Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

МВС та СБУ розтринькали майже 100 млн. грн. на підготовку до Євро-2012

2011-01-07 00:17

Протягом останніх трьох років МВС та СБУ виділено 80 млн. грн. державних коштів на забезпечення громадського порядку, гарантування безпеки та протидію терористичній діяльності під час проведення в Україні фінальної частини Євро-2012, проте очікуваних результатів не досягнуто - такий висновок Колегії Рахункової палати за результатами відповідного аудиту.

Правоохоронні органи загалом виконали лише четверту частину із запланованих ними заходів, причому переважна більшість з яких не потребувала фінансових витрат. Основна причина неефективного використання коштів за Програмою Євро-2012 в частині забезпечення правопорядку і безпеки на період футбольних змагань - неповнота і несвоєчасність фінансування, а також недосконалість управлінських дій.

Незважаючи на те що видатки на заходи з підготовки та проведення Євро-2012, починаючи з 2009 р., визначені захищеними статтями держбюджету, передбачене джерело фінансування - надходження до Стабілізаційного фонду - не забезпечило своєчасності та повноти спрямування коштів. До того ж більша частина прогнозованих обсягів фінансування визначена для правоохоронних органів аж на 2011-2012 роки, що ставить під сумнів ефективне і повномасштабне використання коштів у такі стислі терміни.

Про це 2012ua.net повідомили у прес-службі Рахункової палати

Внаслідокнеефективних управлінських рішень силові відомства не зуміли привести показники галузевих програм у відповідність з показниками Програми Євро-2012, а заплановані заходи не відповідали реальним потребам та наявним фінансовим ресурсам.

Виділені з бюджету кошти здебільшого спрямовувалися не на виконанняпріоритетних заходів з підготовки та проведення чемпіонату, а на забезпечення поточних потреб: капітальний ремонт відомчих споруд, закупівлю аудіо- відеотехніки, придбання автомобілів, паливно-мастильних матеріалів тощо.

Таким чином, залишилася невиконаною переважна більшість заходів з підвищення рівня технічного оснащення та матеріально-технічного забезпечення підрозділів правоохоронних органів, які залучатимуться до забезпечення громадського порядку, безпеки та протидії терористичній діяльності під час підготовки і проведення чемпіонату.

Голова Рахункової палати В.К. Симоненко підкреслив: "Галузеві програми на забезпечення безпеки проведення фіналу європейського чемпіонату з футболу редагуються, змінюються, доповнюються, а результатів поки що не видно. Говоримо про одне й те саме, з року на рік переписуємо одні й ті ж завдання і вимоги у пунктах Програми Євро-2012, і це створює істотні ризики щодо успішного виконання окреслених задач".

За результатами контрольного заходу, Колегія Рахункової палати запропонувала МВС і СБУ привести показники галузевих програм у відповідність до реальних потреб, скорегувати заходи, визначивши їх пріоритетність і першочерговість, та забезпечити безумовне виконання.

2012ua.net

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

07.01.2011, 00:17
07.01.2011, 00:17
47834 0
tucha
Автор:
(tucha)
Статус:
Наставник (4305 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 2
Топ-матчи
Чемпионат Франции Марсель Ницца 2 : 2 Закончился
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть