Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Львівські рятувальники готуються до Євро: влаштували ДТП з футбольними вболівальниками

2010-09-14 16:36 На трасі Київ-Чоп біля Львова сьогодні, 14 вересня, трапилося ДТП – 2 людей загинули, 22 травмовані. ...

На трасі Київ-Чоп біля Львова сьогодні, 14 вересня, трапилося ДТП – 2 людей загинули, 22 травмовані. Саме за допомогою такого майже театралізованого дійства у Львові та області вчаться організовано надавати екстрену медичну допомогу. Зокрема так готуються і до Євро-2012. 

За легендою, автобус з футбольними вболівальниками їхав до Львова та зіткнувся з вантажівкою. Усі присутні мали змогу власноруч зателефонувати у служби порятунку (101, 102, 103) та повідомити про подію, але наприкінці повідомлення потрібно було вказати, що це навчання. 

 

За 3 хвилини після повідомлення першими на місце події приїхали працівники ДАІ. Передусім, це спричинено тим, що машини якраз патрулювали трасу, на якій трапилась пригода. Уже за кілька хвилин до дорожників приєднались МНСники. Автомобілів швидкої чекали 17 хвилин. Це, за словами учасників навчань, нормальний результат, адже, згідно з нормативними документами, час, який потрібно, щоб добратись на місце події за межами міста, 18-20 хвилин, в місті – 10 хвилин. 

 

За словами радника міністра охорони здоров’я України Володимира Юрченка, вперше об’єднали в порятунку зусилля усіх відомств і кожен з них в рятувальній кампанії мав свою нішу. "Це запланований захід, він проводиться спільно з Агентством підготовки до Євро-2012. Головна мета – в реальному часі відслідкувати, скільки потрібно, щоб екстрені служби добрались до місця пригоди та надали невідкладну допомогу. Сьогодні ми маємо результат 17 хвилин, це не погано, але ми намагатимемось, щоб до чемпіонату з футболу у 2012 році цей час не перевищував 10 хвилин", - зазначив він. 

 

Як розповів заступник начальника Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Середа, мета такого семінару – визначити єдиний стандарт надання екстренної медичної допомоги на території України та усі недоліки, яких допускають у реальному часі, що дасть змогу на практиці їх усунути. 

 

Загалом вся рятувальна операція тривала близько години. За цей час допомогу надали усім постраждалим. Зазначимо, що в житті за таких ДТП, окрім медиків та надзвичайників, з постраждалими працює і психолог. 

 

Завтра, 15 вересня, за участі експертів з різних областей України відбудеться другий день навчального семінару, під час якого обговорять недоліки, виявлені під час навчань.

 

Джерело: http://galinfo.com.ua

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

14.09.2010, 16:36
14.09.2010, 16:36
39498 0
fanat_kiev
Автор:
(fanat_kiev)
Статус:
Начинающий писатель (51 комментарий)
Подписчиков:
0
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть