчасними, тому що словацький тренер вже використав свій арсенал замін й нічого не міг зкорректувати в тактиці на виходи наших нових гравців, а корисними – самі бачили… Два джокери Шевченко разом з Яремчуком зробили свою справу.

Колеги, це тільки мої думки. Нікого не намагаюсь схилити на свою сторону. Може це й маячня, але це моя маячня.

З повагою, Скіф.

P.S. Чекаємо гри киян з Зорею. Це буде або Аустерліц, або Ватерлоо.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

10.09.2018, 12:38
Skyf
Статус:
Эксперт (9891 комментарий)
Подписчиков:
41
Медали:
Выбор редакции × 162
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть