Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

В чиїх інтересах СБУ піклується про безпеку на виборах?

2018-10-17 11:56 Підготовка силових структур до проведення президентських виборів починається задовго до голосування. МВС та СБУ завчасно намагаються ...

Підготовка силових структур до проведення президентських виборів починається задовго до голосування. МВС та СБУ завчасно намагаються здобути максимум інформації про те, з якими загрозами доведеться зіткнутися на виборах та розробити план дій у випадку спроб захоплення влади та державного перевороту. Все це робиться для того, щоб чергові вибори пройшли для виборців безпечно: без провокацій на виборчих дільницях, без спроб масштабних фальсифікацій і тим більше без екстремістських витівок з боку тих, хто не згоден з результатами виборів.

І якщо раніше профілактична робота спецслужб найчастіше залишалася непомітною для суспільства, то зараз через певні обставини, один із внутрішніх документів СБУ щодо підготовки до виборів опинився в загальному доступі.

https://i.imgur.com/akODeFc.jpghttps://i.imgur.com/akODeFc.jpg

https://i.imgur.com/ZznSCQV.jpghttps://i.imgur.com/ZznSCQV.jpg

Документ являє собою лист начальника Департаменту захисту національної державності Даниїла Доценко начальнику Головного управління СБУ у місті Києві та Київській області Олегу Валендюку. Доценко доводить до відома київських силовиків інформацію про те, що представники партії "БПП "Солідарність" не погодяться з поразкою Петра Порошенка на виборах та допоможуть йому незаконно утримати владу. У зв'язку з цим спецслужби повинні вжити заходів щодо стримування протиправних дій с боку прихильників чинного президента в Києві, запобігти захопленню адміністративних будівель та в цілому діяти в інтересах кандидата, який здобув перемогу на виборах.

Незважаючи на сенсаційність інформації в документі, справжність листа підтвердив один із співробітників СБУ. На своєму інсайдерському телеграм-каналі "Кріт СБУ" він повідомив, що подібні листи від Департаменту захисту національної державності прийшли в усі регіональні підрозділи СБУ. При цьому, інсайдер сумнівається в тому, що всі представники спецслужб будуть сумлінно виконувати рекомендації в випадку дестабілізації політичної ситуації. За його словами, тісний зв'язок силовиків із політичній та бізнес-елітами ставить їх перед дилемою: або слідувати букві закону і перешкоджати будь-якому захопленню влади, або дозволити Порошенку залишитися при владі і таким чином убезпечити свої активи та кар'єрні перспективи. Як приклад анонімний співробітник СБУ наводить вищезгаданого керівника київського СБУ Олега Валендюка, який є протеже Петра Порошенка і навряд чи стане чинити перешкоди прихильникам президента.

Судячи з інформації, яка надходить із СБУ, у відомстві вже явно назріває розкол, який може фактично розірвати спецслужби на два табори вже в розпалі президентської виборчої кампанії. Очевидно, що цей витік таємної інформації та документів стався невипадково. Різні угрупування серед силовиків можуть навмисно привертати увагу політиків та громадськості до ситуації, яка виникла. З одного боку, радує сміливість деяких представників спецслужб, які готові стояти на своєму і захищати конституційний лад навіть незважаючи на очевидні перешкоди, які чинять віддані Порошенку керівники. З іншого боку, настільки запекла підкилимна боротьба в СБУ може свідчити про те, що частина силовиків готується до перемоги іншого кандидата, який також має великий вплив на спецслужби. Наприклад, Наливайченко досі має певний авторитет в СБУ і саме його перемогу спецслужби можуть планувати захищати перед агресивними прихильниками Порошенка. Але підтвердити цю версію досить складно, бо про це анонімний співробітник СБУ в своєму інсайді неусвідомлено, а, мабуть, і навмисно не написав.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.10.2018, 11:56
17.10.2018, 11:56
310387 0
auto-mikshchiry
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть