Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Озеленення території довкола НСК «Олімпійський» триває

2011-04-19 18:33 В рамках Всеукраїнської акції «День довкілля» на території стадіону було висаджено ще 1282 дерева. Безпосередню участь ...

В рамках Всеукраїнської акції «День довкілля» на території стадіону було висаджено ще 1282 дерева.

Безпосередню участь у висадці дерев взяли робітники Національного агентства з підготовки України до Євро 2012 на чолі з заступником голови цієї організації – Валерієм Жалдаком, Президентом АТ ХК «Київміськбуд» Михайлом Голицею, а також співробітники ТОВ «АК «Інжиніринг» та НСК "Олімпійський" разом з директором з експлуатації стадіону Володимиром Генінсоном.

За словами Надії Баскакової, директора фірми, яка розробляла проект озеленення НСК «Олімпійський», територія навколо головної арени країни перетвориться на справжній парк.

   Надія, які основні моменти Ви врахували,розробляючи план озеленення території?



- Робота на такому об’єкті як НСК «Олімпійський» – це велика відповідальність, тому ми підійшли до справи дуже ретельно, враховуючи усі можливі нюанси. Ландшафт території озеленення в основному представляє собою схили. Крім технічного укріплення вона потребує і укріплення природного. Тому ми вирішили зробити ставку на дерева і кущі з горизонтальною кореневою системою по типу ялівця, які сприяють укріпленню схилів. До того ж ці рослини потребують найменшої турботи. Загальна площа озеленення складає майже двадцять п’ять тисяч квадратних метрів, тому нам ніяк не можна обійтися без великих дерев як хвойних так і листяних. Всього їх буде висаджено триста п’ятдесят.

- За якими критеріями підбирався грунт для висадки?

- Для кожного дерева ми окремо розробляли свою ґрунтову суміш. Наприклад, до хвойних дерев додавали пісок, до ялівця - спеціальний дренаж і т.д. До того ж до кожної групи дерев розроблявся свій вид добрива.

  Як потрібно доглядати за цими деревами? 

- Ми дамо робітникам стадіону спеціальні інструкції і будемо наглядати за тим, як вони виконуються. Як правило, вони не дуже складні. Дерева потребують особливого догляду у перші два роки після висадки. Потім достатньо регулярного поливу і весіньо-осінніх приготувань. Ми даємо два роки гарантії на свою роботу.

- Чи не завадить росту дерев близькість будівництва? 

- Я вважаю, що абсолютно не завадить. Повірте, в центрі Києва є місця де екологічна ситуація набагато гірша, але ж дерева там ростуть і вже не один рік. Варіант поступового озеленення території я вважаю оптимальним. Площа висадки навкруги стадіону величезна, і якщо б ми почали роботи наприклад в липні чи серпні, то навряд чи б встигли впоратися до відкриття Олімпійського.

 

Нагадаємо, що всього на території НСК буде висаджено майже шість тисяч одиниць зелених насаджень. Усі роботи з озеленення території будуть завершені до тридцятого липня дві тисячі одинадцятого року.

 

 


Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

19.04.2011, 18:33
A.C.A.B.
Автор:
(A.C.A.B.)
Статус:
Начинающий писатель (153 комментария)
Подписчиков:
0
Топ-матчи
Чемпионат Франции Ницца Лорьян 3 : 0 Закончился
Чемпионат Испании Сельта Лас-Пальмас - : - 20 апреля 15:00
Чемпионат Украины Черноморец Кривбасс - : - 20 апреля 15:30
Чемпионат Германии Вольфсбург Бохум - : - 20 апреля 16:30

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть