Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Люксембург: рай для легіонерів

2011-09-25 16:47   Коли я тільки починав займатися проблематикою чемпіонату Люксембургу, то мені поставили питання: звідки в карликової ...

 

Коли я тільки починав займатися проблематикою чемпіонату Люксембургу, то мені поставили питання: звідки в карликової держави гравців аж на 42 команди в трьох лігах? Це питання мені зацікавило. Справді: в державі живе тільки пів-мільйона людей, розвинута металургійна промисловість і сфера послуг, і навіть за умови того, що більшість команд любительські, все одно гравців не набиралося з громадян Люксембургу.

Саме тому, з допомогою авторитетного веб-ресурсу soccerway.com я почав вивчення цього питання в розрізі вищої ліги. І, як виявилося, в Люксембурзі грає просто неймовірна кількість легіонерів. Результати аналізу внизу.

Насамперед слід зазначити, що в елітному дивізіоні Люксембургу в складі 14 команд виступають 383 футболісти: в середньому 27,35 на команду. І… кількість легіонерів перевищує кількість люксембурзьких гравців: 196 іноземців проти 187 місцевих! 

Діаграма 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Примітка: перша цифра в дужках – загальна кількість гравців, друга – к-сть місцевих гравців, третя – к-сть легіонерів



 

Як видно на діаграмі, найбільша кількість легіонерів у команді «Уніон» де їх аж 20. Найменша – в «Бенфіці» - лише 8. В більшості  команд, співвідношення складає +- 50%. Середня кількість легіонерів – 14 на одну команду, тоді як місцевих – 13,35.

Досить цікавим питанням є географічне представництво. Абсолютна більшість легіонерів представляє Європу, деяка частина Африку.

 

Діаграма 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як бачимо Північна Америка, Азія і Океанія не представлені жодним гравцем, а Пд. Америка має тільки одного гравця з Бразилії.

Якщо взяти в розрізі окремих країн, то будемо мати такий результат:

 

Діаграма 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Висока кількість гравців з Франції зрозуміла: ця густонаселена і багата на футболістів країна зовсім поруч. З тих самих міркувань є і присутніми гравців з Бельгії та Німеччини. Такий популярний регіон, як Балкани представлений півтора десятком гравців з Боснії, Сербії і Чорногорї.

 А португальська діаспора може викликати запитання, проте тільки на перший погляд. Насправді, у 1960-х роках в Люксембург відбувала активна імміграція португальців, багато з яких зберегли громадянство батьківщини. Звідси і досить висока присутність гравців з екзотичного Кабо-Верде, колишньої колонії Португалії.

Африка, як бачимо представлена, крім кабовердійців, ще марокканцями і сенегальцями. А з решти країн в Люксембургу представлені Польща Данія Алжир Кот-д'Івуар Нігерія Туніс Туреччина Бразилія Косово Румунія Камерун Гвінея Іспанія.

 

Україна, на жаль,не представлена жодним гравцем

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

25.09.2011, 16:47
Korwin777
Автор:
(Korwin777)
Статус:
Читатель (30 комментариев)
Подписчиков:
1
Медали:
Выбор редакции × 4
Топ-матчи
Чемпионат Франции Лилль Ланс - : - 29 марта 22:00
Чемпионат Испании Кадис Гранада - : - 29 марта 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть