Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

"Марш орлят" у Львові - провісник анексії регіону Польщею?

2018-10-30 11:03 https://i.imgur.com/Ifgi1UE.jpg

https://i.imgur.com/Ifgi1UE.jpghttps://i.imgur.com/Ifgi1UE.jpg

Вигуки "Смерть українцям!" в Перемишлі в 2016-му, побиття українців з приводу національної приналежності в польському Жешуві в 2017-му, запровадження кримінальної відповідальності за пропаганду "ідеології українських націоналістів" в 2018-му - все це явні провокації польської влади, спрямовані на переписування історії та вчинення шкоди міжнародним і національним інтересам України. При цьому, нескінченні українофобські витівки є наслідком небажання Порошенка, Клімкіна та Дещиці адекватно реагувати на польські інформаційні та дипломатичні випади. Спроби за допомогою політкоректності зберегти гарні відносини з Варшавою заради спільного європейського майбутнього привели до того, що поляки безкарно ображають національних героїв України, намагаються вибити з українців в Польщі національну і культурну ідентичність. Робочі місця, інвестиції, солідарність в засудженні російської агресії - є вагомими аргументами на користь співпраці з Польщею, але є всьому межа. Глава польського МЗС Яцек Чапутовіч якраз недавно перейшов усі межі, коли за допомогою спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера домовився про проведення "Маршу орлят перемишльських і львівських" у Львові.

https://i.imgur.com/DgD6w0o.jpghttps://i.imgur.com/DgD6w0o.jpg

Даний захід стане капітуляцією Львова. По суті, влада здає місто без бою, перекреслює його історію і плює на могили воїнів ЗУНР. При цьому не варто плутати тихе покладання квітів на "Цвинтарі орлят" з проведенням ходи. Під час подій в Перемишлі можна було сповна оцінити поведінку радикального наброду, присутнього на щорічному "Марші орлят". За словами Чапутовіча, до Львова приїдуть активісти "Всепольської молоді", "Патріотичного Перемишля" і напевно натовп інших українофобів з "Національно-радикального табору" (ONR) і "Табору Великої Польщі" (OWP). При цьому в польському МЗС прекрасно розуміють, що ця масштабна провокація призведе до заворушень і сплеску насильства в місті, і тому просять Курта Волкера допомогти із забезпеченням безпеки. Тобто в українському місті поляки під захистом США 10 грудня будуть вшановувати вбивць українського населення! Може тоді одразу проводити поляків під охороною в Львівську ОДА і призначити їх керувати областю?

Найсумніше, що від інертної антиукраїнської кліки в Києві ще можна було очікувати подібного фіаско, але саме сприяння Курта Волкера в організації "Маршу орлят" зіграло вирішальну роль. Людина, яка покликана вирішувати конфліктні ситуації навколо України, власноруч їх створює. Таке відчуття, нас спеціально перевіряють, скільки ще ми можемо ковтати принижень і миритися зі знеціненням власної історії і культури заради інтеграційних процесів. При цьому США не віддають собі звіту в тому, що Польща має виключно свої корисливі цілі, намагається помститися українському патріотичному руху і в черговий раз на весь світ озвучити свої претензії на Львів. У цій ситуації всім українським патріотам не залишається нічого, крім як іти за прикладом воїнів ЗУНР і бути готовими відстоювати свою землю в дипломатичному, інформаційному і вуличному протистоянні з поляками. Якщо на території Львівщини будуть кричати "Смерть українцям", то, як би не хотіли цього в Адміністрації президента України, США або Варшаві, без відповіді таке не залишиться. У влади ще досить часу запобігти проведенню "Маршу орлят" у Львові, напоумити Курта Волкера і поставити Яцека Чапутовіча на місце, але без належної реакції громадянського суспільства і ЗМІ розраховувати на скасування образливого маршу польських радикалів у Львові не доводиться. Хоча варто відзначити, що нещодавня заява депутатів Львівської облради з вимогою до мерії усунути з польського військового меморіалу на Личаківському кладовищі скульптури левів є гарною спробою протистояти шовіністично-імперським настроям поляків.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

30.10.2018, 11:03
30.10.2018, 11:03
311220 1 volanddemor
auto-valeryasenicky
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть