Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Жеребьевка Евро-2011: представление соперников

2010-11-09 16:33    

 

 

 

 

Сегодня в Дании проведена жеребъевка финального раунда Чемпионата Европы среди молодежных сборных (U-21).

Сборная Украины попала в группу В, где ее соперниками будут сборные Чехия, Испания, Англия

Группу В составили: Дании, Швейцарии, Исландии и Белоруссии.

Скажем откровенно нам не повезло со жребием. Напомню, что три лучших команды ЧЕ-2011 отбираются на Олимпиаду-2012 + сборная Англии.

Кратко представлю соперников. Материалы взяти с сайта UEFA.com

 

У похід за третьою короною

Збірна Іспанії по праву вважається фаворитом чемпіонату Європи серед молоді - у її лавах є два чемпіони світу серед дорослих, а у стикових матчах іспанці були на голову вищими за хорватів.

У четвертій відбірній групі чемпіонату Європи серед молодіжних збірних Іспанія посіла друге місце слідом за голландцями. У стикових матчах піренейці здолали збірну Хорватії, продовживши боротьбу за третю чемпіонську корону у своїй історії. Навряд чи команду послабила зміна тренера по ходу кваліфікації, до того ж за "молодіжку" грають два дорослих чемпіони світу - Хуан Мата і Хаві Мартінес.

Мата проводить четвертий повноцінний сезон у "Валенсії" - у молодіжній збірній він виконує обов'язки капітана разом із Мартінесом, який представляє "Атлетик". Оборона збірної Іспанії діє на рідкість надійно, у чому велика заслуга голкіпера Давіда де Хеї і захисника Альваро Домінгеса з "Атлетико". Дієго Капель із "Севільї" завжди активний на фланзі, тоді як на вістрі атак перебуває форвард "Барселони" Боян Кркич, який має значний досвід гри у Лізі чемпіонів УЄФА. На позиції "під нападниками" розташувався представник мадридського "Реала" Серхіо Каналес.

Під керівництвом Хуана Рамона Лопеса Каро іспанці здорово почали відбірний цикл - удома вони забили два м'ячі у ворота збірної Польщі зусиллями Хоселу і Даніеля Парехо. Далі були перемоги над командами Ліхтенштейну та Фінляндії. До дуелі з голландцями у Роттердамі збірна Іспанії, як і суперник, підійшла з максимальною кількістю очок.

У Нідерландах у передостанньому матчі під керівництвом Лопеса Каро іспанці поступилися з рахунком 1:2. Єдиний м'яч у складі гостей забив захисник марсельського "Олімпіка" Сесар Аспілікета. Згодом дворазові чемпіони Європи з рахунком 3:1 взяли гору над Ліхтенштейном.

Після цього "молодіжку" очолив Луїс Мілья, під керівництвом якого збірна Іспанії програла французам у фіналі чемпіонату Європи-2010 серед юнаків до 19 років. У дебютному поєдинку Мілья домігся нічиєї у Фінляндії - 1:1. Господарі вже на початку зустрічі відкрили рахунок, на що іспанці відповіли точним ударом Кркича з 11-метрової позначки.

Іспанці знали, що їм потрібно домогтися позитивних результатів у двох заключних поєдинках групи - з Нідерландами і Польщею, щоб вийти у стикові матчі на правах однієї із збірних, що зайняли другі місця з найкращими показниками. У "молодіжку" з юнацької збірної був запрошений Каналес, і півзахисник зіграв ключову роль в обох зустрічах, забивши в них по голу.

У домашньому стиковому матчі з хорватами збірна Іспанії взяла гору з рахунком 2:1 - по голу забили Адріан і Мікель Сан-Хосе. У матчі-відповіді гості провели три м'ячі - відзначилися Домінгес, Адріан і Хеффрен.

 

Старі амбіції нової Англії

Маючи у складі таланти на кшталт Джордана Хендерсона, Кріса Смоллінга та Джека Вілшира, англійці ставлять завдання виграти молодіжний чемпіонат Європи вперше з 1984 року.

Молодіжна збірна Англії, яка в 2007 році дійшла до півфіналу чемпіонату Європи, а в 2009-му поступилася у вирішальному матчі німцям (0:4), успішно завершила кваліфікацію ЧЄ-2011 і втретє поспіль виступить у фінальному турнірі континентальної першості. В дев'ятій відбірній групі англійці посіли друге місце слідом за греками, а в стикових матчах обіграли збірну Румунії.

Оновленій молодіжній збірній Англії, яку очолює Стюарт Пірс, ще потрібен час, аби досягти взаєморозуміння, однак свою справу вона зробила. Кваліфікаційну кампанію англійці розпочали у вересні 2009 року виїзною перемогою над КЮР Македонією - 2:1. Пірс мав у своєму розпорядженні всього чотирьох гравців, які потрапили в стартовий склад у фіналі-2009 у Мальме, й один з них, Лі Кеттермол, забив у Скоп'є переможний гол, реалізувавши 11-метровий удар. Пенальті для англійців заробив півзахисник "Арсеналу" Джек Вілшир, котрий вийшов на заміну.

Наступний матч у Греції добре почався для британців - уже на п'ятій хвилині Деніел Старрідж з "Челсі" вивів гостей уперед. Тим не менше, греки відігралися та відвоювали нічию - 1:1. Англійці не стали робити з цього трагедії, а незабаром у рідних стінах розгромили македонців з рахунком 6:3. По два м'ячі провели Ендрю Керолл і Зейвон Хайнз, а Кіран Гіббc забив як в свої, так і в чужі ворота. Долю наступного домашнього поєдинку з португальцями вирішив єдиний гол Денні Роуза, якому на стадіоні "Уемблі" раділи понад 33 тисячі глядачів.

