Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Завтра наша молодіжка узнає суперників

2010-11-08 16:35   Жеребкування фінального раунду чемпіонату Європи 2011 року серед молоді  відбудеться у вівторок, дев'ятого листопада, о ...

 

Жеребкування фінального раунду чемпіонату Європи 2011 року серед молоді  відбудеться у вівторок, дев'ятого листопада, о 16.00 за київським часом у приміщенні виставочного та культурного центру Aalborg Congress and Culture Centre у Данії.

Під час жеребкування визначаться учасники двох груп, а також розклад матчів, які пройдуть з 11 по 25 червня 2011 року в датських містах Ольборг, Віборг, Орхус і Хернінг.

Церемонію жеребкування проведе голова Комітету національних збірних УЄФА Жилберту Мадаїл спільно з директором зі спортивних змагань УЄФА Джорджо Маркетті. Допомагатиме їм колишній нападник національної збірної Данії і посол молодіжного ЄВРО-2011 Флеммінг Поульсен.

Відповідно до регламенту жеребкування, вісім фіналістів будуть розподілені на дві групи. До кола чотирьох сіяних команд потрапили Данія (на правах господаря), а також Чехія, Іспанія та Ісландія. Фіналіст першості континенту 2009 року Англія разом зі Швейцарією, Білорусією та Україною будуть несіяними. Порядок сіяних та несіяних учасників визначався за коефіцієнтом країн відповідно до їх результатів у кваліфікації.

©UEFA.com 1998-2010

Хочу поділитися своїм поглядом на можливих суперників.

Одним з головних фаворитів турніру є збірна Іспанія, котра має в своєму складі двох дорослих чемпіонів Світу – Хаві Мартінеса (Атлетік) і Мату (Валенсія). Крім того за іспанців грають такі гравці, як Боян Кркич, Хефрен (Барса), Аспікелета (Олімпік Марсель). Іспанці зайняли друге місце в групі вслід за збірною Нідерландів. В плей-офф впевнено була подолана збірна Хорватії (2:1 – вдома, 3:0 – на виїзді).

Збірна Чехії випередила в групі збірні Ісландії та Німеччини. В плей-офф були подолані греки (3:0,2:0). Головною зіркою команди є «другий Коллер» форвард «Яблонця» Пекхарт. Також мають можливість приєднатися до команди гравці національної збірної Марек Сухі (Спартак М) і Томаш Нецид (ЦСКА).

Збірна Данії не має в своєму складі зірок світового масштабу. Найбільш відомий гравець форвард Ніккі Нільсен, що недавно підписав угоду з «Вілльяреалом». Надія датчан на командну гру та власні стіни.

Збірна Ісландії подолала в плей-офф Шотландію (2:1,2:1). На перших ролях в команді відомий нам Гудмундссон (Алкмар), Сігурдсон (Хоффенхайм). Ісландці сподіваються здивувати футбольний світ.

Дуже потужно за складом виглядає збірна Англії : Вілшир (Арсенал),Смоллінг (МЮ), Старідж (Челсі), Хендерсон і Уелбек (Сандерленд). Англійці подолали в плей-офф збірну Румунії (2:1 – вдома, 0:0). Маючи такий склад англійці сподіваються на перемогу.

Після перемоги у 2009 році на чемпіонаті світу серед 17-річних кілька молодих талановитих швейцарців під керівництвом того ж наставника - П'єрлуїджі Тамі візьмуть участь у фінальному турнірі ЧЄ-2011 серед молодіжних збірних. Найбільшою проблемою Тамі під час кваліфікації була невизначеність із гравцями основного складу. Стрімкий прогрес деяких футболістів не залишився поза увагою керманича національної збірної Оттмара Хіцфельда, а відтак Франсуа Аффольтер, Джердан Шачирі, Валентін Штокер, Морено Костанцо та Ерен Дердійок були змушені виступати як за молодіжну, так і за головну команди країни.

Зокрема, Штокер і Костанцо у першій половині відбірної кампанії були лідерами "молодіжки", але згодом застовпили за собою місце у національній збірній. "Було нелегко розстатися з ними, але я завжди був упевнений, що ми зможемо знайти інші таланти на їхні позиції", - зауважив Тамі, підопічні якого фінішували на першому місці в групі 2, а потім у раунді плей-офф за сумою двораундового двобою виявилися сильнішими за Швецію (4:1, 1:1).

Білоруська "молодіжка", перемігши в стиковому раунді однолітків із Італії, втретє потрапила до фінальної частини чемпіонату Європи. Раніше сябри двічі брали участь у подібних турнірах - в 2004 і 2009 роках.

Попередній континентальний форум проходив на полях Швеції, де білоруси, так само як і сім років тому в Німеччині, не зуміли подолати груповий бар'єр. При цьому в команді попереднього скликання перебувало чимало гравців, які складають кістяк нинішнього колективу. Це півзахисники Михайло Сиваков, Станіслав Драгун, Павло Нехайчик і Дмитро Рекіш, нападники Володимир Юрченко, Максим Скавиш і Андрій Воронков, захисник Олег Веретило, а також голкіпери Олександр Гутор та Артем Гомелько.

На мій погляд, оптимальним варіантом жеребкування для нашої команди був би наступний:

ДАНІЯ, ІСЛАНДІЯ, БІЛОРУСІЯ.

Але яким не був би жереб, наша молодіжна збірна здатна перемагати любого суперника. На думку багатьох фахівців, нинішнє скликання молодіжної збірної України перевершує за потенціалом навіть команду 2006 року, котра посіла друге місце на чемпіонаті Європи у Португалії. А також, можливо, і суперталановиту генерацію-1996 з Андрієм Шевченком, Сергієм Ребровим, Віталієм Косовським, Олександром Шовковським, Владиславом Ващуком, Дмитром Парфьоновим у складі, що в кваліфікації молодіжної першості Європи-1996 лише одним очком поступилась майбутнім чемпіонам з Італії, з-поміж яких виблискували Філіппо Індзагі, Фабіо Каннаваро, Алессандро Дель П'єро, Крістіан Вієрі, Алессандро Неста, Крістіан Пануччі та інші.

У нинішній "молодіжці" також вистачає потенційних зірок українського, а може і європейського футболу. Ярослав Ракицький, Андрій Ярмоленко, Роман Зозуля мають вже достатньо великий досвід виступів у Лізі чемпіонів та Лізі Європи УЄФА, залучалися вони й до національної збірної. Євген Коноплянка з дніпропетровського "Дніпра" взагалі вже вважається одним із лідерів головної команди країни. Скорий дебют у "націоналці" пророкують і капітану збірної 21-річних Тарасу Степаненку, як і ще низці виконавців. Між тим, у молодіжній команді зайняли важливе кілька гравців, що в 2009 році виграли чемпіонат Європи U19 - Сергій Кривцов, Денис Гармаш, Богдан Бутко, Кирило Петров, Віталій Віценець.

Побажаємо успіхів нашим футболістам на полях Данії.

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

08.11.2010, 16:35
Dynamo-75
Автор:
(Dynamo-75)
Статус:
Наставник (1829 комментариев)
Подписчиков:
9
Медали:
Выбор редакции × 15
Топ-матчи
Чемпионат Англии Арсенал Челси 5 : 0 Закончился
Чемпионат Франции Лорьян ПСЖ - : - 24 апреля 20:00
Чемпионат Англии Вулверхэмптон Борнмут - : - 24 апреля 21:45
Чемпионат Франции Марсель Ницца - : - 24 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть