Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Час змін або як Шахтар повторює помилки Динамо Выбор редакции

2018-11-25 16:29 Лідерство в чемпіонаті з відривом від «Динамо» у 9 очок та реальні шанси на євровесну не ... Час змін або як Шахтар повторює помилки Динамо

Лідерство в чемпіонаті з відривом від «Динамо» у 9 очок та реальні шанси на євровесну не повинні вводити у оману. «Шахтар» повторює помилки «Динамо», тримаючись за успіхи минулого, не рухаючись вперед. Три роки тому з такою проблемою стикнувся Сергій Ребров, коли витиснувши максимум з наявних гравців вперся в «стелю» їх можливостей і для руху вперед були потрібні зміни.

Зміни, на які тоді був не готовий Ігор Суркіс. Сергій Рибалка, Олег Гусєв, Віторіну Антунеш, Артем Кравець, Денис Гармаш, Артур Рудько, Сергій Сидорчук. Микола Морозюк, Дерліс Гонсалес, Дьюмерсі Мбокані – кожен з них почав здавати та по більшості втратив мотивацію грати на потрібному рівні. Лише навесні почав вимальовуватись кістяк нової команди, де за основу взяли власну молодь та перспективних легіонерів. Але сезон перед тим було втрачено через небажання радикальних змін.

Щось схоже зараз відбувається в «Шахтарі», де після сильного минулого сезону, коли з більшості гравців Паулу Фонсека витиснув максимум продовжується робота з залишками складу минулого сезону. Єдиними світлими плямами з літніх новачків є Мораес та Майкон, але при всій повязі це не Фред, а гравець з дещо іншими чеснотами. Щодо Мораеса, то Жуніор просто показує якісний рівень, який раніше показував в «Металурзі» та «Динамо», а разом з такими асистентами як Марлос та Тайсон важко не бути кращим бомбардиром УПЛ. Не додає впевненості також надання чергового шансу для списаних Нема, Дентіньо та Алана Патріка, які й на рівні УПЛ не завжди виглядають переконливо. Додамо сюди слабку форму Ракицького, продовження регресу Коваленка та травми Марлоса з Фернандо і отримуємо доволі сіру команду, де достатньо лише перекрити Ісмаїлі та Тайсона для хорошого результату, а свій шанс попереду з такою слабкою обороною всеодно буде. Хто ж може бути корисним гірникам без сильних витрат? Звернемо увагу на УПЛ та молодіжку гірників.

Володимир Адамюк

Універсал «Львова» проводить вже четвертий сезон в УПЛ, і лише в «Дніпрі» він був не на перших ролях. Хороша швидкість, читання гри та активність на стандартах можуть зробити його добротним партнером для Ярослава Ракицького або ж Миколи Матвієнка.

Валерій Бондар

Один з найперспективніших центрбеків свого віку вже давно заслужив на шанс в основі, особливо дивлячись на нестабільність Сергія Кривцова та Давида Хочолави. Серед чеснот якісне читання гри, активність на стандартах та непоступливість.

Максим Чех

Травми Максима Малишева та В’ячеслава Танковського, адаптація до нових вимог Майкона та посередність Алана Патріка відкривають шанс для молоді. Таким шансом має скористатись Максим Чех, один з ключових гравців молодіжки гірників. Класичний опорник, який за непоступливістю та працьовитістю нагадує Тараса Степаненка, але на додачу має хорошу швидкість та бачення поля.

Лукас Тейлор

Правий бровочник «Львова» став справжнім відкриттям УПЛ, а вдалі ігри проти «Динамо» та «Шахтаря» лише додають йому вистів. В п’ятницю він повністю перекрив Ісмаїлі, що зменшило силу гірників ледь не в половину. Зважаючи на проблеми «Шахтаря» з правим захисником саме придбання Тейлора могло б їх вирішити, тим більше сумніваюсь, що «Палмейрас», якому він належить запросить за нього захмарну суму. Сила Тейлора у швидкості та витривалості, а в перемішку з непоганою технікою виходить доволі цікавий гравець.

Михайло Мудрик

Головна зірочка молодіжки гірників, окрім роботи з основою вже дебютував в Кубку України проти «Олімпіка» і це все у неповні 18 років. Мудрик має має шикарну швидкість , не боїться йти в обіграш та сильний удар. Зазвичай діє зліва, але може зіграти по всьому фронту атаки. Якщо в нього не з’явиться зіркова хвороба, то в основі «Шахтаря» зовсім скоро буде українець не слабший за бразильців.

Бруно Дуарте

Влітку прийшов нізвідки, але за осінь, адаптувавшись став одним з кращих нападників УПЛ. Крім швидкості чогось особливого в ньому немає, але шикарне гольове чуття перекриває всі мінуси. Тим паче, що придбання нападника з середняка УПЛ у гірників є, згадайте Густаво Бланко-Лещука. Робота з Паулу Фонсекою може продовжити його прогрес, на якому потім можна буде заробити. Кожен з наведених гравців не до кінця розкрив свій потенціал, але краще пробувати з ними будувати нову команду, аніж надіятись на гравців на кшталт Дентіньо, Нема та Алана Патріка, час яких вже пройшов.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.11.2018, 16:29
auto-andrj-gomlko
Статус:
Читатель (5 комментариев)
Подписчиков:
2
Медали:
Выбор редакции × 7
Топ-матчи
Чемпионат Украины Заря Шахтер - : - 18 апреля 15:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть