Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Буде Артем Мілевський Суперновою чи ні?

2010-09-20 12:39 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Звичайна таблиця"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; ...
-->-->-->-->-->

 На мою скромну думку, більшість помиляється, коли каже, що Мілевський бити по воротах не вміє ні головою, ні ногою. Мілевський вміє все. Я давно за ним слідкую і пам’ятаю як він у перерві фінального матчу першого кубка Лобановського, тоді ще зовсім юний, перекидався м’ячем з Чернатом і ще одним основним форвардом. Так той форвард відійшов від них, бо надто блідо виглядала його техніка на фоні Черната і Мілевького. А от Мілевський практично ні в чому не поступався Чернату, хіба що присутня була певна юнацька «угловатость», пов’язана з великим зростом. Якщо він все вміє, то чому цього не демонструє і маже по воротах? Тому, що йому треба зробити корекцію на точність, для чого треба просто частіше бити по воротах. А для того, щоб часто бити, треба елементарно бути раніше за захисників на м’ячі. Памятаєте гол Мілевського у ворота БАТЕ? Одним рухом звільнився від захисника, другим рухом поклав воротаря, а в третьому сконцентрувались і пас самому собі і перехоплення м’яча, щоб не вийшов за лицьову лінію, і обробка, і удар у рамку. Цей, на мою думку, шедевр нагадав мені гол бельгійцям, який вивів нашу молодіжну на ЧЄ. Спільного в них те, що обидва були забиті «через неможу», завдяки максимальній концентрації всих нервових і фізичних сил. Але ж того самого ефекту можна досягти і просто перебуваючи у прекрасній функціональній готовності, а відповідно «через неможу» з’являться  ще більші шедеври. Мілевському катастрофічно не вистачає мобільності і витривалості, таких наприклад, якими нині володіє Девіч. Якщо Артем їх досягне, то всі ми будемо спостерігати за його грою відкривши рота. Згадайте як Мілевський в одному матчі ЧУ накрутив практично весь захист і виклав на блюдечку гольову передачу. Хтось скаже: так то ж в ЧУ. А Мілевський те саме зробив із захистом Рубіна, об який поламала зуби Барселона з Мессі, а ще, вийшовши років сім тому на заміну, тоді ще пацан, Артем до краю загострив ситуацію в захисті Інтера, легко його обіграючи, та посприяв тому, щоб Динамо зрівняло рахунок.  Чи можливо, щоб Артем почав «літати»?

Я спостерігаю за футболом досить довгий час і іноді виводжу певні критерії для власних оцінок, наприклад підрахувавши, що Блохін забивав в середньому один м’яч в двох матчах, я з цим коефіцієнтом і підхожу, оцінюючи результативність форвардів. У 1979 році в Японії у фіналі юнацького чемпіонату світу зустрілися збірні СРСР і Аргентини, а ще в тому протистоянні віч-навіч зійшлися лідери своїх команд Заваров і Марадона. Потім Марадона перебрався у Барселону, потім в Наполі, виграв Скудетто, Кубок Чемпіонів, Чемпіонат Світу, Золотий м’яч. А Заваров перебрався до Ростова де «покувиркавшись» з Гамулою, перебрався в другу лігу і чомусь ніхто його по дорозі не перехопив. Пізніше його таки запросило до себе Динамо і ось лише після двох з половиною років перебування в Києві Заваров «вибухнув», заграв так, що пізніше в ньому побачили заміну легендарному Платіні і запросили до Ювентуса. На початок «вибуху» Заварову було 25 років. Ось вам і критерій. Чи може спалахнути зірка в 26? Поки що такого я не спостерігав. Тобто Мілевський нині на грані: або він таки стане зіркою, або так і залишиться яскравим середняком і буде поступово готуватись до пенсії.

Я люблю вишукувати серед молоді майбутні зірки і потім слідкувати за їх зростанням. Інколи вдавалося таки дочекатись справжньої Супернової, як було із Шевченком. Тож не дивно, що Мілевський одразу впав мені у вічі. За кордоном таким моїм фаворитом став Мессі.  Мілевський і Мессі – це мої улюблені на сьогодні футболісти. Я вважаю, що Мілевський більш обдарований природою ніж Мессі, але вгадайте чия душа, чиє життя повністю і без залишку зайняте футболом, а в кого футбол займає лише частку? Мілевський і Мессі - це яскрава ілюстрація того, чого досягає футболіст, в залежності від того, якою дорогою він пішов.

Звісно можна пошкодувати, що Заваров втратив кілька років, бо із-за цього досягнув менше ніж міг би. Так само шкодую і за Мілевського, але й залишилось у нього дуже багато, бо Артем належить до тих рідкісних особистостей, що приносять перемоги у фіналах ЛЧ, ЧЄ та ЧС. І час у нього ще є, аби лише негайно і надовго взявся за розум. А критика (аби без особистих образ) хай лунає і підстьобує, бо кому багато дано, з того по-особливому і питають.

 

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

20.09.2010, 12:39
Shved
Автор:
(Shved)
Статус:
Наставник (1103 комментария)
Подписчиков:
0
Медали:
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть