Регистрация, после которой вы сможете:

Писать комментарии
и сообщения, а также вести блог

Ставить прогнозы
и выигрывать

Быть участником
фан-зоны

Зарегистрироваться Это займет 30 секунд, мы проверяли
Вход

Дякую усім, хто учора прийшов на футбол

2011-10-17 13:52 У мене є хороший знайомий на імя Віталій Борщов. Вчора він вдягнувся занадто легко і у ...

У мене є хороший знайомий на імя Віталій Борщов. Вчора він вдягнувся занадто легко і у другому таймі змушений був піти із трибуни бо змерз і мусив додивлятись футбол по телевізору. Цій людині вже за сімдесят. На футбол він ходив ще тоді, коли мене не було на світі. Їздив на виїзні матчі по Союзу, коли вдавалося зробити відрядження туди, де грало "Динамо". І тепер він не пропускає жодного матчу "Динамо". Для людини у його віці це майже подвиг.

Я це тому згадав, що і він і я, памятаємо часи коли футбол розпочинався у квітні і закінчувався у жовтні. Якраз сьогодні пятдесят років тому "Динамо" вперше стало чемпіоном. Тоді все було природно - у футбол грали коли було тепло і припиняли грати коли ставало холодно. Тепер же сезон, вважай, лише починається.

Особисто я завжди був проти нинішнього календаря осінь-весна. Старий календар не заважав "Динамо" вигравати єврокубки. Зате усі інші не мучилися на поганих полях. Коли переходили на нинішній календар мене не запитували. Не думали про людей, яким більшість чемпіонату належало мерзнути на трибунах. А у холод навіть на нових стадіонах "Шахтаря", "Дніпра" та "Металіста" не дуже затишно. Не кажучи вже про відкритий усім вітрам, дощам та снігу стадіон імені Лобановського.

Скажете, що холодного чемпіонату вимагають інтереси клубів, які грають на міжнародній арені? Так клубів тих два-три і більше найближчим часом не буде. Вони можуть підготуватися до зимових матчів у комфортних умовах і без ризику травмуватися. Саме так колись готувалося "Динамо". І дуже часто мало перевагу над виснаженими у своїх чемпіонатах суперниками із Європи. Хто тепер памятає, що у рік дебюту "Динамо" в єрокубках сезону 195-66 років чемпіонат закінчувався у жовтні, а грали динамівці із "Селтиком" у січні? Щоправда, тоді програли.

Це я до того, що і у старі часи, про які зараз складають легенди, у холодну пору року народ ходив на футбол масово лише у особливих випадках. Думаю, що так і буде аж доки усі футбольні матчі стануть у нас особливими. Тому що на гру "Динамо" проти "Волині" зібрати повний стадіон людей можна лише "методом Рабиновича". Воно нам треба?

Тому хочу подякувати усім, від шановного Віталія Борщова, до останнього хлопчика на трибунах за те, що вони прийшли на футбол цієї неділі. Це ви є справжніми уболівальниками, а не ті, хто дуже прагнув побачити Шакіру.

Нам із вами ще мерзнути і мерзнути! До глобального потепління ще років триста. а може його і взагалі не буде.

Щодо расизму, який хтось намагається побачити на нашому стадіоні, то його у нас немає. Пропоную цю тему навіть не обговорювати. Це потрібно нашим недоброзичливцям. тож не будемо піддаватися на провокації.

І останнє, як зіграли між собою у футбол? Коли прийду наступного разу, приймете?                       

Подписывайтесь на Dynamo.kiev.ua в Telegram: @dynamo_kiev_ua! Только самые горячие новости

17.10.2011, 13:52
neseniuk
Автор:
(neseniuk)
Статус:
Начинающий писатель (170 комментариев)
Подписчиков:
0
Топ-матчи
Чемпионат Англии Брайтон Ман.Сити - : - 25 апреля 22:00

Еще на эту тему

Лучшие блоги
Loading...
Пополнение счета
1
Сумма к оплате (грн):
=
(шурики)
2
Закрыть