Перемога в Литві дозволила б англійцям зрівнятися з лідируючими в групі греками, проте у Вільнюсі суперники не спромоглися забити жодного м'яча. Ще більшого удару британці зазнали в домашній зустрічі з грецькими однолітками, які святкувала успіх у Донкастері - 2:1. Надії британців відродилися завдяки перемозі у виїзному матчі з португальцями - 1:0. Вирішальний м'яч на 32-й хвилині провів Старрідж, але головним творцем голу став хавбек "Манчестер Юнайтед" Томас Клеверлі - єдиний футболіст англійців, що зіграв у всіх десятьох відбірних поєдинках.

Два голи та результативна передача Даніела Уелбека дозволили підопічним Пірса в заключному матчі розгромити литовців (3:0) і завоювати путівку до стикового раунду як одній з найкращих чотирьох команд, що посіли другі місця. Уелбек раніше вже захищав честь англійського футболу на міжнародному рівні. Разом з трьома іншими гравцями "молодіжки" - Нетаном Делфаунсо, Генрі Ленсбері та Кайлом Уолкером - у 2009 році він дійшов до фіналу чемпіонату Європи серед юнаків до 19 років. Тоді британці у вирішальному матчі поступилися господарям турніру - українцям.

Перший стиковий матч англійців з румунами відбувся на стадіоні "Керроу Роуд" у Норвічі. Перемогу господарям на 83-й хвилині приніс Крістофер Смоллінг, який відзначився після розіграшу кутового. Раніше захисник румун Іоан Хора зрівняв рахунок, що його відкрив хавбек "Сандерленда" Джордан Хендерсон. Через п'ять днів виявилося, що гол Смоллінга став дійсно вирішальним. У Румунії суперники не знайшли ключів до воріт (0:0) - голкіпер англійської "молодіжки" Френк Філдінг не раз виручав свою команду.

 

Чехи скучили за вершиною

Пройшовши на одному диханні відбірний цикл ЧЄ-2011, чеська "молодіжка" сподівається повторити тріумф 2002 року і знову завоювати престижний трофей.

Збірна Чехії, яка відсвяткувала перемогу на чемпіонаті Європи-2002 серед молоді, а до цього в 2000-му дійшла до фіналу, після виходу у фінальний турнір поточного розіграшу сподівається знову підкорити континентальну вершину.

У 2007-му чехи також дісталися фінального раунду, але тоді не змогли вийти з групи. Цього разу підопічні Якуба Доваліла з оптимізмом дивляться у майбутнє, оскільки у десяти відбірних матчах відсвяткували дев'ять перемог. З усіх учасників кваліфікації тільки чехи ні пізнали гіркоти поразки, набравши у двох поєдинках з чинними чемпіонами - німцями - чотири очки.

Збірна Чехії пропустила лише чотири м'ячі, що є найкращим показником відбірного циклу. У передостанньому турі групового етапу команда Доваліла могла й поступитися німцям, проте не дозволила обіграти себе - 1:1.

Востаннє збірна Чехії тріумфувала на молодіжному чемпіонаті Європи у 2002 році, коли її ворота захищав Петр Чех. Не менш важливу роль для нинішньої команди відіграє воротар Томаш Вацлік. На початку відбірного циклу цього голкіпера мало хто знав, оскільки він виступав у другому дивізіоні за "Вікторію Жижков". Однак у кваліфікації хлопець зарекомендував себе з найкращого боку, шість разів залишивши ворота на замку, у тому числі у двох матчах раунду плей-офф проти греків.

Іншим лідером національної команди є Томаш Пекгарт, за яким свого часу стежив англійський "Тоттенхем". Нападаючий "Яблонця" забив дев'ять з 30 голів команди і фінішував на першому місці серед бомбардирів, незважаючи на те, що через травми брав участь лише у шести поєдинках. У двох зустрічах із Сан-Марино Пекгарт, який багато у чому нагадує Яна Коллера, записав на свій рахунок шість м'ячів. До слова, він забивав у поєдинках і з більш серйозними суперниками. Зокрема, відзначився результативними ударами в обох матчах раунду плей-офф з греками - 5:0.

Нинішній успіх чехів не можна назвати несподіваним, оскільки Доваліл довго будував нинішню команду. З багатьма гравцями він працював і раніше. Наприклад, у 2006 році збірна Чехії серед юнаків до 17 років, за яку грав Пекгарт, під керівництвом нинішнього наставника пробилася у фінал, а через два роки у віці до 19 років дісталася півфіналу. У фінальному турнірі чехи матимуть змогу додати, оскільки посилити команду можуть відразу три гравці з головної збірної країни.

Одним з них є Марек Сухі, який був капітаном "молодіжки" до запрошення у національну команду. За віком також підходить нападаючий московського ЦСКА Томаш Нецид, який забив за збірну Чехії вже сім голів. Отримати виклик може і 18-річний форвард празької "Спарти" Вацлав Кадлець, який відзначився в дебютному матчі за національну команду, хоча до цього жодного разу не грав за "молодіжку".

Считаю, что в нашей группе и будет выявлен победитель этого первенства. Кроме того надеюсь, что сборная Павла Яковенко преодолеет групповой этап, полуфинал после такой группы уже не страшен.

А Ваше мнение?

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

09.11.2010, 16:33
09.11.2010, 16:33
43658 2 Coss, Carlos
Dynamo-75
Автор:
(Dynamo-75)
Статус:
Наставник (1829 комментариев)
Подписчиков:
9
Медали:
Выбор редакции × 15
Топ-матчи
Чемпионат Италии Дженоа Лацио - : - 19 апреля 19:30
Чемпионат Германии Айнтрахт Аугсбург - : - 19 апреля 21:30
Чемпионат Италии Кальяри Ювентус - : - 19 апреля 21:45

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть